donderdag, juni 13, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70Rick Bakker (LSVV'70): ,,De vijfde klasse een regionaal feestje"

Rick Bakker (LSVV’70): ,,De vijfde klasse een regionaal feestje”

-

Leidenamateurvoetbal.nl levert sinds het begin van het seizoen weer wekelijks een interview aan het Leidsch Dagblad. Daarin aandacht voor een regionale speler. De tiende versie werd gisteren geplaatst. Voor degenen die dit (nog) niet lazen hierbij de mogelijkheid. Aan het woord kwam Rick Bakker van LSVV’70.

De vijfde klasse: een regionaal feestje

Het heeft er alle schijn van dat of de zaterdagtak van SJC of LSVV’70 via een kampioenschap na één seizoen zal terugkeren naar de vierde klasse. De Leidenaren rekenden in het voorbije weekend af met Hazerswoudse Boys (5-2) en daardoor is het gat van de twee genoemde clubs naar de anderen al gapend te noemen. Freek Jansen gaf voor het seizoen al aan dat ‘zijn studentenploeg’ het niet voor minder wil doen. De degradatie uit de vierde klasse werd als ‘onnodig’ bestempeld en de selectie werd danig versterkt. Rick Bakker koos ook voor de brigade van de hoofdredacteur van VI. ,,Voor mij begon het tweeëntwintig jaar terug bij het toenmalige DOSR. Ik heb de fusie meegemaakt met WVC en het begin van EMM’21. Met mijn vriendin ben ik vervolgens acht maanden gaan reizen door Centraal en Zuid-Amerika. Daarna ben ik gaan nadenken wat ik met het voetbal wilde en via eerst nu teamgenoot Jaimy van der Meer en daarna Jansen kwam ik terecht bij LSVV’70.”

In weinig opzichten is zijn nieuwe club te vergelijken met welke club dan ook. ,,Enkel de voetbalhumor is overal hetzelfde, maar het plezier is nog groter dan elders. Een unieke club, gezelschap en beleving. We winnen ook gewoon graag, maar we nemen het niet al te serieus. Bij menig club ontvangt een speler welhaast een kledingkast aan spullen. Ons wordt aangeraden om een warme trui van huis mee te nemen als het kouder wordt. Naar ik begrepen heb, nam men het in het verleden niet zo nauw met de trainingsopkomst, sowieso maar eenmaal in de week, en op zaterdag was het nogal eens een zoektocht naar spelers. Nu staan er op een trainingsavond twintig man plus op het veld, zelfs als het met bakken uit de hemel komt.”

                           ,,In de Amazone ballen met louter Colombianen”

Met Bakker kwamen er nog enkele spelers naar De Kikkerpolder onder wie ook Kees Kwakman en Nick Tuijp. ,,Heel bijzonder natuurlijk dat spelers met een BVO verleden zich bij deze club hebben aangemeld. Overigens speelden ze beide pas één keer mee, maar we kunnen in elk geval een beroep op hun doen als de nood wat hoger is. Alle gekomen spelers passen bij deze club en maakt dat we echt een geweldig leuke groep hebben staan, waarvan verwacht mag worden dat we nadrukkelijk mee doen om de titel.”

De in Leiderdorp woonachtige speler (28) speelde vooral zijn wedstrijden in het tweede elftal van de selecties van onder meer trainers als Thomas Duivenvoorden, Marcel Vondeling en Koen van der Vlugt ,,Mooie tijden en ook daar kijk ik met plezier op terug. Desalniettemin is mijn keuze goed uitgevallen. Van mijn tussentijdse stop heb ik ook geen spijt. We zagen landen als Mexico, Belize, Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Bolivia, Chili en Argentinië. Veelal ongekend mooie landen. Wat me nog het meest is bijgebleven is dat ik in de Amazone een wedstrijd heb mogen meespelen met 21 Colombiaanse gasten.”

Terug in de regio switchte Bakker en passant ook van werk. Na zes jaar Sales vond hij het welletjes. Nu is hij kok bij All Class Kitchen in Zoeterwoude. Zaterdag speelt hij dus tegen de Boys uit het naburige dorp. ,,De vijfde klasse is wel een regionaal feestje. De bovenste zes komen hier vandaan en dat maakt het extra leuk. Tot nu toe hebben we grote uitslagen neergezet en ook van een achterstand raken we niet ondersteboven. Met SJC hebben we nog een appeltje te schillen. In het eerste duel verloren we van ze. We gaan hoe dan ook voor de titel en als centrale verdediger vind ik het heerlijk om te trachten wekelijks de nul te houden, de opbouw te verzorgen en rust te brengen.”

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read