zaterdag, juli 27, 2024
HomeVijfde klasseMMOMissie MMO valt in het water

Missie MMO valt in het water

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Na een nipte nederlaag tegen hoogvlieger SJZ nam MMO het gisteren strijdvaardig als altijd op tegen BGC Floreant. Een gelijk opgaande eerste helft resulteerde in een 0-1 ruststand. Wat de spelers nog niet voorzien hadden toen ze aan de thee gingen, was dat dit uiteindelijk ook de voorlopige eindstand zou worden. Nog vol van hoop op een goed resultaat kregen de spelers van MMO in de rust te horen dat de scheidsrechter het veld wegens de aanhoudende regenval had afgekeurd.

Langzaam beginnen donkere degradatiewolken zich samen te pakken boven de club uit Hoogmade. De wolken waren zaterdagmiddag volop aanwezig aan de Vlietkade, waar MMO aantrad tegen Floreant uit Boskoop, een team uit de middenmoot van de 4e klasse. Nog steeds zonder overwinning dit seizoen was de thuisploeg begrijpelijkerwijs gebrand op een resultaat.

Een gelijk opgaande wedstrijd, zo blijkt uit de woorden van één van de ervaren heren bij MMO, Richard Bakker: ,,Zij hadden in de eerste helft meer balbezit maar de beste kansen waren voor ons. Al snel begon het te regenen maar die omstandigheden waren voor ons alleen maar gunstig. Dit seizoen is het iedere wedstrijd knokken en wij zijn natuurlijk vertrouwd met ons natuurgras, daarin hebben we altijd wel iets van een voordeeltje ten opzichte van de tegenstander. Die heeft het daar soms wel lastig mee. In de eerste helft speelden we goed en ondanks de achterstand hadden we vertrouwen op een resultaat.”

Des te frustrerender was het dan ook toen de trainer van Floreant, dat na 20 minuten uit een corner op 0-1 was gekomen, zijn beklag begon te doen over de staat van het gras. Bakker: ,,Het regende inderdaad, maar het veld was allesbehalve onbespeelbaar. We vinden het vrij bizar dat het zo gelopen is, die wedstrijd had gewoon uitgespeeld kunnen worden. Voor ons is het extra vervelend aangezien we al een handvol inhaalwedstrijden hebben staan de aankomende weken. Straks staan we met oud en nieuw nog te ballen.”

Ondanks de donkere wolken houdt Bakker, en de anderen van MMO met hem, hoop op een goede tweede seizoenshelft: ,,Het gaat een hele lastige klus worden, maar we zijn er vrij nuchter in met zijn allen. De sfeer is nog steeds goed en we werken hard, we zien wel waar dat ons uiteindelijk brengt. Als het ons toch nog lukt om degradatie te ontlopen, zullen we na de laatste wedstrijd denk ik wel één of twee biertjes extra openmaken.”

MMO – BGC Floreant 0-1 (gestaakt).

Auteur: Michel de Jongh