zaterdag, december 9, 2023
HomeVijfde klasseMMOMMO doet na winst op vv De Rijnstreek weer volledig mee om...

MMO doet na winst op vv De Rijnstreek weer volledig mee om de titel

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Om de titelaspiraties niet in de koelkast te hoeven zetten, moest MMO dit weekend de volle buit pakken tegen laagvlieger De Rijnstreek. De ploeg uit Hoogmade verzaakte niet. Het werd 2-1. Sterker nog, door een misstap van koploper Sportief uit tegen Bernardus (5-3), mag het zich medekoploper noemen en groeit de kans op succes.

Aanvaller Levi Overduin over de wedstrijd: ,,Bij De Rijnstreek uit speelden we een moeizame wedstrijd en dus was er voorafgaand aan deze wedstrijd absoluut geen sprake van onderschatting van deze tegenstander ondanks hun positie. Eigenlijk was het een doodsaaie wedstrijd. De Rijnstreek trok zich terug en wij probeerden hier voetballend doorheen te komen. Dat ging met de nodige moeite, maar toch wisten we tweemaal tot scoren te komen (doelpunten Leroy van Goozen en Tijn van der Meent). Onze opponent probeerde op ons winderige sportpark wel wat met lange ballen uit te richten, maar tot een echte kans leidde dit niet. Met een zakelijke2-0 voorsprong gingen we de rust in.”

Overduin vervolgt: ,,We hoorden in de kleedkamer dat Sportief halverwege achter stond en dat gaf uiteraard een goed gevoel. In de tweede helft hadden wij wat meer wind mee, en vreemd genoeg gingen ook wij de lange bal hanteren. Dat is iets wat ons helemaal niet ligt. We hadden de voetballende oplossing moeten blijven zoeken om onze tegenstander kapot te spelen. Vooral in de diepte lag er ruimte genoeg waar we niet effectief mee omgingen. We kregen de deksel op onze neus toen zij vanuit een lange bal, die door alles en iedereen gemist werd, wel wisten te scoren. Overigens een mooi doelpunt, een schot van hun spits van een meter of vijfentwintig. Daardoor kreeg De Rijnstreek weer wat hoop en kregen ze nog wat kleine kansjes. Onze ploeg hield echter stand en de overwinning werd over de eindstreep getrokken. Na afloop hoorden we dat Sportief verloren had, waardoor we nu gedeeld koploper zijn. Ook saaie en/of moeizame wedstrijden moeten in deze fase van de competitie gewonnen worden. Het werd uiteindelijk een mooie middag.”

Volgende week staat MMO stil. De week daarna staat op eigen bodem de kraker tegen Sportief uit Noorden op het programma. Het is ongekend spannend in deze vijfde klasse want ook Football Factory kan zich nog volledig mengen in de titelstrijd. De ploeg uit Hoogmade heeft de komende tijd nog wat finales af te werken, maar er gloort hoop in Hoogmade.

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, M. Van der Meer, B. van der Meer, Vlieger, Bax, Zwaan, Hoogenboom, R. Bakker, T. Bakker, Van der Meent, Overduin.

 

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read