zaterdag, december 9, 2023
HomeVijfde klasseMMOMMO heeft goede gevoel volledig terug

MMO heeft goede gevoel volledig terug

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Lange tijd ging het MMO voor de wind en het binnenloodsen van de eerste periodetitel was de beloning. De ploeg uit Hoogmade ging daarna even door een lastige periode heen, maar in de voorbije weken staat het weer als een huis bij de sinds de winterstop neergestreken ploeg van Yorick Boon. In het thuisduel tegen Kamerik kregen de bezoekers geen schijn van kans (5-1). Daardoor bleven de groenwitten in het spoor van Sportief dat uithaalde tegen laagvlieger De Rijnstreek.

Boon: ,,Ik begreep dat het in het eerste duel uit ook makkelijk ging, maar daar gingen we nu niet klakkeloos vanuit gezien de ranglijst. Kamerik staat in de subtop en dus hadden we wel de nodige tegenstand verwacht. We hebben echter de wedstrijd volledig naar onze hand kunnen zetten en het is misschien overdreven als ik zeg dat de dubbele cijfers mogelijk waren geweest, maar we hadden er zeker nog drie bij kunnen maken. Toch kan ik niet anders dan tevreden zijn met ons optreden. We waren de baas en bleven geduldig spelen en wachten op onze kansen. Met 4-1 gingen we de rust in en dan moet je nog wel waakzaam blijven en niet verslappen. Ook dat is gelukt en het is fijn dat ik bijna de hele bank heb kunnen laten invallen. De groep was bijna compleet en in dat opzicht gaan we de finale van de competitie met vertrouwen in. Het maakt mij niet uit of we kampioen worden of het redden via de nacompetitie. Ons doel is in elk geval helder en iedereen binnen de club weet waar we heen willen.”

Vervolgend: ,,We kwamen al snel op voorsprong, maar na balverlies op het middenveld was het ook zo weer gelijk. Vanaf dat moment namen we het heft in handen en dat hebben we ook niet meer weggegeven. Zij zakten in en kwamen er niet meer uit. Dat was de verdienste van MMO en ik heb prima doelpunten gezien waardoor we afstand namen. in een korte fase na rust werd het wel slordiger, maar de 4-1 kwam niet in gevaar. Het is dan moeilijk om in te vallen, maar de jongens die ik bracht deden het goed en zo konden we er ook nog een goaltje bij maken.”

Boon, tussentijds overgekomen van ROAC, heeft het ondertussen prima naar zijn zin maar waakt voor euforie. ,,Voor de wintersop viel het woord ‘kampioenschap’ nogal eens, zo heb ik begrepen. Begrijpelijk wel als het zo goed gaat, maar we moeten ons wel blijven bedenken dat het grotendeels een jonge ploeg is. De druk moet niet onnodig hoog worden gelegd. Natuurlijk is een titel de kers op de taart, maar we zijn er nog lang niet. We krijgen onder meer Football Factory, Sportief en Bernardus nog. Allemaal lastige wedstrijden om uiteenlopende redenen. We verheugen ons er zeker op en met wedstrijden en uitslagen als tegen Kamerik kan je thuiskomen. Maar we moeten vooral rustig blijven en het is één van mijn taken om de groep daarbij te helpen.”

Het veld in Hoogmade was overigens prima te bespelen. ,,Na de regen en sneeuw had ik dat eigenlijk niet verwacht. Donderdagavond konden we niet op het veld terecht en hebben we aan krachttraining gedaan. Wanneer het duel niet had kunnen doorgaan, hadden we het plan om te gaan padellen. Mooi dat we toch hebben kunnen spelen en we niet in gevaar zijn geweest.”

De doelpunten van de gastheer kwamen van het hoofd van Jeroen Disseldorp, Jelle van Tol en Len van der Hoorn en de voeten van Disseldorp en Van Tol. Van der Hoorn keerde terug in de basis na blessureleed, terwijl Frank Vlieger juist ontbrak.

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, J. van der Meer, B. van der Meer, Van der Hoorn, Visser, Overduin, Hoogenboom, R. Bakker, T. Bakker, Disseldorp, Van Tol.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read