vrijdag, september 29, 2023
HomeVijfde klasseMMOMMO pijlsnel terug in vierde klasse

MMO pijlsnel terug in vierde klasse

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Het verblijf in de vijfde klasse is voor MMO kortstondig geweest. Nadat het vorig seizoen met slechts vier overwinningen op zak laatste werd, na een seizoen vol met tegenslag, richtte de manschappen uit Hoogmade zich op in de kelderklasse. Op de slotdag werd het kampioenschap veilig gesteld door een overtuigende zege op UNO: 1-4.

Enkele jaren terug liet Paul Wolvers het voorzitterschap na tien jaar achter zich. Het was mooi geweest en andere zaken kregen voorrang. Toch liet de ex-preses de club niet los en als vanzelfsprekend was hij van de partij bij Uit Nood Ontstaan tegen Met Moeite Opgericht. ,,Dit zijn de krenten in de pap en die haal ik er graag uit. Ik ga lang niet altijd meer, want ondertussen is het zevende kleinkind op komst en daar gaat nu vooral mijn tijd in zitten. Prachtig. Maar goed, om mijn cluppie de titel te zien pakken, is natuurlijk ook heel mooi. Ze hebben een geweldig seizoen achter de rug.”

Voor Jeroen Disseldorp werd het een mooi afscheid in Hoofddorp. De aanvaller scoorde twee keer en liep zich ruim negentig minuten het schompes voor zijn ploeg. ,,Ik had eigenlijk in Kroatië gezeten voor een tripje met vrienden. Uiteindelijk heb ik mij laten overhalen om toch te spelen en op zondag te vertrekken. Daar heb ik natuurlijk geen spijt van, want je moet aanwezig zijn bij zo’n feestje. Ik ben blij dat UNO zich wel kranig verweerde omdat je er dan werkelijk nog wat voor moet doen. Een kampioenswedstrijd spelen en winnen met twee vingers in de neus dat zegt me veel minder. Gelukkig kon ik mijn steentje bijdragen en na de winterstop ging het bij mij ook lekker lopen. Nu is het echter wel goed zo. Mijn gezin krijgt nu prioriteit en het wordt tijd voor de jeugd om door te stoten. Ik heb er nu zeventien jaar op zitten in het eerste en sluit zo heerlijk af.”

Trainer Yorick Boon glunderde na afloop ook van oor tot oor en nam een waterdoop voor lief. ,,We hebben een dipje gehad dit seizoen, maar daarna is het weer gaan draaien. MMO is de terechte kampioen en heeft er veel energie in gestoken. De vijfde klasse is ons niet tegengevallen qua tegenstanders. We hebben het zeker niet cadeau gekregen, ook niet tegen UNO. Hoewel we wel de controle hadden. We zijn kampioen geworden door ervaring aangevuld met jonge spelers die gegroeid zijn. Weliswaar ben ik er pas bij vanaf 1 januari, maar ik heb het vanaf dag 1 naar mijn zin gehad. We moeten komend seizoen gaan door bouwen en dan moeten we de vierde klasse aan kunnen.”

MMO kwam na een aarzelende start op 0-1 door Disseldorp niet toevallig uit een assist van Richard Bakker. De middenvelder maakte net als de stoppende aanvaller ook twee goals en was voor de zoveelste keer belangrijk. Verder hebben de groenwitten met Len van der Hoorn en Danny Hoogenboom twee spelers in huis die het goed neerzetten en dat werd de thuisploeg, dat veel overtredingen maakte om het spel van de bezoekers te trachten te ontregelen, te machtig.

Onder de meegereisde supporters was ook John van Berkel, die het trainerschap rond de feestdagen moest staken om persoonlijke redenen. ,,Daar heb ik wel pijn van gehad en ik heb er een tijdje mee rond gelopen. Daarna is de knop weer omgegaan, want ik ben en blijf ook een nuchtere Hollander. Achteraf bezien is de beslissing juist geweest. Privé gaat het weer prima en nu vieren we het kampioenschap van een ploeg waar ik mede aan gebouwd heb. De klik is er nog steeds en ik vind het mooi dat ik betrokken word in het feest. Een terugkeer komend seizoen in de voetbalwereld zit er nog niet in, maar daarna sluit ik het niet uit. Maar nu eerst een knallend feest mee maken.”

Op de titel valt niets af te dingen. Liefst zeventien van de 22 duels werden in winst omgezet en drie keer werd er maar verloren. De club mag dan met moeite opgericht zijn, maar met de spoedige terugkeer naar de vierde klasse ging het eigenlijk best soepeltjes.

UNO- MMO 1-4 (1-3). 7. Disseldorp 0-1, 34. Bakker 0-2, 38. Disseldorp 0-3, 44. Mulder 1-3, 90.+3 Bakker 1-4.

MMO: Van Wieringen, M. van der Meer, Van der Hoorn, Vlieger (65. Ouwerkerk), Bax (77. De Groot), Hoogenboom, Zwaan (65. B. van der Meer), Bakker, Van Tol, Disseldorp, Van der Meent.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read