dinsdag, oktober 3, 2023
HomeVijfde klasseMMORichard Bakker: ,,Kater neem ik voor lief bij titel”

Richard Bakker: ,,Kater neem ik voor lief bij titel”

-

Vrijwel elke week levert LeidenAmateurVoetbal een bijdrage aan het Leidsch Dagblad met onder meer een interview met een speler van een regionale club. Zo ook deze week. Onze redactie spraak met Richard Bakker van MMO. De club uit Hoogmade kan morgen kampioen worden van de vijfde klasse. Voor wie het nog niet kon lezen, maar wel geïnteresseerd is bij deze de bijdrage.

Een gelijkspel volstaat voor MMO om na één seizoen terug te keren naar de vierde klasse. De ploeg gaat op bezoek bij UNO, de nummer negen van de ranglijst. De titel lonkt en voor vormgever en clubtopscorer Richard Bakker (32) nadert een nieuw hoogtepunt in zijn voetballoopbaan. ,,MMO is altijd ‘mijn’ cluppie geweest en elf jaar terug werd ik kampioen met de toenmalige ploeg. Twee seizoenen later zaten we dicht tegen de tweede klasse aan via de nacompetitie en op die seizoenen kijk ik met veel plezier terug. Daarna heb ik zes jaar mogen proeven aan een ander niveau bij Voorschoten’97 en ARC. Helaas is het avontuur in Alphen aan den Rijn niet geworden wat ik voor ogen had door heel veel blessureleed. We promoveerden weliswaar in een seizoen naar de hoofdklasse, maar daar had ik nul bijdrage aan. Na mijn terugkeer bij MMO, in het vorige seizoen, kende ik weer veel ellende met blessures en degradeerden naar de vijfde klasse. Gelukkig heb ik nu wel het overgrote deel kunnen spelen en zijn we in de positie om de schaal te pakken.”

Bakker scoorde aan het begin van het seizoen makkelijk, maar viel even terug door weer een terugslag. ,,Dat duurde gelukkig niet al te lang en na de winterstop heb ik mijn steentje weer kunnen bijdragen met doelpunten (totaal 14, HK), assists en sturing aan het team. Ik ben één van de meer ervaren spelers en omdat er veel jongens uit de jeugd zijn doorgebroken, probeer ik hen te helpen. Dit seizoen hebben we aanmerkelijk minder misfortuin gehad en daardoor konden we meteen een rol pakken in de kampioensrace. Dit team kan, even er vanuit gaande dat het goedkomt, zeker mee in de vierde klasse. Weliswaar wordt elke klasse er per jaar beter op, maar MMO kan de toekomst rooskleurig tegemoet zien.”

Natuurlijk is de Logistics & Operations manager bij Plutosport Europe B.V in Ter Aar nog een beetje gereserveerd over een feest in Hoogmade zaterdag. ,,We moeten het nog wel ‘eventjes’ doen en moeten hen niet onderschatten. Thuis duurde het vrij lang voordat we op voorsprong kwamen, maar daarna ging het wel relatief makkelijk. Als wij echter datgene opbrengen als recent tegen Sportief, Terrasvogels en Bernardus dan gaat het zeker goedkomen. MMO heeft recht op de titel gezien het vaak alleszins aardige voetbal en de vele mooie goals. Voor de winterstop zette John van Berkel ons prima neer, maar helaas moest hij noodgedwongen stoppen. Gelukkig is hij er zaterdag wel bij om te kijken en we willen het feest ook met hem vieren. Na de winterstop heeft Yorick Boon ons aan de hand genomen en na een kortstondig moeizame start is de reeks weer opgepakt. Beide trainers mogen met de eer strijken want zij hebben MMO weer op de kaart gezet en er een goed geheel van gemaakt.”

Hoewel MMO onlangs concurrent Sportief zelf de deur wees, ging er ook een dankwoord uit naar Bernardus dat medio april de ploeg uit Noorden liet struikelen. ,,Wij hadden ze bier en bitterballen in het vooruitzicht gesteld, want hun winst zou betekenen dat wij het weer in eigen hand zouden krijgen. Sportief zal nu vast UNO wel het een en ander toe zeggen in bier en weet ik wat. Hun kratten bier gaan echter niet helpen. MMO mag dit niet meer weggeven. Spanning vooraf? ,,Gezonde spanning wel, maar ik heb dat onder controle en kan het omzetten naar prestaties. Op de club zijn de voorbereidingen in volle gang en het moet onze dag worden in Hoofddorp en vooral daarna aan de Vlietkade. Mijn biologische klok zal er voor zorgen dat ik zondag toch vroeg op ben en desnoods met een zware kater van de alcoholische versnaperingen. Dat neem ik voor lief en heb ik er graag voor over.”

Foto’s: Jan van der Lubbe (MMO- Bernardus, 20 mei 2023)

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read