dinsdag, april 30, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusBernardus: winst op koploper, vijf kratten bier en twee bittergarnituur

Bernardus: winst op koploper, vijf kratten bier en twee bittergarnituur

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Bernardus was aan een goede serie bezig na de winterstop en als dan ook nog de laatste twee thuiswedstrijden met 8-1 en 7-0 werden gewonnen is het gevoel goed. Interessant was het dan ook voorafgaand aan de wedstrijd of er ook een goed resultaat tegen de ongeslagen koploper Sportief geboekt kon worden. Mee blijven doen in de periode was al een goede motivatie, maar als dan ook nog goede buur MMO bier en hapjes toezegt bij een overwinning is de 5-3 zege wel verklaard.

Een heerlijk lentezonnetje en een kleine vuurwerkshow inclusief oranje rookpotten zorgden voor een prima voetbalsfeertje in Hazerswoude. De koploper was niet onder de indruk en alleen de lat kon een openingstreffer tegen houden. De beginfase was voor de bezoekers en enkel Nordin Oudshoorn kreeg een grote kans na een doorkopbal van Koen Schellingerhout.

Een hoge dwarrelbal werd verkeerd ingeschat door de Bernardus verdediging en ook sluitpost Jim Beukeboom was te laat met als gevolg een penalty, de bal werd zo hoog overgeschoten dat het bij de Six Nations een driepunter had opgeleverd. Na twintig minuten kon Beukeboom een op het oog onschuldig schot niet klemvast houden en de 42 (!) jarige Daniel van Leeuwen had geen moeite te profiteren en maakte de 0-1.

De oranjewitten vochten zich in de wedstrijd met windje mee en vijf minuten later volleyde Oudshoorn de gelijkmaker binnen. De ploeg van Patrick Kuipers behield de overhand en na een scrimmage belande de bal op de bovenkant van de lat, Schellingerhout benutte zijn lengte en de 2-1 was een feit. Vijf minuten voor rust was het topscorer Bryan Straathof die gebruik maakte van de wind en zijn afstandsschot was een beauty: 3-1.

Niemand bij de Rijndijkers was er al gerust op en hoe lekker is het dan als na vijf minuten Schellingerhout met een tegendraadse kopbal de fraaie 4-1 produceerde na de onderbreking. Sportief gaf niet op en één minuut later was de 4-2 alweer een feit na een fraaie aanval. De koploper werd via de lepe Daan Koot nog wel een paar keer gevaarlijk maar de veilige marge bleef.

Straathof zette vanaf eigen helft middels verschillende een/tweetjes een aanval op, rondde af met een hard schot af en scoorde al weer zijn zeventiende treffer van het seizoen. De andere tweevoudige doelpuntenmaker Schellingerhout werd twintig minuten voor tijd bedankt voor bewezen diensten. ,,Het was een tactische wissel, ik was niet geblesseerd of zo. Na de trainerswissel ben ik buiten de basis gevallen en aangezien Tim (Schalken) voor zijn werk in Barcelona verbleef, kreeg ik nu de kans en hoop dat ik die gegrepen heb. Bij de eerste wedstrijd die we kansloos met 7-0 verloren stond ik nog wel in de basis, op hun eigen natuurgras zijn ze moeilijk te verslaan, maar ze laten op kunstgras wel de nodige puntjes liggen. Wij spelen nu een ander systeem met veel andere spelers. Dit was een belangrijke overwinning en we blijven zodoende lekker meedoen in de periode. We waren voor de wedstrijd al op de hoogte van de geste van MMO, maar we waren sowieso heel gemotiveerd om deze wedstrijd winnend af te sluiten.”

Bernardus kreeg nog goede kansen middels Straathof en de ingevallen Kay Broomans. De overigens prima leidende scheidsrechter Middelham had het ook goed naar zijn zin, want hij trok zoveel blessuretijd bij dat het leek of er een WK wedstrijd aan de gang was. Voor de statistieken maakte Van Leeuwen in die extra tijd door middel van een strafschop nog zijn tweede treffer: 5-3.

Volgende week gaan de Hazerswoudenaren naar Terrasvogels, daarna volgen twee thuiswedstrijden en dan volgt de laatste wedstrijd in Hoogmade bij MMO waar het na de wedstrijd in ieder geval gezellig zal worden.

Bernardus-Sportief 5-3 (3-1), 19. Van Leeuwen 0-1, 25. Oudshoorn 1-1, 35. Schellingerhout 2-1, 39.Straathof 3-1, 50. Schellingerhout 4-1, 51. Baltus 4-2, 65. Straathof 5-2, 95. Van Leeuwen 5-3. Scheidsrechter: Middelham.

Basisopstelling SV Bernardus: Beukenboom, Van Tol, Van der Horst, Rijnbeek, Bos, Van der Heiden, Straathof, Vermeulen, Schellingerhout, Oudshoorn, Schakenbos.

Basisopstelling VV Sportief: Van der Laan, Koot, Van der Laan, Fransen, Van Middelkoop, Langelaan, Van de Haak, Molenaar, Baltus, Nieuwkoop, Van Leeuwen.