zaterdag, december 9, 2023
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusNordin Oudshoorn (Bernardus): ,,Gewonnen van fysiek sterke tegenstander"

Nordin Oudshoorn (Bernardus): ,,Gewonnen van fysiek sterke tegenstander”

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Voor Bernardus was de eerste pot meteen een test hoe de vlag erbij zou hangen. In de voorbereiding werd louter gespeeld tegen ploegen die hoger spelen en nu kwam er een equivalent naar Hazerswoude toe. DVV Delft bleek een taaie en fysieke tegenstander, maar Bernardus was de betere en speelde bij vlagen alleraardigst voetbal. De 4-0 zege kon gerust ‘een lekkere start’ worden genoemd.

Nordin Oudshoorn over de wedstrijd op de eerste speeldag. ,,In de voorbereiding lag het accent veelal op het verdedigende vlak, omdat we tegen sterkere tegenstanders speelden. Nu konden we op eigen veld ook meer aan de bal doen en aan voetballen toekomen. Onze start was okay en we kregen ook al wat kansen, terwijl we hen van ons doel konden afhouden. We waren comfortabeler aan de bal en dat resulteerde uiteindelijk in de openingstreffer van Dylano Bekooij.”

De 27-jarige middenvelder vervolgt: ,,Na de genomen voorsprong kwam de klad er wat in bij ons. Verkeerde aannames en inspeelpasses en de keuzes waren niet altijd even goed. Zij kregen ook wat kansjes, maar in die fase en tegen de verhouding in werd het vlak voor rust wel 2-0 en dat kwam natuurlijk uitstekend van pas. Al met al was die voorsprong verdiend te noemen, maar het was nog zeker niet gedaan.”

Na de rust werd Bernardus, zoals afgesproken was in de rust, rustiger aan de bal en scherper. De bezoekers raakten vermoeid en de ruimtes werden steeds groter. ,,Vooral op de flanken konden we veel uitrichten en daardoor konden we weglopen naar 4-0. We merkten gaandeweg wel dat het een gelopen koers was. De zege kwam ons zonder meer toe, maar er zijn nog genoeg punten voor verbetering vatbaar. Toch is het een uitslag die meteen staat. DVV Delft was fysiek sterk en dan is het lekker dat je toch zo afstand kan nemen.”

Treffers Bernardus: Bekooij 2, Luca Tor en Ricardo Vermeulen.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read