vrijdag, februari 23, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusStrijdbaar Bernardus pakt drie punten

Strijdbaar Bernardus pakt drie punten

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – Bernardus reisde deze zaterdag af naar Zoetermeer om aan te treden tegen SVO Buytenpark. Door het hoofd koel te houden, werd er gewonnen met 1-2 en gingen de drie punten mee naar Hazerswoude-Rijndijk.

Het eerste kwartier van de wedstrijd creëerde Bernardus veel kansen, maar met kansen alleen kom je er niet, zo bleek. Een vrije trap vanaf de rechterkant viel achter de verdediging van Bernardus waardoor tegenstander SVO Buytenpark op een 1-0 voorsprong kwam. Aanvaller Dylano Bekooij keek hier nog vanaf de bank toe vanwege zijn vakantie vorige week, maar had er vertrouwen in dat het goed zou komen. ,,We hielden de koppies omhoog en ook de trainer (Serge den Os, red.) gaf de juiste aanwijzingen om terug te komen in de wedstrijd. Dat lukte en resulteerde al snel in een goal. Een goede voorzet van Rens Schakenbos belandde voor de voeten van Bryan Straathof die de bal beheerst binnentikte, 1-1. Een paar minuten later kwam Rens vrij voor de goal en liep de bal op de doellijn binnen. Zo was het 1-2 met rust.”

De tweede helft ging aardig gelijk op. ,,Buytenpark had een snelle spits, die ook goed aanspeelbaar was. Daar hadden wij af en toe moeite mee, maar er waren kansen over en  weer. Een aantal gele kaarten, en vervolgens ook rode kaarten bepaalden het vervolg van de wedstrijd. Een half uur voor tijd kreeg Jeffrey van der Heiden zijn tweede gele kaart, waardoor wij met tien man verder moesten. Na die rode kaart had Buytenpark de overhand, maar ze vergaten een doelpunt te maken. Wel gingen zij wat feller spelen. Dat resulteerde uiteindelijk in twee rode kaarten (twee keer geel, red.) in het laatste half uur van de wedstrijd. Wij hoefden toen niet meer en zij konden niet, zo bleef het 1-2”, vertelt Bekooij.

,,Als je er een half uur voor tijd in komt is het lekker dat je 1-2 voor staat, maar met tien man moet er wel gevochten worden om dat vast te houden. Dan is het voor mij als aanvaller belangrijk om te helpen verdedigen en snel om te schakelen. Gelukkig is dat gelukt.”

Ook trainer Den Os was tevreden. ,,Hij gaf aan dat het een lastige pot was, maar dat we er met zijn allen voor gevochten hebben om die drie punten mee naar huis te nemen, want dat is uiteindelijk wat telt”, sluit Bekooij terecht af.

Volgende week staat op het eigen sportpark kersverse koploper SJC op het programma. Een goede test voor de oranjewitten om te kijken of de ploeg nog meer stappen kan maken.

SVO Buytenpark – Bernardus 1-2 (1-2). 17. SVO Buytenpark 1-0, 30. Straathof 1-1, 36. Schakenbos 1-2.

Basisopstelling Bernardus: Enter, Vermeulen, Van der Horst, Rijnbeek, Roelandse, Hoogeveen, Straathof, Oudshoorn, Tor, Van der Heiden, Schakenbos

Simone Disseldorp
Simone Disseldorp
Je verwacht het misschien niet, maar voetbal kijken is al jaren haar grote hobby. Wellicht heb je haar weleens gespot langs de lijn, want zij bezoekt regelmatig voetbalwedstrijden in én rondom Leiden. Simone staat tijdens haar werk bij LAV vooral vóór de camera. Als ze niet met voetbal bezig is werkt ze als communicatieadviseur bij een ICT-bureau.

Must Read