vrijdag, april 19, 2024
HomeKickers'69Interviews Kickers'69Thijs van der Hoorn: ,,Eigenlijk is het leuker geworden voor Kickers'69"

Thijs van der Hoorn: ,,Eigenlijk is het leuker geworden voor Kickers’69”

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Kickers’69 maakte het SJC gisteren knap lastig. Zeker voor de pauze kon de koploper geen verschil maken en de Leimuidenaren hadden in de pauze het geloof dat er een verrassing in de maak was. Zover kwam het niet. De Noordwijkers wonnen met 2-4, pakten de periodetitel en bleven vervolgens tot diep in de avond plakken in de kantine van de Kickers. Onze redactie sprak met Tijs van der Hoorn over de ontmoeting op de laatste speeldag van 2023.

,,Een leuke middag waarin wij lange tijd gelijk op gingen. Er vielen uiteindelijk zes doelpunten, zonder dat er nu legio kansen waren. Er zaten wel een paar goede doelpunten tussen, maar het toeval deed ook mee deze middag. Ik denk dat we onze zaakjes aardig voor elkaar hadden. Zeker voor de pauze. Ik mocht vanaf elfmeter aanleggen voor de 1-0 na een handsbal bij een sliding. Lang konden we niet genieten van de voorsprong, want even later maakten zij al de gelijkmaker. Een gelukkige wel want een schot werd onderweg van richting veranderd. Voetballend gezien deden we het heel aardig en SJC was niet per se beter. Tot de 1-1 hadden ze eigenlijk nog geen serieuze kans gehad.”

Na de pauze moest de thuisploeg toch toezien dat SJC een gelouterde ploeg is. Danny Haasnoot, die hiervoor bij de jeugd trainde van ADO, beschikt over een ervaren ploeg en dat betaalde zich uit. ,,Het werd snel 1-2 en dat was wel een goed doelpunt met een geplaatst schot van een meter of twintig. De 1-3 brak ons op. Een lullige tegengoal want bij een hoekschop werd een speler van ons aan het hoofd geraakt en hij kwam achter de doellijn terecht. Er werd doorgespeeld en een tel of vijftien later lag de 1-3 in het mandje. Volgens mij had er afgefloten moeten worden, dat is de regel bij hoofdletsel. Toch kwamen we nog tot 2-3 via Carlos Gerard. Helaas was de vreugde nu weer van korte duur want zij maakten 2-4. Daarmee was het wel over en gedaan.”

Kickers speelde volgens de spreker best aardig. ,,We hebben een overwegend jonge ploeg, hoewel ik zelf de 35 jaar nader. We kunnen dus best met snelheid spelen en daar had SJC moeite mee. Wel weten zij met hun ervaring hoe het gespeeld moet worden. Het is nu duidelijk dat SJC en LSVV’70 het gaan uitmaken bovenin wie er kampioen wordt. Op een goede dag is een gelijkspel of winstpartij niet onmogelijk tegen deze ploegen. Wij gaan strijden om de derde plaats. Voorafgaand aan het seizoen had ik daar zelf geen rekening mee gehouden, maar nu ik alle ploegen heb gezien zie ik zeker mogelijkheden om ergens voor te spelen.”

Toch bevalt de vijfde klasse de routinier prima. ,,In de voorbije seizoenen liepen we vaak op de tenen en zeker vorig seizoen kwamen we zelf nauwelijks aan voetballen toe. Nu is dat wel het geval en dat maakt het leuker. Nu zijn andere teams de lelijke eendjes en daardoor kunnen wij als team weer beter worden aan de bal. Daarnaast vind ik dat we tegen leuke ploegen spelen en dat zou zomaar nog meer het geval kunnen zijn in het komende seizoen. Het was trouwens erg leuk dat SJC lange tijd bij ons achter bleef om een feestje te bouwen. Goed voor onze omzet en zo leerden we elkaar wat beter kennen. Al met al best vermakelijk en niet alles gaat om de uitslag.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read