donderdag, mei 2, 2024
HomeVijfde klasseHazerswoudse BoysVierde zege op rij voor Hazerswoudse Boys

Vierde zege op rij voor Hazerswoudse Boys

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – Hazerswoudse Boys lijkt lekker op stoom te komen. De ploeg van Robert Swart won haar vorige drie wedstrijden op rij (met een totaal doelsaldo van plus 21) en ook het Schiedamse SVV was niet bestand tegen de dadendrang van de thuisploeg. Door deze overwinning stegen de zwart-witten, met een achterstand van vijf punten op runner-up LSVV’70, naar plek drie van de ranglijst. Komende zaterdag kan Hazerswoudse Boys het gat met de ploeg van Freek Jansen verkleinen tot twee punten, want dan staat de ontmoeting LSVV’70 – Hazerswoudse Boys op het programma.

Hazerswoudse Boys-doelman Patrick van der Reest (op foto) blikte terug op de vierde opeenvolgende overwinning van zijn ploeg. ,,SVV trok zich vrijwel vanaf het begin van de wedstrijd terug op eigen helft. Dat hebben we de laatste weken vaker meegemaakt en daar waren we ook wel op voorbereid. We kregen in de eerste helft een aantal goede mogelijkheden op de openingstreffer, maar het duurde tot vlak voor rust voordat die treffer ook daadwerkelijk viel. Vanuit een corner belandde de bal via een scrimmage bij Justin Meijer, die vervolgens de 1-0 binnenschoot.”

,,In de tweede helft was de wedstrijd meer in balans, maar na het doelpunt van de ingevallen Sam Timmermans, hij haalde van afstand vernietigend uit, was het wel gedaan. Niet ver voor het einde scoorde Meijer ook nog de 3-0. Het gaat de laatste weken inderdaad lekker, maar bij ons is ook het besef dat de overwinningen tegen de ‘mindere’ ploegen uit onze klasse zijn geweest. Je moet natuurlijk deze wedstrijden wel eerst zien te winnen en wat dat betreft hebben we het prima gedaan. Het team is groeiende, maar waar we echt staan zal vooral in de wedstrijden tegen de bovenste ploegen moeten blijken. De wedstrijd tegen SJC kwam voor ons nog wat te vroeg in het seizoen (de ontmoeting tegen de huidige koploper werd in september met 0-3 verloren, SN), maar tegen LSVV zullen we moeten tonen dat we ook echt progressie hebben gemaakt. Een week later staat de thuiswedstrijd tegen Bernardus (de ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk, SN) op het programma. Dit is voor beide clubs de wedstrijd van het jaar. We hebben trouwens in competitieverband nog nooit een thuiswedstrijd tegen Bernardus gespeeld. In het coronaseizoen hebben we nog wel de wedstrijd bij Bernardus gespeeld, maar de thuiswedstrijd ging, vanwege de genomen coronamaatregelen, niet door. Ik verwacht daarom dat het tegen Bernardus, zeker als het aardig voetbalweer is,  volle bak bij ons langs de lijn gaat worden. Maar goed, eerst de wedstrijd tegen LSVV’70 dus, daar gaat nu de focus op’’, aldus de doelwachter tot besluit.

Hazerswoudse Boys – SVV 3-0 (1-0) 40. Meijer 1-0, 80. Timmermans 2-0, 87. Meijer 3-0

Basisopstelling Hazerwoudse Boys: Van der Reest, Van Buuren, Tijssen, Gordijn, Griffioen, Meijer, Van Vliet, Stolwijk, Blonk, Swart, Vogelaar.