dinsdag, mei 30, 2023
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 30 (24 februari- 3 maart)

Lopend Vuurtje deel 30 (24 februari- 3 maart)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 30. De negende van 2023.

 • Onze redactie heeft de voorzitters van de bij LAV aangesloten clubs op woensdag 1 maart even benaderd met het oog op volgend seizoen. Blijven de clubs dan aan boord? Binnen 24 uur staken al twaalf clubs de hand in de lucht. Zij blijven LAV in elk geval trouw. Welke clubs? Daar gaan we in willekeurige volgorde: Bernardus, FC Boshuizen, FC Rijnvogels, Football Factory, Stompwijk’92, TAVV, Teylingen, ASC, Kagia, Lugdunum,  ROAC en VV Woubrugge. Bedankt voor het gestelde vertrouwen. Wie volgt? Volgende week een nieuw update.
 • Op 10 maart staat Meerburg op zijn kop. Het begint deze vrijdagavond met een 7×7 toernooi voor 35+mannen en 18+ vrouwen. Een feest met deejay Ray barst los om 21.30 uur.
 • Ook Voorschoten’97 blijft niet achter als het gaat om leuke zomerkampen voor de jeugd: ,,De inschrijvingen voor het Tentenkamp 2023 zijn geopend! Het belooft weer een gigantisch festijn te worden! Geniet nog even van de aftermovie van 2022 en schrijf je daarna snel in!”
 • Weten bij wie je voor wat moet zijn, het is bij veel organisaties een fors en ergerniswekkend fenomeen. Bij FC Rijnvogels pakken ze de koe bij de horens: ,, FC Rijnvogels bouwt aan de toekomst. Om te kunnen bouwen moeten de communicatielijnen helder en duidelijk zijn, zowel voor de eigen leden als voor andere verenigingen en bezoekers. Via deze link is het organogram, de portefeuilleverdeling binnen het bestuur en het commissieoverzicht van onze vereniging te vinden. Hieronder nogmaals het overzicht met de meest belangrijke e-mailadressen.” Dit is vanzelfsprekend van de website van de Katwijkse club geplukt. Zet de link bij uw favorieten als FC Rijnvogels uw vereniging is.
 • Wie het tien jaar geleden had over bierpong werd glazig aangekeken. Het kroegspel, dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten, verovert terrein en bij Voorschoten’97 is er zelfs een toernooi op 11 maart. Inschrijven kan nog steeds.
 • Het is nooit stil in Lisserbroek; ,,Goed nieuws! Kagia organiseert dit jaar voor jullie een jeugdkamp in het thema ‘Wanted’.  Help jij ons alle boeven te pakken? Verzamel jij de meeste goudstaven en word jij sportvrouw of sportman van het kamp? Meld je aan! Meer weten? Ga dan eerst naar de voorlichtingsavond. Voor beide gelegenheden kun je op de website opgeven.”
 • SV Aarlanderveen heeft ambities: ,,Onder het genot van een drankje en een hapje eten in het Oude Rechthuis is de eerste bijeenkomst van de Business club georganiseerd. De aanwezigen werden hartelijk welkom geheten door Ben van der Post, voorzitter van de sponsorcommissie. Voorzitter Leo de Jong benadrukte het belang van sponsoring voor de voetbalvereniging, een kleine en oergezellige vereniging met ambitieuze plannen om het hoofdveld te vervangen in een nieuw kunstgrasveld met verlichting. Ook zijn er plannen om de kantine te verbouwen.”
 • Vrijwilligers doen vaak ongezien en onopgemerkt hun taken. Bij FC Oegstgeest worden juist die werkzaamheden eens toegelicht: ,, FC Oegstgeest kan zich gelukkig prijzen met het grote aantal vrijwilligers dat zich belangeloos inzet voor de vereniging. Deels heeft dat natuurlijk te maken met de taakplicht die aan het lidmaatschap is verbonden. Lid worden kan alleen wanneer ouder(s) van jeugdleden en seniorleden minimaal enkele uren per seizoen een taak uitvoeren. De komende periode willen we de verschillende taken verder toelichten. Nu willen we aandacht vragen voor de taak schoonmaak.”
 • Sporting Leiden houdt de dagen goed bij getuige hun berichtje op Facebook: ,,Het is vandaag ( was op 1 maart) Nationale Complimentendag, een mooi moment om al onze vrijwilligers te complimenteren voor hun tomeloze inzet voor ons mooie vereniging!” Hans van Loo doet in een eigen bericht nog eens een extra dit in het zakje.
 • In Zoeterwoude bij SJZ houden ze wel van een feestje. Op 25 maart is er na de wedstrijd tegen NSV’46 onder het motto de derde helft de gelegenheid om lekker los te gaan. Een foodcorner, disco en zanger Michel van Rijswijk garanderen een prachtavond.
 • Bij Bernardus kunnen ze scheidsrechters wel gebruiken: ,,Het wordt steeds moeilijker om iedere (jeugd)wedstrijd van een scheidsrechter te voorzien. Hierdoor gebeurt het helaas vaker dat op het laatste moment nog een goedwillende vrijwilliger gevonden moet worden. In een vereniging met meer dan 500 leden zou dit niet nodig moeten zijn. Als er voldoende scheidsrechters zijn, hoef je ook niet wekelijks te fluiten en hoeven de huidige scheidsrechters zich niet schuldig te voelen als ze een keer niet kunnen. Al onze oudere jeugdleden en seniorleden zouden een wedstrijd in goede banen moeten kunnen leiden, ook vrouwelijke scheidsrechters. Op dit moment zijn die er helaas niet bij onze club met zo’n grote dames en meidenafdeling. Jullie zijn meer dan welkom.“ Duidelijk toch?
 • De versterkte degradatieregeling zorgt voor ongekende spanning in alle klassen. Wedstrijden om des keizers baard zijn bijkans een onbekend fenomeen geworden. Leidenamateurvoetbal volgt het allemaal op de voet. Komende zondag en maandag pakken we weer ruimschoots uit!

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read