woensdag, december 6, 2023
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 32 (11-17 maart)

Lopend Vuurtje deel 32 (11-17 maart)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 32. De elfde van 2023.

 • Mag ik eenmalig een persoonlijke noot in Lopend Vuurtje schrijven? Op 29 januari zat ik naast Boy Wondergem in de rust van Meerburg – SJZ. Hij sneed de taart aan en had al de aftrap verricht. Deze jonge goser is op 15-jarige leeftijd overleden. De tranen staan in mijn ogen. Ik wens alle betrokkenen heel veel sterkte. Zijn heengaan betekent een wond die nooit heelt.
 • Pffff, dan naar de minder ernstige berichten: Een pubquiz is altijd leuk, met name als je wint. Test je kennis bij Meerburg op 1 april vanaf 19.00 uur. En ja, die middag wordt er ook nog gevoetbald tegen Kickers’69.
 • Op 14 april houdt Kagia een pubquiz in de kantine. Aanvang  20.00 uur. Gezien de te verwachten belangstelling zou ik niet wachten met aanmelden tot 13 april laat in de avond.
 • Roodenburg: ,,Komende zondag 19 maart  is het zover. De jeugdactiviteiten commissie organiseert voor de derde keer de jaarlijkse sponsorloop voor de jeugd. Een gedeelte van de opbrengst is bestemd voor de eigen jeugd. Daarnaast zal er een gedeelte van de opbrengst gaan naar de slachtoffers van de verschrikkelijke aardbeving in Turkije en Syrië . In het voortraject is er overleg geweest met een Turkse Stichting, die vanuit de Turkse moskee de hulp coördineert. De kinderen ( 160 Roodenburg jeugdleden) hebben een brief mee gekregen met de vraag aan ouders, familie, bekenden om hen te sponsoren.”
 • FC Boshuizen organiseert op zaterdag 15 april aanstaande een gezellige medewerkers- en sponsoravond. Deze avond zal worden  opgeluisterd met een stukje muziek en voor de nodige hapjes en drankjes zal worden gezorgd. Aanvang van deze avond in het clubhuis is 19.30 uur. Een uitnodiging voor de betrokkenen volgt.
 • Op 18 mei vanaf 12.00 uur is er een 7 tegen 7 toernooi om het Leids studentenkampioenschap. Mannen-, vrouwen- en gemixte teams welkom. Organisatie ligt bij LSVV’70.
 • Voor het seizoen 2023-2024 is RKVV Meerburg op zoek naar een nieuwe, ambitieuze trainer O23. Onze nieuwe trainer zal een talentvolle, jonge en slimme spelersgroep tot de beschikking krijgen waarmee nog veel mooie stappen kunnen worden gezet. Als trainer van de O23 maak je deel uit van de staf van de selectie en acteer je op 4de divisie niveau.
 • ,,FC Oegstgeest kan zich gelukkig prijzen met het grote aantal vrijwilligers dat zich belangeloos inzet voor de vereniging. Deels heeft dat natuurlijk te maken met de taakplicht die aan het lidmaatschap is verbonden. Lid worden kan alleen wanneer ouder(s) van jeugdleden en seniorleden minimaal enkele uren per seizoen een taak uitvoeren. De komende periode willen we de verschillende taken verder toelichten. Nu willen we aandacht vragen voor de taak kantinedienst.” Op de website is die aandacht in geuren en kleuren te lezen.
 • Over broodjes gesproken: ,,Op vrijdag 24 februari hebben we Netty in het zonnetje gezet omdat ze na jarenlange trouwe inzet het stokje heeft overgedragen. Netty heeft altijd heel veel liefde gestopt in het reilen en zeilen van de keuken. Eigenlijk was het ‘Netty’s Kitchen’. Op vrijdag begon ze al met de voorbereiding, op zaterdag altijd aanwezig om alles in goede banen te leiden en op maandag opruimen. Dat jaar in jaar uit. Hierdoor konden wij op zaterdag  genieten van de lekkerste broodjes, soepen en snackjes. Namens heel FC Rijnvogels bedanken wij Netty voor haar enorme bijdrage aan onze club!”
 • Riny Valentijn treedt zaterdag 18 maart op bij Lugdunum tijdens de ‘Derde Helft’. De live muziek start om 16.30 uur na de wedstrijd Lugdunum – Blauw Zwart. Wij kennen het repertoire van Riny niet, maar schatten zo in dat het Nederlandstalig is.
 • Noteer zaterdag 25 maart maar alvast in je agenda. Na de wedstrijd UVS – DHC live muziek in ons clubhuis.
 • Koudekerk viert het 85 jarige jubileumfeest: Op deze swingende avond, 1 april aanstaande, gaan jullie mee op een reisje door de tijd. De muziek vanaf de jaren zestig gaat elk uur 10 jaar vooruit in de tijd, alle soorten muziek komen dus voorbij; rock & roll uit de jaren 60, disco en soul uit de seventies, rock en nederpop uit de tachtiger jaren en de hits uit het heden. Elk tijdblok is een afwisseling van een live optreden met gitaar en zang en van de DJ met de lekkerste platen uit het tijdperk. Ook een zanger zal niet ontbreken.
 • Traditiegetrouw is Hemelvaartsdag dé dag van de A.S.C. Onderlinge. Het befaamde onderlinge toernooi waar elke A.S.C.’er in één klap het seizoen alsnog glans kan geven. Dit jaar zal er zowel een vrouwen als een mannentoernooi zijn. Wacht dan ook niet en formeer een team, verzin een naam en wijs een aanvoerder aan die de band met trots zal dragen. De aanvoerder van je team kan de inschrijving regelen via bartholdmackay@hotmail.com.
 • Woensdag 12 april organiseren wij de tweede editie van het EMM’21 schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 8 van basisscholen uit de gemeente Kaag en Braassem en Nieuwkoop! Vanaf 09.00 uur barst het toernooi los en staan jongens en meiden uit de groepen 8 te trappelen om een paar potjes te voetballen en die felbegeerde 1e prijs mee naar huis te nemen of die mooie sportiviteitsprijs, voor het meest sportieve team! Je kan gelijk je verplichte vrijwilligers uren voor dit seizoen hiervoor inzetten. Meld je aan bij Merel Vesseur via: merelvesseur@gmail.com
 • Voorschoten’97: ,,Inmiddels is 85% van de beschikbare plekken voor het tentenkamp gevuld. Dit betekent dat we nog slechts een klein aantal kinderen kunnen inschrijven, voor een gegarandeerde deelname aan het tentenkamp. Wil je dus zeker komen? Schrijf je dan nu in, voordat het te laat is!”
 • Bij Valken’68 werd in samenwerking met de KNVB Academie de afgelopen maanden een aantal vrijwilligers geschoold in het geven van trainingen aan de Valken’68 jeugd. Afgelopen woensdag was de laatste sessie en werden de diploma’s uitgereikt. Valken’68 is blij dat er zoveel animo voor deze cursussen was en feliciteert de deelnemers met het behaalde resultaat.
 • Sponsornieuws in Valkenburg: ,,@floral_trade_group heeft zich voor meerdere jaren verbonden aan onze club. Namens de Rijnsburgse organisatie was manager marketing @johnzwaan op bezoek om het contract te ondertekenen. Wij danken Floral Trade Group voor het vertrouwen in Valken’68.”
 • ADO Den Haag krijgt visite: ,,Wauw! Komende zondag gaan we met maar liefst 22 (!) teams van Voorschoten’97 de ADO Vrouwen aanmoedigen in de kwartfinale van de KNVB beker tegen Heerenveen. We gaan het stadion even Groen-Geel laten kleuren en natuurlijk hopen dat onze Liz Rijsbergen gaat scoren!”

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read