dinsdag, mei 30, 2023
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 31 (3-10 maart)

Lopend Vuurtje deel 31 (3-10 maart)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 31. De tiende van 2023.

 • Met ROAC gaat het prestatief gezien niet zo best. Dat mag de pret niet drukken gezien het volgende bericht: ,,Op zondag 2 april speelt ROAC 1 bij SO Soest 1 uit, niet geheel verrassend, Soest! Al met al bedraagt de reistijd een uur en dat is weer een mooi excuus om met de bus te gaan. Voor de gezelligheid en om kosten te drukken is het wel leuk om de bus zo vol mogelijk te krijgen, vandaar het aanbod voor supporters om slechts voor tien ekkies (10 euro) mee te gaan. Echter, wanneer jij lid bent van Supporters van ROAC (SvR), is het helemaal gratis om mee te gaan met de bus.”
 • Elke euro is welkom, bij welke club dan ook. De Rippers kunnen op een simpele wijze      ROAC steunen door hun boodschappen bij de Vomar te halen: ,,We hebben een eerste nu nog bescheiden bijdrage van de Vomar mogen ontvangen. Dat kan ongetwijfeld meer worden. Ook al doe je maar zo nu en dan boodschappen bij de Vomar, doe mee aan de Club is Koning actie. Alle beetjes helpen. Meedoen aan de Club is Koning actie kan via de onderstaande stappen.” Die stappen staan natuurlijk op de website van de cliub.
 • Een kans op mooie prijzen en je club ook nog eens steunen? Dat kan bij FC Rijnvogels: ,,Op vrijdag 24 maart 2023 organiseert de Evenementencommissie een online bingo en loterij. Deze editie staat geheel in het teken van de Familiedagen 2023. De gehele opbrengst komt ten goede van deze fantastische slotweek en slotdag op zaterdag 3 juni 2023. De online bingo en loterij is weer live te volgen via het YouTube kanaal van FC Rijnvogels en start om 20.00 uur.”

Party time! Bij diverse clubs gaat het dak eraf zoals dat anno 2023 heet. Wij selecteerden:

 • Feest bij UVS na de eerste winst in tijden? De zanger is al geboekt: ,,Zaterdag na de wedstrijd UVS – Honselersdijk zal Gerrit Schneider bij ons in het clubhuis optreden. Zorg dat je erbij bent en nodig vrienden, kennissen, familie uit en kom samen naar De Kikkerpolder voor een gezellige middag. De ENTREE is GRATIS.”
 • Feest bij ROAC na de eerste winst in tijden? De zanger is al geboekt (of hadden we zoiets al gezegd?) ,,Aanstaande zondag 12 maart treedt Randy Blommaert op na de wedstrijd tegen KDO.”
 • ,,Aanstaande zaterdag 11 maart trappen Aarlanderveen en trotse koploper SV Nieuwkoop om 14:30 af op het Polderpark in Aarlanderveen. De titanenstrijd is dit seizoen extra spectaculair doordat beide teams een evenveel aantal punten hebben, SV Nieuwkoop heeft het doelsaldo in het voordeel en reist dus als koploper de Aarlanderveenseweg af. Bij winst pakt SV Nieuwkoop tevens de periodetitel.  afloop staat DJ Wessel klaar in de kantine & als kers op de taart komt topartiest Toine Kremer iedereen entertainen met een live optreden. “
 • Riny Valentijn treedt zaterdag 18 maart op bij Lugdunum tijdens de ‘Derde Helft’. De live muziek start om 16.30 uur, na de wedstrijd Lugdunum – Blauw Zwart.
 • Op 18 maart is er weer een feestje in de kantine van Woubrugge, dan treedt Carlo Koster op met Nederlands- en Engelstalige medleys.
 • In Roelofarendsveen zoekt men trainers: ,, EMM’ 21 is voor het seizoen 2023/2024 op zoek naar trainers voor de JO19-1 en de JO17-1. De JO19-1 speelt momenteel op 4e divisie niveau. De JO17-1 zal volgend seizoen uitkomen in de hoofdklasse/1e klasse.”
 • En op, de site van RCL valt het volgende te lezen: ,,Al meer dan 35 jaar heeft RCL een warme band met KYFC. Al jaren wisselen wij teams uit die een geweldig weekend beleven tijdens Pasen. Het ene jaar hier in Leiderdorp en het andere jaar in Kidlington, naast Oxford. Dit jaar reizen er 4 teams af, de JO15-1, MO17-1, MO20-1 en Vr3. Elk jaar weer maken wij met elkaar herinneringen voor het leven. Het is natuurlijk niet vreemd dat het elk jaar weer allemaal duurder wordt en daarom willen wij iedereen oproepen om een kleine donatie zodat dit avontuur weer een succes is! Dat kan door het onderstaande tikkie te scannen en een bedrag naar keuze over te maken. Alles is welkom klein en groot.”
 • FC Oegstgeest: ,,Donderdag 18 t/m zaterdag 20 mei is het FCO MIENIEKAMP 2023! Tijdens het Hemelvaart weekend zal de club weer omgetoverd worden tot een gezellig kamp voor alle jongens en meiden vanaf de Ukkies tot en met O11  Ook dit jaar zijn broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes weer welkom! Het kamp zal net als voorgaande jaren in het teken staan van veel spellen, plezier en andere leuke activiteiten Daarnaast is er op de vrijdagavond voor de ouders weer een lekkere BBQ Aanmelden kan vanaf 10 maart aanstaande via de website van de club Meer uitgebreide informatie over het weekend is binnenkort te lezen op de website!”
 • Teylingen: Wist u’dat een  op de zes kinderen in Nederland nooit buiten speelt! Buiten spelen is heel erg belangrijk voor elk kind, nu en in de toekomst. Wij halen geld op om méér kinderen méér te laten buitenspelen. Bij RKVV Teylingen kunnen kinderen voetballen, maar daarnaast wil de club kinderen een veilige plek geven om elkaar te zien en leuke activiteiten met elkaar te ondernemen. Daarom doen wij mee aan de jaarlijkse collecte van Jantje Beton. Wilt u doneren via onze digitale collectebus, klik dan op de link op de site.”
 • Meerburg heeft een nieuwe sponsor: ,,De afgelopen maanden is de sponsorcommissie druk bezig met het oprichten van de Businessclub Meerburg. Bij een businessclub hoort ook een aantrekkelijk logo. Eén van de leden van de sponsorcommissie heeft positieve ervaringen met Vincent Voorduin, eigenaar van Zinnergy. Zinnergy is een grafisch ontwerpbureau en bouwt websites. Zo is een mooie samenwerking ontstaan. Zinnergy heeft voor ons meegeholpen aan het ontwerp van het logo van Businessclub Meerburg. Wij bevelen Zinnergy zeker aan!” Waar Zinnergy precies voor staat wordt op de website uit de doeken gedaan.

 

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read