donderdag, juni 13, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenLopend Vuurtje deel 29 (17-24 februari)

Lopend Vuurtje deel 29 (17-24 februari)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 29. De achtste van 2023.

Volop nieuws van onze clubs. We beginnen met berichten voor zaterdag aanstaande:

 • ROAC: ,,Op 25 februari 2023 vindt het grote FIFA toernooi plaats in de kantine. Op deze dag komen we erachter wie er het beste E-sporter is van ROAC. Zorg dat je op deze zaterdag voor 13.00 uur in de kantine bent om jezelf in te schrijven. Daarna worden de poules ingedeeld en wordt het speelschema gemaakt. Je mag zelf kiezen met wel team je speelt, als dit maar het hele toernooi hetzelfde team is. De deelname is gratis en alle leeftijden zullen het tegen elkaar opnemen. De winnaar gaat met de beker naar huis en mag zichzelf een jaar lang de E-sporter van ROAC noemen.”
 • Zaterdag 25 februari organiseert S.V. Kickers ’69 in samen werking met Keeperspromotions van onze oud Keeperstrainer Bert van Wijk een clinic voor de jeugdkeepers van de vereniging. Aanvang 10.45.
 • Meerburg: ,,Na een aantal jaren van verplichte afwezigheid start komende zaterdag het G-toernooi weer. De mannen en vrouwen zijn druk bezig geweest om het toernooi weer zijn oude glans terug te geven. Gelukkig zijn de spelers en speelsters gemotiveerd om de strijd op de velden weer met elkaar aan te gaan. Ook bedanken we de sponsoren voor dit toernooi voor hun gulle bijdragen. Dank namens de organisatie.”
 • Op zaterdag 25 februari zijn er geen thuiswedstrijden bij Bernardus. De enige wedstrijd die er was gaat niet door. Een vrije dag voor hen die normaal op het terrein van de club te vinden zijn.
 • Teylingen bestaat bijna 100 jaar en dat wil de club uit Sassenheim samen vieren met LAV. Per 1 april 2023 lopen de samenwerkingen tussen de clubs en LAV automatisch door zonder tegenbericht vanuit de club, maar de rood-zwarten, bij monde van de voorzitter, blijven sowieso aan boord en officieel is dit de eerste club die dus in het seizoen 23- 24 weer ruimschoots belicht zal worden op deze website. Rogier Landwer Johan: ,,We zijn heel tevreden met de samenwerking en de aandacht die we krijgen en gaan dus graag door. Zeker met het oog op de feestfestiviteiten die er gaan komen vanwege ons jubileum.” LAV: ,,Onze organisatie is er blij mee. Een mooie club om aandacht aan te geven, zoals er gelukkig velen zijn. Een bevestiging van continuering is natuurlijk altijd even een leuk opkikkertje voor ons.”
 • De voorjaarsvakantie hoeft niet bestaan uit gamen en thuis zitten! ,,FC Rijnvogels organiseert samen met Central Progress een geweldige voetbaldag op maandag 27 februari. Van ’s ochtends 10.00 uur tot ’s middags 16.00 uur krijgen de kids een programma voorgeschoteld waar het plezier vanaf spat. Een hele dag voetballen op ons prachtige sportpark als start van de vakantie, wie wil dit nou niet? Met onder andere twee uur professioneel trainen, een overheerlijke lunch, FUN activiteiten, drinken en tussendoortjes, toernooien en kans maken op leuke Central Progress prijzen!”
 • In de week van 6 tot 10 maart zijn er open trainingen bij Valken’68. Wil je ontdekken hoe leuk voetbal is of voetbal je al, maar wil je een keer bij Valken’68 meetrainen: in de week van *6 tot 10 maart* zijn jullie van harte welkom. Jongens of meiden, jong of al iets ouder, beginnend of selectie-niveau: als je nieuwsgierig bent naar onze club, is iedereen welkom en zien we je graag tijdens onze open trainingen.
 • Voorschoten’97: ,, Het bestuur is al geruime tijd op zoek naar een kandidaat jeugdvoorzitter. Richard Backx zal als zodanig aftreden aan het einde van dit seizoen, de vacature tekst verscheen al een tijdje geleden. Intussen hebben vele gesprekken met jeugdkaderleden plaatsgevonden. En bleek er zelfs een zeer serieuze kandidaat te zijn die helaas moest afhaken vanwege persoonlijke omstandigheden. Uit mijn gesprekken maakte ik op dat een duo- voorzitterschap, dan wel eenzelfde type combinatie de voorkeur verdient. Moet je deze klus in je eentje doen dan is het te veel en te zwaar.” Wie voelt zich geroepen?
 • Clubliefde en trouw gaan samen…. : ,,Ervaren haarstylist, ex-voetballer Dick van Paridon: ‘Ik ben meer dan 60 jaar lid van DoCoS én A.S.C., ik ben gek op alle twee, een soort dubbelhuwelijk.” Een portret van deze clubheld op de site van DoCoS. Eerder uiteraard ook al op LAV geplaatst.
 • VV Foreholte is een dynamische vereniging met een actieve jeugdafdeling bestaande uit meer dan 50 jeugdteams. Met ingang van het seizoen 2023/24 zijn wij op zoek naar een trainer voor onze J016-1, JO18-1 en JO19-1. VV Foreholte heeft de ambitie de komende jaren nadrukkelijk te ‘investeren’ in haar jeugdafdeling. Dit doen we door te zorgen voor uitstekende trainings- en wedstrijdfaciliteiten, het samenstellen van enthousiaste en kwalitatief hoge spelersgroepen en het continue opleiden en begeleiden van ambitieuze jeugdtrainers.
 • Ook dit jaar is het bestuur van TAVV weer voornemens om een vrijwilligersfeestavond te organiseren als bedankje voor al haar vrijwilligers. Het is maar een kleine geste waarin het bestuur haar dankbaarheid wil tonen aan de vele vrijwilligers die de vereniging draaiende houden. De vrijwilligersavond staat gepland voor zaterdag 22 april van 20:00 uur tot 0:00 uur. Tot nu toe koos het bestuur een vrijwilliger van het jaar. Dit keer gaat het anders. Alle leden en vrijwilligers mogen namelijk een vrijwilliger nomineren en bij de nominatie een korte uitleg geven waarom ze vinden dat zij of hij deze nominatie verdienen.
 • Twee weken geleden kreeg voetbalclub FC Oegstgeest nieuwe tenues, voor de oude tenues werd een andere bestemming gevonden. Een groot aantal voetbal outfits is naar Ghana gestuurd om daar te worden uitgedeeld aan een educatief platform. De organisatie heet SOSA en leert mensen zelf een positieve verandering in hun leven te weeg te brengen. De kinderen van ouders die aangesloten zijn bij SOSA kregen de shirts en broekjes!
 • ROAC zoet een ambitieuze trainer/coach voor het tweede elftal.
 • Teylingen: ,,Sinds half december verblijven zo’n 80 jonge vluchtelingen in een noodopvang achter de brandweerkazerne. Deze jongens krijgen naast school ook andere activiteiten aangeboden. Eén daarvan is erg populair: voetballen! De Combibrug organiseerde de afgelopen weken diverse voetbaltrainingen voor de jongens en onze club wilde daarbij graag helpen door op gezette tijden onze accommodatie beschikbaar te stellen. Dat niet alleen het bestuur van Teylingen mee wilde werken aan wat ontspanning voor de jongens, bleek wel uit de vele ingeleverde voetbalschoenen door onze leden én sponsor L.J. Sport. Wij, maar eigenlijk nog meer de jonge vluchtelingen, zijn echt heel dankbaar voor dit gebaar en bij deze willen we iedereen hier dan ook hartelijk voor bedanken!“
 • VV Woubrugge zoekt en gaat hopelijk vinden: ,,Het organiseren van voetbalwedstrijden, trainingen en andere activiteiten voor onze jeugdelftallen is veel werk. Veel mensen weten niet wat er allemaal moet gebeuren voordat de bal op zaterdag de eerste omwentelingen maakt. Iedere week zijn er heel veel vrijwilligers actief om dit mogelijk te maken. Trainers, scheidsrechters, velddienst, onderhoud terreinen, kantine bezetting en wedstrijdsecretariaat. Zomaar een aantal zaken die gedaan moeten worden. Er zijn er nog veel meer, zichtbaar en onzichtbaar. De jeugdcommissie zoekt niet alleen uitbreiding van de eigen commissie maar ook mensen die mee willen helpen om activiteiten te organiseren.”
 • Uitslag oefenwedstrijd donderdag 23 februari: ESTO- SV Aarlanderveen 6-1, treffer van derdeklasser van Alessio van der Straaten.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read