dinsdag, mei 30, 2023
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 28 (10-17 februari)

Lopend Vuurtje deel 28 (10-17 februari)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 28. De zevende van 2023.

 • Steeds meer clubs zien het nut van een clubcard, zo ook Voorschoten’97: ,,Een V97 Clubcard is praktisch en veilig voor (vooral) onze jongste clubleden. Je kunt er een klein bedrag opzetten, uw kind hoeft dan niet op pad met uw bankpas en kan toch iets kopen in de kantine. Hoe het werkt en hoe je aan een clubcard komt staat op de site bij: Info/Kantine /Voorschoten ’97 clubcard
 • EMM’21: ,,In verband met de extreem gestegen kosten moeten we tot onze spijt mededelen dat het FIFA toernooi dit jaar komt te vervallen.” Wellicht een teleurstelling voor de jonge gamers, maar in plaats van achter de controller te gaan zitten kunnen ze buiten ook een balletje gaan trappen.
 • Gaat ASC met de punt vooruit spelen? Met een ruit? Dat kan daar nu beter besproken worden: ,,Ongeveer een jaar geleden moest de tactiekruimte in de kleedkamergang plaats maken voor extra kleedkamers. Omdat de beoogde nieuwe tactiekruimte tijdens de jubileumviering tijdelijk dienst moest doen als museum was het een tijdje behelpen wat betreft wedstrijdbesprekingen. Gelukkig is de tactiekruimte nu klaar voor gebruik. Deze tactiekruimte is te vinden op de eerste verdieping, naast de bestuurskamer. De komende periode zal gebruikt worden om de tactiekruimte verder te aan te kleden, maar de ruimte is dus nu al te gebruiken.”
 • Voorschoten’97: ,,Deze week kregen wij het trieste bericht dat Jan Stolk is overleden. Jan speelde meer dan 700 wedstrijden in de hoofdmacht van Rouwkoop en Randstad Sport. Hij maakte deel uit van het roemruchte team dat aan het begin van de jaren’70 in drie jaar van de LVB naar de 2e klasse promoveerde. Jan is 88 jaar oud geworden.”
 • Het probleem van grensoverschrijdend gedrag staat helaas de laatste jaren vaak in het centrum van de belangstelling.,,Dat is dan ook één van de redenen waarom binnen DoCoS de Normen en Waarden commissie is aangesteld. Deze commissieleden fungeren als een centraal aanspreekpunt om zo met elkaar te zorgen dat de wijze waarop we binnen de club met elkaar omgaan respectvol en veilig is.” Misschien maak je de stap naar een commissie niet zo snel. Daarom is er een vertrouwenspersoon aangesteld. Alle details op de site van de roodwitten.
 • EMM’21: De aardbeving in Turkije en Syrië Heeft het leven van honderdduizenden mensen volledig verwoest. Veel mensen zijn dakloos en ontredderd. Er is dringend behoefte aan medische zorg, dekens, voedsel en onderdak. Als club willen we graag ons steentje bijdragen. Daarom hebben we een mooie actie bedacht.  PIN € 1,00 EXTRA voor Steun de zwaar getroffen mensen in Turkije en Syrië Wij zullen dit geld overmaken aan Giro 555! Doet u mee? Laten we de handen ineen slaan en met heel onze club in actie te komen.
 • Koudekerk (VVK) bestaat op 1 april 80 jaar! Een practical joke? De aanleiding voor een knallend feest? We adviseren de volgers van de club de website goed in de gaten te houden.
 • Teylingen: ,,In de maand februari is Lubbe Lisse de sponsor van de maand! Voor wie dit mooie familiebedrijf nog niet kent, kunt u hieronder een hele leuke video bekijken! Eén van de hoofdrolspelers in dit filmpje is onze selectiespeler Cas Lubbe! “
 • Sinds dit jaar voetbalt er een groepje vrouwen met elkaar op de vrijdagavonden. De Miraculeuze Meerburg Moeders (MMM). Hiervoor zijn we op zoek naar nog meer vrouwen die het leuk vinden om een keer per week met elkaar een balletje te trappen in de vorm van oefeningen en/of een klein partijtje. Je komt al snel in aanmerking als je mee wilt doen. ‘Er zin in hebben’ is voldoende. Conditie, ervaring of talent is allemaal niet nodig.
 • Woubrugge: ,,De scheidsrechtercommissie verzoekt alle leiders/trainers/coaches op zaterdag het wedstrijdformulier in de wedstrijdzaken app volledig in te vullen. Het komt te vaak voor dat de spelersopgaaf niet volledig of helemaal niet wordt ingevuld. De KNVB heeft een duidelijke uitlegvideo gemaakt, die je hieronder kunt bekijken.” Dat ‘hieronder’ is natuurlijk een link op de site van Woubrugge.
 • Kickers’69: ,,De tenten zijn gehuurd; de DJ staat te trappelen: het Jeugdkampweekeinde 2023 is aanstaande! Noteer de data vast in je agenda: vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 mei. Voor wie iemand kent die nog aan de slag moet met haar of zijn maatschappelijke stage: de Jeugd Evenementen Commissie kan in het weekeinde nog wel wat helpende handjes gebruiken. Ons bereiken ook berichten dat er mensen zijn die het Jeugdkampweekeinde (anoniem) willen sponsoren. Dat klinkt ons sympathiek in de oren. Neem gerust contact op zodat we de mogelijkheden samen kunnen verkennen.
 • Ook Leidenamateurvoetbal stond voor de volle honderd procent achter de actie om Turkije en Syrië te steunen. Nog niet gedoneerd? Het kan nog steeds op giro 555.
 • FC Oegstgeest organiseert op vrijdag 10 maart de Vriendencup. Tijdens de Vriendencup voetbal je (uiteraard met jouw vriend(inn)en) tegen andere kinderen van jouw leeftijd. Iedereen die het leuk vindt en geboren is in 2013 of 2014 mag meedoen: leden, niet-leden, voetballers, geen-voetballers jongens en meisjes. Je geeft je op met een team van minimaal 4 en maximaal 6 spelers.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read