zaterdag, april 20, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 26 (28 januari- 3 februari)

Lopend Vuurtje deel 26 (28 januari- 3 februari)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 26. De vijfde van 2023!

 • Vanaf 1 februari 2023 stapt ook Warmunda over naar cashless betalen. Door het overstappen naar het cashless betalen, wordt onder andere de druk op de vrijwilligers verminderd.
 • Sponsornieuws bij Valken’68: ,,Wederom een mooie deal! De Katwijkse visspecialist Harteveltvis heeft zich voor drie jaar verbonden aan onze club. Mieke Guijt, één van de eigenaren, en voorzitter Jaap Janssen hebben zaterdag 21 januari jl. het contract ondertekend. Wij kijken uit naar een mooie samenwerking.”
 • ROAC: ,,Het vrijwilligersfeest vindt dit seizoen plaats op zaterdag 18 februari 2023, van 16.00 uur tot 21.00 uur. Het diner wordt mede mogelijk gemaakt door De Vergulde Vos en de Supporters van ROAC. Alle leden van de Supporters van ROAC zijn hierbij ook van harte uitgenodigd. Het is voor de organisatie dus belangrijk om te weten hoeveel personen er komen eten. Hierbij roepen wij iedereen op om aan te geven of komt eten en of je een partner meeneemt. (kinderen graag inclusief leeftijd opgeven) Dit kan via een mail naar activiteiten@svroac.nl, bij Grace van Smoorenburg aan de bar of bij Wout van Zeil. Opgeven voor het eten kan tot uiterlijk zondag 12 februari. Ook onze sponsoren zijn van harte welkom om hiervoor aan te melden.”
 • Foreholte: ,,Voorkom dichte deuren. Word kantinevrijwilliger. De noodkreet vanuit de kantinecommissie voor nieuwe krachten achter de bar was luid en duidelijk. Dat de boodschap is aangekomen, blijkt wel uit het aantal enthousiastelingen dat zich naar aanleiding van de campagne heeft aangemeld. En dankzij deze nieuwe vrijwilligers, tezamen met al die andere toppers, blijven de deuren van de kantine (voorlopig) open! Maar nog steeds: vele handen maken werk licht. Wil je ook dit gezellige team versterken? Kom dan eens een keer proefdraaien om te ervaren hoe gemakkelijk, gemoedelijk en leuk het eigenlijk is!”
 • Bij TAVV doen de sponsoren soms iets extra’s: ,,Net als bijna iedereen thuis, heeft ook ons aller TAVV flink last van de enorm hoge energieprijzen. Gelukkig heeft Ponsioen Installatietechniek – dankzij de inbreng van John Straver – TAVV vier gloednieuwe op afstand te bedienen digitale thermostaten geschonken. Hierdoor zijn we veel beter in staat om (vanaf afstand) het energieverbruik in de verschillende ruimtes op ons complex te managen. Top dat Joost Koole dit voor ons wilde installeren!”
 • Jeugdcarnaval bij FC Oegstgeest: ,,Dit feest is voor alle jongens en meiden uit de O8 t/m O13 en het is van 19:00 tot 21:30 uur. De eigen bijdrage is 3 euro waarvoor de kinderen 3 consumptiebonnen krijgen om iets lekkers mee te kopen. Er zal de hele avond limo worden geschonken zodat niemand dorst hoeft te krijgen van al het dansen en springen.”
 • Sinds oktober 2021 is het grootste deel van het (papieren) UVS-archief in bruikleen ondergebracht bij het Erfgoed Leiden. Door de Corona perikelen kon het contract tussen de partijen pas recent ondertekend worden. Afgelopen maandag 30 januari werd dat nog eens bekrachtigd aan de Boisotkade 2a in Leiden door de nieuwe gemeentearchivaris Cor de Graaf, samen met UVS voorzitter Mat de Tombe onder het toeziend oog van de UVS archiefgroep. De 32 UVS dozen maken nu deel uit van de in totaal 17 kilometer (!) aan kasten met Leidse archiefstukken.
 • Teylingen: ,,Op zondag 12 februari 2023 wordt het clubgebouw van Teylingen traditioneel omgetoverd tot gamecentre. We nodigen onze jeugdleden van de JO11 t/m JO19 uit om het op de Playstation tegen elkaar op te nemen. We spelen op de nieuwe Playstation 5.”
 • Ook in Hoogmade kan de jeugd gamen: ,,Op vrijdag 17 februari is het MMO FIFA-Toernooi! We spelen in twee groepen: 0-15 jaar: van 16 tot 19 uur, €2 inschrijfgeld (vol=vol). 16+ jaar: vanaf 20 uur, €5 inschrijfgeld. Het inschrijfgeld is inclusief hapje en drankje. Schrijf je dus snel in bij Sven de Groot.
 • Jeugdkamp Kagia wordt van 30 juni t/m 2 juli gehouden. Inschrijving start begin maart. Wie mogen er mee? De JO-8 tm JO 15.”
 • Warmunda: ,,Na 2 jaar van afwezigheid vindt zondag 5 maart de 10e editie van de Warmunda Voetbalquiz plaats. Dit jaar weer onder de bezielende leiding van Hans Douw en Daan Lobel. De opzet van de quiz is net zoals voorgaande jaren hetzelfde en gaan de vragen over het internationale, nationale en streek voetbal. Uiteraard zijn er ook Warmunda vragen en is er weer het individuele vragenspel Petje op Petje af. Samen met een partner kan je strijden om mooie prijzen en de eeuwige roem. Maar het belangrijkste blijft toch wel de gezelligheid.”
 • Roodenburg heeft er al mee te maken gehad: engerlingen! Brrrrr. De beestjes vallen nu ook Kickers’69 lastig: ,,Eind 2022 zijn er engerlingen ontdekt in veld 1. Deze engerlingen tasten o.a. de wortels van het gras aan. Maar zij zijn voor vogels een lekkernij. De eerste weken leek de gekozen behandelingsmethode effectief. Helaas is de afgelopen week geconstateerd dat het veld onbespeelbaar is. Reden: nu de vogels deze engerlingen hebben ontdekt wordt de bovenlaag van het veld bij de zoektocht door de vogels losgewoeld.” Veld 1 is voorlopig onbespeelbaar en dus zullen wedstrijden omgezet moeten worden.
 • Na het aangekondigde directe vertrek van Kevin Krishan als hoofdtrainer bij UVS heeft ook Lucas riethoven de club aangegeven per direct te stoppen bij de Leidse club. Riethoven was nauw betrokken bij het selectiegebeuren en had ook een eigen rubriek op de website van de blauw-witten. Riethoven geeft als reden van zijn afscheid ‘een structureel verschil van inzicht met het bestuur’ aan.
 • Valken’68 heeft na afloop van het jaar 2022 het afgeronde bedrag van 5.000 Euro overgemaakt naar het Ronald McDonald Huis te Leiden. Dit geld werd ingezameld via de acties (familiedagen) en de fooienpot bij de kassa.
  Reactie Ronald McDonaldhuis te Leiden: ,,Wat geweldig dat we wederom zo’n geweldig bedrag van jullie hebben mogen ontvangen: € 5.000,-. Te gek, wederom ontzettend bedankt. Volgens mij hebben we een jubileum te vieren, want jullie zijn in 1997 gestart met jullie jeugdvoetbaltoernooi en dat is inmiddels alweer 25 jaar geleden!!
  Met jullie trouwe steun en betrokkenheid, zijn jullie niet allen kamersponsor van kamer 1.10, maar bieden jullie, met al jullie leden, ons continuïteit en structurele steun.
  Met deze gift steken jullie ons team weer een hart onder de riem, maar vooral onze patiëntjes en hun familie, die zo kunnen blijven terugvallen op een sfeervol en warm ‘thuis ver van huis’, aldus Nancy Haanappel, manager.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read