donderdag, juni 13, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenLopend Vuurtje deel 24 (13-20 januari)

Lopend Vuurtje deel 24 (13-20 januari)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 24. De derde van 2023!

 • Tijdens de nieuwjaarsrecepties komen de voorzitters vaak aan het woord. In Roodenburg Actueel richt Leon Kloos, voorzitter van Roodenburg, het woord tot de leden. Een lezenswaardige terug- en vooruitblik op de website van de club uit Leiden Noord.
 • ROAC meldt: ,,Het is inmiddels een vast gegeven, jaarlijks worden in april de sportprijzen van Kaag en Braassem uitgereikt. Ook dit jaar gaan we weer op zoek naar de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Coach en het Sporttalent van het jaar 2022. Tot en met 31 januari 2022 kunt u uw favoriete sporter(s) uit Kaag en Braassem voordragen.” Natuurlijk kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen. Hoewel wij strikt neutraal zijn, zou een stem voor de Ripse club wel aardig zijn.
 • Bij SJZ is Benny van Wieringen gepresenteerd als nieuwe secretaris van SJZ. Hij is de opvolger van Edwin Wouters die al enge tijd geleden zijn functie had neergelegd. Na een korte periode zonder ‘eerste secretaris’ is die vacature nu dus weer ingevuld.
 • Zoals bijna elke vereniging in Nederland heeft ook Sporting Leiden behoefte aan meer handjes om alle taken uit te voeren en 7 dagen in de week voor haar leden klaar te staan. Hiertoe heeft het bestuur een belangrijk voorstel in de Algemene Leden Vergadering tot stemming gebracht. Na enig overleg met de vergadering heeft de ALV ingestemd met het voorstel om alle ouders van jeugdleden van Sporting Leiden te verplichten 8 uur vrijwilligerswerk per seizoen te verrichten. Binnenkort komen de inschrijflijsten voor de ouders om zich in te schrijven voor de verschillende mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Sporting Leiden is een vereniging voor leden en door leden. Alleen dan kunnen we gezamenlijk spreken van een mooie vereniging.
 • Sporting publiceerde ook vrolijker nieuws namelijk de evenementenagenda, zo is de Katercup op 28 mei en de slotdag van het seizoen met een 7×7 toernooi op 10 juni.
 • Op 10 februari is er een FIFA  toernooi voor 13plus bij Kagia.
 • Bij DoCoS gaan ze knallen op het winteravondfeest dat op 18 februari in de kantine wordt gehouden.
 • Koudekerk: ,,Dit jaar hebben we besloten Jan Duiker als vrijwilliger van het jaar te benoemen. Jan is al vele jaren actief in de vereniging. In ieder geval al 15 jaar voorziet hij de spelers in limonade en thee in de rust. Ook is hij als Nachtwacht betrokken bij het Sportweekend. Ook was hij in het verleden actief als leider van jeugdteams en ging hij als leider mee naar Paastoernooien in Maastricht en Hasselt.”
 • Teylingen brengt een nieuwtje dat wel wat weggemoffeld lijkt. Hel lijkt ons dat er in de media en bij de clubs meer aandacht aan besteed mag worden: ,,Iets dat we graag als vanzelfsprekendheid willen zien, maar toch nog (te) vaak onzichtbaar is: respect. Tijdens het regionale overleg van de scheidsrechterscommissies is daarom besloten meer aandacht te vragen voor de omgang met elkaar, en dan met name richting de arbitrage. Door elkaar voor de wedstrijd een respectvolle boks of high-five te geven vragen we aandacht voor wederzijds respect. In het tonen van respect naar elkaar zit misschien wel de mooiste winst.” In totaal doen 22 regionale clubs doen mee met dit initiatief.
 • SJZ heeft een sponsor met leuke ideeën: ,,Dat kerst saamhorigheid met zich meebrengt is geen verrassing. Wat wel als verrassing kwam was een bedachte actie van Bouwmaatschappij Tizo die geld opleverde voor SJZ. Bij Tizo had men bedacht dat de feestvreugde vergroot zou worden door het aantrekken van kersttruien. En niet zomaar kersttruien, foute kersttruien. Gezien de bijgevoegde foto op de site van de Zoeterwoudenaren zat het met de gezelligheid wel goed. Wat een vrolijke, leuke foto. En voor SJZ werd het nog leuker. Voor elke medewerker in foute kersttrui doneerde Tizo een bedrag aan SJZ.”
 • Ans van der Linden plaatste op de website van Bernardus het volgende bericht: ,,Ik ben namelijk op zoek naar 1 of meerdere, enthousiaste vrijwilligers, die dit jaar willen meelopen met de organisatie van Koningsdag bij s.v. Bernardus. Om vervolgens volgend jaar het stokje van mij over te nemen. Ik organiseer Koningsdag samen met onze toppers Sara en Niels de Boer, zij zullen dit voorlopig ook blijven doen.”
 • Na 2 jaar van afwezigheid vindt zondag 5 maart de 10e editie van de Warmunda Voetbalquiz plaats. Dit jaar weer onder de bezielende leiding van Hans Douw en Daan Lobel. De opzet van de quiz is net zoals voorgaande jaren hetzelfde en gaan de vragen over het internationale, nationale en streekvoetbal. Uiteraard zijn er ook Warmunda vragen en is er weer het individuele vragenspel Petje op Petje af.
 • Dennis Olman, die werkzaam was bij onder meer FC Boshuizen, GHC en DoCoS gaat DWO, derdeklasser, na 1 seizoen alweer verlaten. De oefenmeester vond evenwel al een nieuwe club getuige dit bericht: ,,Met ingang van het seizoen 2023-2024 wordt Dennis Olman de nieuwe hooftrainer van sv DSO. De clubleiding en de in Zoetermeer woonachtige Olman hebben overeenstemming bereikt over een één jarig contract op Sportpark Bentwoud.”
 • Volgens andere welingelichte bronnen blijven UVS en Stompwijk’92 verbonden aan dezelfde huidige trainer. Nu nog de witte rook. Het zijn zo ongeveer de laatste clubs die nog naar buiten dienen te komen met nieuws in deze. Wel wachten we ook nog met nieuws over de nieuwe trainers van onder meer Meerburg, Sporting Leiden en ASC.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read