maandag, april 15, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 23 (6-13 januari)

Lopend Vuurtje deel 23 (6-13 januari)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 23. De tweede van 2023!

 • FC Rijnvogels is gastheer: ,,Aankomend weekend wordt een drukte van belang op sportpark De Kooltuin. FC Rijnvogels is namelijk, met een korte tussenpauze door de corona pandemie, mede-gastheer van de Holland Winter Cup. Een internationaal toernooi georganiseerd door P&M Soccer Events. Tijdens de vorige editie waren er maar liefst 67 teams uit diverse Europese landen in Duinrell neergestreken en ook dit jaar is FC Rijnvogels samen met Blauw-Zwart de clubs waar het sportieve gedeelte wordt afgewerkt.” Volop voetbal van een uitstekend niveau dus. Neem er gerust een kijkje.
 • Wie van de huidige jonge generatie weet nog wat een nel is of nat gaan? Bij EMM’21 weet iedereen het: ,,Vrijdagavond 20 januari is er bij EMM weer een gezellige klaverjasavond. Deze zal gehouden worden in de kantine van gebouw A (voormalige WVC kantine). Aanvang 20:00 uur.
 • RCL: De vakantie is weer voorbij, dus Soccer-academy gaat ook weer starten! Zondag 22 januari start er weer een toffe cyclus van 10 leuke en leerzame trainingen! Inschrijven voor 15 januari=€10,- korting.”
 • ,,Op een drukbezocht Sportpark De Elsgeest was zondag 8 januari 2023 een hoop te beleven. De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie werd een gezellige belevenis. Na zijn speech sprak de voorzitter zijn waardering uit voor een tweetal vrijwilligers die hij benoemde tot Lid van Verdienste. John Evers en Jan Homan.” Aldus lazen wij op de website van Foreholte.
 • Ook in Leiden aandacht voor bijzondere leden van een voetbalclub: ,,Zeventien jubilarissen zijn zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van DoCoS gehuldigd. Het gaat om leden die respectievelijk 25, 40, 50 en 60 jaar lid van DoCoS zijn. De jubilarissen werden onderscheiden en in de bloemen gezet door voorzitter Jasper van Marwijk.”
 • Er waren het afgelopen weekend op talloze plekken nieuwjaarsrecepties en ook toernooien. Op de websites van de clubs natuurlijk (foto)reportages. Onze redactie lichtte Lugdunum al uit op LAV.
 • De energienota is een hoofdpijndossier voor alle amateurverenigingen. Hoe kan men daarop besparen? Ook Kagia heeft al de nodige maatregelen genomen, maar doet ook een beroep op de leden om het gezonde verstand te gebruiken: ,,Daarom doen wij een dringend beroep op jullie om, net als thuis, deuren gesloten te houden, het douchen kort te houden en veldverlichting direct na de trainingen uit te doen.” Goede raad die voor alle voetballers, waar dan ook, geldt!
 • V.V. Koudekerk is blij met haar nieuwe bordsponsor Lastafelshop.com. Lastafelshop.com biedt zeer voordelige lastafels aan van een uitstekende kwaliteit. Het bedrijf dat binnenkort gevestigd is aan de J.G. van der Stoopweg (industrieterrein) te Koudekerk aan den Rijn maakt en test haar lastafels zelf in hun eigen werkplaats.
 • Teylingen: ,,In 2022 is Happy Bodies bij ons sponsor geworden! Inmiddels zijn alle tassen van de jeugd voorzien met het logo van Happy Bodies en hangt er aan het hoofdveld een prachtig groot reclamebord! Wij zijn bij directeur Michael Broekhoven langs geweest om het mooie verhaal te mogen aanhoren hoe dit van start is gegaan! Benieuwd? Houdt de socials in de gaten voor de interessante, tactische gedachte over het sporten!”
 • Meerburg: ,,Zaterdagochtend 7 januari startte het nieuwe voetbaljaar met een jeugdtoernooi. In twee rondes van verschillende leeftijden namen bijna honderd spelers en speelsters het tegen elkaar op. De teams wisselden na elke wedstrijd en zo was er steeds na vijf ronden één speler met de meeste punten. Dankzij de hulp van veel ouders werd het een groot succes. Na afloop kreeg iedereen poffertjes en wat te drinken in de kantine.”
 • Op 18 februari is er een vrijwilligersfeest bij ROAC. Nadere informatie volgt.
 • Kickers’69: Zondag 15 januari 2023 wordt de 52e Goedhart-Drechtloop georganiseerd. Zie voor meer informatie de site van Drechtloop.

   

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read