dinsdag, mei 30, 2023
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 22 (1-6 januari)

Lopend Vuurtje deel 22 (1-6 januari)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 22. De eerste van 2023!

 • Dit weekend staat, hoe kan het ook anders, bij diverse clubs in het teken van de nieuwjaarsreceptie. Soms plakken de verenigingen er een toernooi aan vast, soms treden er artiesten op of houdt de voorzitter zijn speech. Dit Lopend Vuurtje daarom extra aandacht voor de bijeenkomsten voor de leden. Na enkele jaren van coronabeperkingen mag het weer!
 • Valken’68 begint bijvoorbeeld om 17.00 uur. TAVV start een uurtje eerder, maar daarvoor is er nog het jaarlijkse snerttoernooi.
 • Lugdunum doet daarvoor niet onder: eerst het Nieuwjaars toernooi en aansluitend de receptie. Lugdunum zou Lugdunum niet zijn als er geen Leidse zangers bij zouden zijn. Dave van Schie en Marco van Kins staan te popelen om hun kunsten te laten horen.
 • Bij Koudekerk beginnen ze met een mutsenwedstrijd gevolgd door Oud-VVK tegen Nieuw VVK. Daarna start de receptie. De aanvangstijden zijn te vinden op de website.
 • Bij VV Woubrugge spelen ook de helden van weleer tegen het huidige team. Daarna receptie.
 • Sporting Leiden organiseert een 7×7 toernooi waarna de nieuwjaarsborrel begint. We weten het niet zeker, maar het zou ons niet verbazen als er live muziek zou zijn…….
 • SJZ: ,,Het bestuur wenst iedereen een gezond en sportief 2023! En nodigt u allen uit op ZATERDAG 7 JANUARI 2023: Net zoals in 2019 houden we ook dit jaar weer, voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie, het SJZ-oliebollentoernooi. Ook deze keer weer onder de bezielende leiding van voorzitter Tom van der Meer en multi-vrijwilliger Hans Olijerhoek.”
 • Bernardus: ,,Het bestuur nodigt je van harte uit voor de Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 7 januari van 17.00 tot 19.00 uur. In aansluiting op het oliebollentoernooi van de jeugd in de ochtend en het seniorentoernooi in de middag.”
 • Kickers’69: ,,Zaterdag 7 januari 2023 wordt de Nieuwjaarsreceptie van S.V. Kickers ’69 gehouden. We beginnen met een Nieuwjaarstoernooi voor ALLE leden. Natuurlijk zijn daarbij onze vrijwilligers, ouders en supporters ook van harte welkom.”
 • Warmunda heeft de zondag geprikt als start van het nieuwe jaar. Eerst speelt oud Warmunda tegen het huidige Warmunda, daarna, u raadt het al, de receptie.
 • Roodenburg houdt het alleen bij een receptie. Mededelingen over andere clubs kwamen al eerder voorbij, maar u kunt natuurlijk altijd de website bezoeken van uw favoriete club of hen volgen via andere kanalen. Het glas moet in elk geval even omhoog!
 • Ander nieuws dan: ASC: ,,Op zondag 22 januari gaat er een nieuwe cursus techniektraining van TiquiTaca van start. De trainingen op zondagochtend zijn toegankelijk voor iedere gemotiveerde speler of speelster, in de leeftijd van 6-13 jaar. De inschrijving is geopend op tiqui-taca.nl.”
 • Foreholte waardeert een trouwe sponsor: ,, Trouwe sponsor Huize van Wely bestond vorig jaar 100 jaar! Reden voor de sponsorcommissie om de bekende patisserie, chocolaterie én glacerie nog voor het ingaan van 2023 te verrassen met een bijzonder aandenken.”
 • Kagia gaat weer feest vieren. Op 11 februari is er een spetterende avond met als thema Fiesta Mexicana.” Sombrero’s, taco’s en tequila in Lisserbroek.
 • Een goede start bij FC Oegstgeest: ,, Vele verenigingen zijn al rookvrij. Ook FC Oegstgeest heeft het roken via een eerder vastgesteld rookbeleid al enige tijd beperkt tot een klein deel van het terras. Maar met ingang van 1 januari 2023 is het gehele complex rookvrij. Dit is besproken en vastgesteld in onze Algemene Ledenvergadering van 28 september 2022.”
 • Meerburg: ,,Begin het nieuwe jaar goed! Op 7 januari organiseren we weer een Nieuwjaarstoernooi voor de jeugd (JO8 t/m JO12). Vijf speelrondes 4 tegen 4 in wisselende teams Van 08.30 tot 11.00 zijn eerst de spelers van de JO8, JO9 en JO10 aan de beurt. Van 11.00 tot 13.30 is de tweede ronde voor spelers uit de JO11&12 kunnen meedoen.
 • Opvallend veel trainerswisselingen dit jaar lijkt het wel. De allerlaatste mutaties zijn natuurlijk te vinden bij…….leidenamateurvoetbal.nl!!!!!

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read