donderdag, februari 29, 2024
HomeVijfde klasseMMOMMO heeft de smaak weer volledig te pakken

MMO heeft de smaak weer volledig te pakken

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- De kans is gegroeid dat MMO na een jaar afwezigheid terugkeert naar de vierde klasse. In een onderling treffen met Sportief kwam de ploeg van Yorick Boon uit op een 4-1 zege en daardoor heeft het weer de beste papieren om de kelderklasse te verlaten. Uiteraard werd er na afloop op de rem getrapt door bestuur, volgers, trainer en spelers. Het is immers nog geen uitgemaakte zaak, hoewel de nieuwe koploper de formatie uit Noorden wel gedecideerd terug wees.

Het was gezellig druk aan de Vlietkade en tijdens en na afloop smaakte niet enkel het bier, maar werd er ook genoten van de hartstocht waarmee de thuisploeg speelde. De intensiteit lag veel hoger dan die van de opponent en de bezoekers waren vooral bezig om op regelmatige basis de scheidsrechter te bekritiseren. Dit kwam vooral voort uit frustratie, want de leidsman had het weldegelijk vaak bij het rechte eind. Slechts in de openingsfase kwam MMO goed weg omdat Danny Hoogenboom een forse tackle in huis had waar de aanvoerder mee weg kwam.

In het vervolg wilde MMO de baas in eigen huis blijven en de 1-0, een overtuigende kopbal van Jelle van Tol uit een hoekschop van Richard Bakker, kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Kort voor de pauze verslapte de thuisploeg en prompt was het weer gelijk. Kort na de onderbreking werd voor de tweede keer een voorsprong gepakt. Van Tol ging over het been van een verdediger en de terecht toegekende strafschop werd door Bakker verzilverd. Het werd daarna nog mooier middels een aanval via Hoogeboom en Bakker, waarbij Jeroen Disseldorp het eindstation was. Ook een tweede strafschop, waarbij er andermaal terecht werd geoordeeld, werd door Bakker overtuigend binnen geschoten. Het verzet van Sportief was toen al verbroken.

Bij de drie treffers werd er steevast een feestje gevierd bij de supporters en de goaltune die bij Feyenoord altijd wordt ingezet van de Hermes House Band klonk ook over het sfeervolle complex. Voorafgaand aan het treffen was er ook wat vuurwerk en groene rookpluimen. Na afloop waren de Hollandse meezingers niet van de lucht en was iedereen vrolijk en uitgelaten en werden de spelers welhaast als helden gezien.

Naast de opgesomde doelpunten kreeg MMO overigens wel meer kansen. Zo had Tijn van de Meent al binnen de minuut kunnen scoren en kwamen ook Disseldorp en Van Tol nog in de buurt van meer doelpunten. Sportief stelde daar bar weinig tegenover en moest het vooral van dode spelmomenten hebben. De na de rust ingevallen Daniel van Leeuwen, al jaren aan de lopende band scorend, verwonderde zich over het spel van zijn ploeg en de speelwijze die was gekozen door de trainer. Vlak voor tijd, toen het kalf al wel verdronken was, vroeg hij zich hardop af ‘wanneer zijn ploeg eindelijk eens ging voetballen’. In die opmerking zat de waarheid. MMO speelde weliswaar niet de gehele wedstrijd de pannen van het dak, maar speelde wel op een manier die past bij het spelen vaan finales. En bij vlagen ook nog eens met zeer aanvaardbaar voetbal.

Met een gedecideerde eindsprint kan de titel nu worden binnen gehaald, ook al omdat Football Factory verder losliet door een doelpuntloos gelijkspel bij en in Kamerik. Het zou de bekroning zijn op een uitstekend seizoen waarin zowel John van Berkel, voor de winterstop, als Boon, het voor elkaar gekregen hebben om er een echte vechtmachine van te maken in Hoogmade. Te vroeg juichen is uit den boze, maar het feestje op de voorlaatste dag was heel goed te begrijpen bij het meer dan gastvrije MMO.

MMO- Sportief 4-1 (1-1). 25. Van Tol 1-0, 42. Verkerk 1-1, 47. Bakker 2-1, 76. Disseldorp 3-1, 87. Bakker 4-1.

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, M. van der Meer, B. van der Meer, Vlieger, Bakx, Zwaan, Hoogenboom, R.Bakker, Van de Meent, Disseldorp, Van Tol.

Foto’s: Jan van der Lubbe (uitgebreide reportage volgt later!!), zo ook de interviews na afloop!

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read