donderdag, juni 13, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenStompwijk'92 houdt hoofd koel en bereikt finale nacompetitie

Stompwijk’92 houdt hoofd koel en bereikt finale nacompetitie

-

Nacompetitie 3e/4e Klasse- Onder tropische temperaturen stond er voor Stompwijk’92 weer een lastige horde te wachten. In de winterstop leek de vierde klasse al bijna niet meer te ontlopen, maar een revival, met als afsluiter een knap gelijkspel tegen hoogvlieger Aarlanderveen en vorige week een zwaar bevochten overwinning op Maasdijk in de nacompetitie deed de Stompwijkse hoop weer gloren.

Tegenstander was het roemruchte Hermes DVS dat in de reguliere competitie ruim boven Maasdijk was geëindigd en met een gemiddelde van bijna vier doelpunten per wedstrijd een niet te onderschatten tegenstander leek. Na heel veel zweetdruppels, krampverschijnselen en fortuin werd een 2-1 overwinning geboekt door de ploeg van Erik van Manen.

Toen Stompwijk’92 met een 1-0 achterstand de rust bereikte, zal de teleurstelling niet overheerst hebben maar meer het feit dat de bezoekers nog steeds in de wedstrijd zaten. Stompwijk’92 kwam zeker ook een paar keer gevaarlijk door en in de meeste gevallen was goalgetter Nick Ammerlaan daar bij betrokken. De ploeg van Van Manen hanteerde vaak de lange bal, bij een schaars goed opgezette aanval werd Ammerlaan vrijgespeeld, maar zijn schot kon ternauwernood door de doelman, met de afmeting van Kostas Lamprou, over worden getikt.

Een verkeerde terugkopbal werd door dezelfde Ammerlaan niet juist ingeschat want in plaats van gebruik te maken van de ruimte wilde hij de bal met een volley afmaken, maar dit werd een krachteloze poging. De beter voetballende Schiedammers kregen vele kansen, soms ook geholpen door Stompwijkse fouten. Zo veroorzaakte Rick de Haan een 3 tegen 1 situatie die gelukkig knullig werd uitgespeeld en Daniel Knijff werd simpel van bal gezet en tot zijn grote opluchting miste een Schiedammer voor open goal.

Tevens creëerden de gastheren meerdere kansen die teniet werden gedaan door de uitblinkende sluitpost Jesper van Leeuwen. Werd hij vorige week na een redding al vergeleken met een Nederlands elftal keeper, nu voorkwam hij een paar keer met zijn grote teen een doelpunt en kwam de vergelijking met Andries Noppert tijdens de WK weer naar boven.

Na de rust drong Stompwijk’92 wel iets meer aan, maar bleef de uit 1884 stammende club de betere ploeg. Zo kwam de gelijkmaker uit de lucht vallen, al was het niet toevallig dat rasvoetballer Ammerlaan er weer bij betrokken was. Zijn afgemeten voorzet werd fraai door invaller Stijn van Rijn binnengekopt: 1-1.

Na ruim zeventig minuten volgde de naar later bleek winnende treffer, maker Daniël Knijff: ,,Het was wel de bedoeling om de bal hoog bij de tweede paal te plaatsen, normaal staat daar Tim (van Veen) om de bal in te koppen, maar door de wind kwam de bal via de lat en de keeper in het net terecht, een aardige bijkomstigheid. Het was moeilijk voetballen bij deze temperaturen, al vond ik wel dat we er voor ons doen te weinig energie in legden. Die laatste drinkpauze kwam ons goed uit, want de druk werd enorm groot. Onze keeper heerste in de lucht en hij was weer echt belangrijk voor ons. Ik voetbal al vanaf de jeugd bij Stompwijk en heb later wel elders gevoetbald, waarbij ik ook nog in de eerste klasse heb gespeeld bij DHC, al was ik daar bankzitter. Ik ben nu al weer vijf jaar terug en ga hier niet meer weg en ben er van overtuigd dat het volgend seizoen weer derde klasse gaat worden.”

Typerend was het dat routinier Joeri van der Salm met kramp in beide benen van het veld af moest. Uiteraard volgde er nog een vijfde (!) drinkpauze en als er een medewerker van het Guinnessbook of records aanwezig was geweest dan zal deze wedstrijd ongetwijfeld hoge ogen gooien. Het was vrouwen en kinderen eerst, maar vlak voor tijd leek de wedstrijd beslist te gaan worden. Na een fraaie aanval rondde Ammerlaan knap af, maar tot ieders verbazing werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel. Even later werd het eindsignaal met veel gejuich ontvangen aan de kant van de bezoekers.

Volgende week staat de finale op het programma en het mag dan allemaal niet oogstrelend zijn, maar gezien de strijdlust en het feit dat het bepaald niet tegenzit bij de Stompwijkers is het reëel dat er volgend jaar gewoon weer derde klasse voetbal te zien is op sportpark Meerhorst. Hoewel Laakkwartier daar ongetwijfeld een stokje voor wenst te steken.

Hermes DVS-Stompwijk’92 1-2 (1-0). 38. Calame 1-0, 61. Van Stijn 1-1, 71. Knijff 1-2. Scheidsrechter: Van der Bend.

Basisopstelling Hermes DVS: Nargun, Van Stijn, Vogels, Broer, Wielaard, Pijpers, Calame, Kerklaan, Lansbergen, Van Berkel, Maagdenberg.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Kemna, L. Van Santen, De Haan, Van Bemmelen, Beuvink, Ammerlaan, B. van Santen, Van Veen, Van der Salm, Knijff.

Must Read