dinsdag, maart 5, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusTim Schalken (Bernardus) : ,,Gezelligheid ook een valkuil”

Tim Schalken (Bernardus) : ,,Gezelligheid ook een valkuil”

-

Leidenamateurvoetbal levert vrijwel elke week een bijdrage aan het Leidsch Dagblad via een interview met een speler van een onzer regioclubs. Vandaag kreeg Bernardus een podium. Voor wie het nog niet las of kon lezen hierbij het vraaggesprek met aanvaller Tim Schalken.

In de vijfde klasse A wacht zaterdag een regelrechte derby. Op eigen terrein neemt Bernardus het op tegen MMO. Tussen beide teams ligt er een gapend gat van 19 punten en dat had vrijwel niemand verwacht aan het begin van het seizoen, zeker niet na twaalf speelronden waarin beide formaties elf keer in actie kwamen. De ploeg uit Hoogmade werd dit weekend van de troon gestoten door Sportief dat wel speelde, terwijl de groenwitten hun winterstop nog moesten verlengen vanwege een afgelasting. Ook Bernardus kwam niet in actie en dus wordt het de eerste confrontatie voor de beide ploegen in 2023. MMO doet mee om de prijzen, terwijl Bernardus na een sterke start al maanden kwakkelt. Onze redactie sprak met een speler van Bernardus die er alle vertrouwen in heeft dat zijn team zich danig gaat herstellen.

Tim Schalken heeft op voetbalgebied veel geleerd van zijn opa Cor Pennenburg. De onverzettelijke verdediger van weleer woonde in dezelfde straat in Leiden en vaak gingen senior en de huidige speler van Bernardus een balletje trappen. De buitenspeler spreekt vol trots over zijn overleden leermeester en is vooral blij dat hij door zijn inbreng een tweebenige speler is geworden. Over oma ook niets dan lof. Zij bezoekt nog regelmatig wedstrijden van haar kleinzoon en doet dat altijd met een glimlach en is één van de fanatiekste supporters van de vijfdeklasser. De 23-jarige ex- UVS’er verhuisde naar de Rijndijk en Bernardus kwam op zijn pad waar hij volop geniet.

,,Een regelrechte dorpsclub waar ik met open armen ontvangen ben. De mensen daar tonen echte interesse in je en ik zie het wel zitten om hier de komende jaren te ballen. Het is enkel jammer dat we na een prima start zo ver zijn teruggevallen, maar de handdoek werpen we zeker nog niet.” Het naar de kelderklasse gedegradeerde Bernardus stond na vier duels op negen punten, maar sinds medio oktober kwam er geen puntje meer bij. ,,We zijn getroffen door blessureleed van voor ons belangrijke spelers op dito posities. Daardoor werd het voor de trainer (Ron Paling, HK) en de groep een soort van zoektocht en bleven de resultaten uit. Gelukkig zijn spelers als Jeffrey van der Heijden, Bryan Straathof en Rens Schakenbos weer terug en valt er weer meer te kiezen. Ik geloof er stellig in dat we weer gaan presteren. Wij hoeven niet per se onder te doen voor de tegenstanders en we moeten nog steeds gaan voor een periodetitel. We willen graag terug naar de vierde klasse, hoewel het seizoen tot dusverre teleurstellend is verlopen. Bijna niet te vatten gezien de eerste winstpartijen aan het begin van het seizoen.”

Tijdens de winterstop heeft het bestuur niet stil gezeten. Na goed overleg is besloten dat Patrick Kuipers vanuit de eigen gelederen naast Paling de groep zal gaan aansturen. ,,Het is mij te gemakkelijk om enkel naar een trainer te wijzen als de resultaten niet goed zijn. Dat zie je ook in het betaalde voetbal, maar hij kan ook niets doen aan die blessures. Bovenal moeten spelers ook hun verantwoordelijk pakken en zien wat er zoal misgaat. We hebben ook al twee keer een groepsgesprek gehad. Daar mag het wat mij betreft bij blijven. We moeten het nu weer op het veld gaan laten zien. Er is geen twijfel over dat het bij Bernardus smerig gezellig is. Dat moet vooral ook zo blijven. Het kan echter ook een valkuil zijn zeker bij een team vol vrienden. Er mag best worden gebaald en nagedacht als er verloren is. Ik kan er zelf kapot van zijn. Natuurlijk trekt dat ook wel weer weg, maar jezelf een spiegel voorhouden kan echt geen kwaad”, aldus de monteur van onder meer jachten bij Pon Power in Papendrecht.

Ondertussen is bekend dat de ambitieuze Serge den Os na dit seizoen de scepter zal zwaaien als trainer. ,,Daar hoor ik hele positieve berichten over en ik ben er ook benieuwd naar. Binnenkort zit een groepje spelers, waaronder ikzelf,  met hem samen en kunnen we alvast spreken over hoe we het volgend seizoen gaan aanpakken. Voor nu moeten we echter enkel bezig zijn met een goede tweede seizoenshelft. Zaterdag spelen we onze eerste wedstrijd in dit jaar en wel tegen MMO. Zij staan er veel beter voor, maar we zijn echt niet kansloos. Dat is Bernardus tegen geen enkele ploeg, zeker nu we steunpilaren weer terug hebben. De derby leeft zeker hier en het zou mooi zijn als dit de ommekeer gaat worden voor ons.”

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read