zondag, mei 26, 2024
HomeValken '68Interviews Valken’68Beklijvende derby prooi voor LFC (plus nababbel en afgekeurde goals)

Beklijvende derby prooi voor LFC (plus nababbel en afgekeurde goals)

-

 

Eerste klasse C (zaterdag)- Er gebeurde van alles op ’t Duyfrak zaterdagmiddag. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, kon LFC de punten mee naar Leiden nemen. De formatie van Mo el Abdallaoui zegevierde met 2-3 bij Valken’68 na een aan alle kanten enerverende pot voetbal.

Bij de eerste de beste kans was het al raak in een sterke openingsfase van LFC. Levi Marengo, terug van een blessure, zette Nabil Hadui weg en de aanvaller ontdeed zich eenvoudig van zijn tegenstander en rondde rustig af. Dit was al na amper vier minuten spelen en bleek de opmaat naar een meer dan beklijvende derby. LFC bleef de betere met goed positiespel en Valken’68 zocht, maar vond in de eerste fase weinig.

Tien minuten later volgde een welhaast identieke situatie waarbij Hadui dit keer met een voorzet kwam, die net te hoog reikte voor Thom de Vries. Een minuut later deed de thuisploeg van zich spreken en ook nu was het direct raak. Bas van Delft bereikte Joshua Cooper voor de 1-1, maar er was gevlagd voor buitenspel. De kans op de gelijkmaker kwam er alsnog wel. Virgillio Hagens gaf het balbezit aan Jordy Heemskerk, maar de verdediger aarzelde te lang om vervolgens Samet Arikan pootje te lichten. Arikan zag zijn inzet vanaf elfmeter worden gekeerd door de net als vorige week uitstekend keepende Francis Ashley. De bal sprong evenwel terug het veld in en in tweede instantie werd die benut door Van Delft. Opnieuw honoreerde de leidsman het vlagsignaal tot ontzetting van de geelroden en hun aanhang.

Ondertussen was er wel evenwicht gekomen in het treffen, hoewel LFC comfortabeler aan de bal was met een sterk acterende Marengo en een lastig te stuiten Hadui, die net aan naast prikte na het afgekeurde doelpunt. Weer kort daarop had Lars Wietsma een prima actie in huis, maar Van Delft kon niet af ronden. Een nog grotere kans kreeg Arikan nadat hij de bal over Ashley tilde, maar daarna was de aanname niet goed met het oog op het verlaten doel.

Tien minuten voor rust kregen Marengo en Van Delft het met elkaar aan de stok en werd er over en weer nog meer vuur in het spel gelegd. Valken’68 had vervolgens een prachtige aanval in huis over vier schijven, waarbij Ashley overeind bleef bij de inzet van Van Delft. Daarmee behoedde de doelman zijn ploeg voor een gelijke stand. Het laatste wapenfeit kwam van LFC. Omar Hamdi had een puike voorzet in huis en Ahmed Vandi rondde bekwaam af. Nu ging de vlag aan die zijde omhoog en andermaal ging er een streep door een treffer.

Kort na de pauze was het wel raak. Na defensief geklungel in het hart wist Hadui wel raad met de geboden ruimte. De nummer elf liet Frank Kardjani kansloos en zo zaten de blauwgelen op rozen. Valken’68 moest meer risico gaan nemen en Jelle van den oever werd gebracht om de aanval te versterken. Hij kreeg ook een grote kans, maar treuzelde te lang bij de afwerking. Heemskerk kon redding brengen.

De beslissing leek ruim een kwartier voor tijd te vallen na een indrukwekkende actie van alweer Hadui. De aanvaller omspeelde de doelman, kwam uit in een lastige hoek en zag enkel collega De Vries in zijn ooghoek. Met gevoel klaarde de man van de wedstrijd de klus zelf en daarmee kwam Hadui dus uit op drie treffers.

Daarna werd het kortstondig grimmig en vervelend waarbij enkele spelers, van beide kanten, het hoofd verloren. De scheidsrechter was er voor dat moment even klaar mee en besloot het duel te staken. Enkele minuten later kon het duel weer worden hervatten en hadden de spelers elkaar weer de hand geschud. Gelukkig ontspoorde het duel niet na de herstart, maar saai werd het bepaald niet. Binnen een poep en scheet stond het 2-3 waarbij Van den Oever beide doelpunten op zijn naam bracht. Valken’68 rook bloed en kwam nog twee keer in de buurt van de 3-3, maar even zo goed had Soufiane Boukhidous, ingevallen voor de moe gestreden Marengo, zijn ploeg op 2-4 gezet. Kardjani redde evenwel bekwaam.

Daar bleef het bij en de voetballiefhebber had zich kunnen vermaken. Zeker de neutrale fan kwam aan zijn trekken. Al met al een open gevecht waarbij de incidenten en bepaalde beslissingen wel een smet vormden op het geheel. LFC zat daar na afloop bepaald minder mee en Valken’68 likte de wonden. Beluister liefst vier keer een nastoot met de beide trainers en spelers die nogal opvielen.

Valken’68- LFC 2-3 (0-1). 4. Hadui 0-1, 47. Hadui 0-2, 73. Hadui 0-3, 80. Van den Oever 1-3, 82. Van den Oever.

Valken’68: Kardjani; Den Hollander (80. Van Duijvenvoorde), Oudshoorn, Slootweg, Haasnoot; Roorda, Cooper (54. Van den Oever), Wietsma; Van Delft, Guijt, Arikan.

LFC: Ashley; Hamdi, Heemskerk (90.+4 Ahmir), Hagens, Mensah; Zenzen, Marengo (74. Boukhidous), Cabrera Ortega; De Vries, Hadui (82. Veiga), Vandi.

En hierbij nog neutrale beelden van de afgekeurde doelpunten:

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read