vrijdag, mei 24, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLaatste loodjes wegen zwaar voor FC Boshuizen

Laatste loodjes wegen zwaar voor FC Boshuizen

-

Eerste klasse (zondag)- In eigen huis nam FC Boshuizen het op tegen Marvilde uit Veldhoven. De bezoekers vertrokken met de volle buit (1-3) en die hadden zij ook nodig om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

,,Wij begonnen eigenlijk prima. Alleen voorin waren we niet effectief genoeg. Maar verder geen vuiltje aan de lucht tot de rode kaart van Younes”, zo analyseerde reserve-captain van Boshuizen Mo Zenzen. Rond een half uur spelen brak een speler van Marvilde door, en Younes Oulmoudem was net eerder bij de bal, om die vervolgens weg te maaien. Ongelukkig genoeg raakte hij niet alleen de bal, maar ook de speler en dat betekende voor Oulmoudem direct rood en einde wedstrijd. En dat net nadat Anwar Janssen de Brabanders op 0-1 had gezet. Vlak voor rust verruimde Nick van den Boome de stand naar 0-2. Echter een minuut later kreeg het Leidse tiental weer vertrouwen. Frenkie van Gils miste een strafschop, maar Cristian Ortega benutte de rebound. ,,Dus vol goede moed gingen wij de tweede helft in. Al hadden we een man minder, een puntje zat er misschien wel in ”, aldus Zenzen.

Maar de elfde man werd toch teveel gemist en in de laatste minuut van de reguliere speeltijd viel de genadeklap. Gideon Pieschel maakte de 1-3. ,,Je merkt echt dat het seizoen ten einde is. Omar Hamdi viel vandaag in de laatste minuten nog uit met een uit de kom geschoten schouder, Younes krijgt een schorsing natuurlijk en ook Denylson Voorn is geblesseerd… Maar we hebben nog twee wedstrijden en die moeten we zo goed mogelijk uitspelen”, zo sloot Zenzen af.

FC Boshuizen – Marvilde 1-3 (1-2) 22. Janssen 0-1, 44. Van den Boome 0-2. 45. Ortega 1-2, 90. Pieschel 1-3.

 

 

 

Kevin Beerenfenger
Kevin Beerenfenger
Breed georiënteerd, veel kennis van het regionale voetbal. Liefhebber in hart en nieren.

Must Read