HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen na verlies nagenoeg klaar met seizoen

FC Boshuizen na verlies nagenoeg klaar met seizoen

-

Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen verloor in Den Haag op Sportpark De Verlichting met 2-1 van TAC’90 en kan hierdoor enige hoop die zich nog hadden op een derde periodetitel vergeten. Met nog drie wedstrijden op het programma bevind het zich op een 7e plek op de ranglijst en kan het zich opmaken voor nog drie wedstrijden op ‘de zondag’ alvorens het de overstap gaat maken naar ‘de zaterdag’.

Op een goed bezocht sportpark was het fijn vertoeven in het zonnetje en de wedstrijd mag ook zeker aantrekkelijk genoemd worden met een hoog tempo aan beide kanten. De eerste mogelijkheid was voor TAC’90. De diep gestuurde Jesus Penate nam de bal fraai aan, maar zijn schot van net binnen de zestien vloog in het zijnet. Ook FC Boshuizen liet zich niet onbetuigd; een vlammend schot van de mee opgekomen Denylson Voorn dwong de Haagse doelman tot een uiterste inspanning om de bal uit het doel te werken.

De score werd geopend door TAC’90. Met lange passen stak aanvoerder Randall Labordus het middenveld over, zocht de combinatie met Penate en werd vrij in de zestien gezet. Oog in oog met doelman Oussama Zayzaoui miste hij niet. Een fraaie treffer maar zeker niet de mooiste deze middag. Een kleine tien minuten later werd de score weer gelijk getrokken. Abdelhak Bojaada kreeg de boel diep aangespeeld. De aanvaller leek in eerste instantie te ver in de zestien gedreven te worden, maar met een prachtig schot vloog de bal onhoudbaar uiterst in de winkelhaak. Een werkelijk fenomenale goal. Een slippertje in de verdediging zorgde bijna voor de 2-1. Maar een goede verdedigende actie van Omar Hamdi voorkwam dit door eerder dan de aanvaller de bal weg te werken.

Na rust een moeilijke fase voor FC Boshuizen. Allereerst was er een levensgrote kans voor de volledig vrij gelaten Jahir Valerius maar zijn schot ging uiteindelijk ruim voorlangs. Een te korte terugspeelbaal van Younes Oulmouden richting zijn doelman werd onderschept door Rensy Barradas maar gelukkig voor de mannen van Romano Seedorf wist hij niet te profiteren. Daarna kwam Boshuizen beter in het spel en had het ook wat meer balbezit dan TAC’90. Helaas profiteerden de Leidenaren daar te weinig van. Een schot naast van Frank van Gils en gesmoorde actie van Ahmed Vandi waren wat noemenswaardige wapenfeiten.

Een gevaarlijke vrije trap vanaf rand zestien was een uitgelezen mogelijkheid voor Levi Marengo om de score weer in het voordeel van FC Boshuizen te zetten, maar zijn schot ging maar net over. Toch zou TAC’90 uiteindelijk de volle buit op het eigen sportpark houden.

In de slotfase was het invaller Mohamed El Osrouti (oud speler Quick Boys en VVSB) die scoorde. Aan dit doelpunt kleefde overigens wel een buitenspelluchtje. El Osrouti kreeg de bal terug van Jabrane El Youssefi alvorens raak te schoten. Volgens Boshuizen-assistent Petrit Serifoski deed El Youssefi dit in buitenspelpositie. Scheidsrechter Loontjes was gedecideerd en kende de treffer toe, tot woede van de assistent-scheidsrechter die nog even flink na raasde langs de lijn tegen het aanwezige publiek. En eerlijk is eerlijk, deze verslaggever ter plaatse moet toegeven dat het er alle schijn van had dat Serifoski het bij het juiste eind had.

FC Boshuizen probeerde het nog wel maar erg gevaarlijk werd het niet meer. Na 6,5 minuut blessuretijd floot scheidsrechter Loontjes (die een lastige middag met regelmatig commentaar van binnen en buiten de lijnen) af en was de uitgaande nachtkaars voor wat dit seizoen van FC Boshuizen betreft een feit.

Doelpuntenmaker aan de Leidse kant Bojaada was uiteraard in zijn nopjes met zijn fraaie goal maar natuurlijk niet met het resultaat.,,We hadden onszelf meer moeten belonen. We waren veel beter. Meer balbezit en we voetbalden ook. Ik hoorde van de mensen die langs de lijn stonden dat de 2-1 buitenspel was. Helaas konden we geen gelijkmaker meer maken. We hadden moeten winnen vandaag dan kan je kijken waar je staat uiteindelijk in de derde periode. We waren een tijdje ongeslagen. Vaak gelijkgespeeld, weinig verloren maar nu helaas weer een nederlaag.”

FC Boshuizen resteert nog twee thuiswedstrijden tegen Marvilde en Heeze. Daartussen moet het nog naar koploper Nemelaer in het Brabantse Haren.

Basisopstelling FC Boshuizen: Zayzaoui, Hamdi, Oulmouden, Hagens, Voorn, Van Gils, Mouchih, Vandi, Marengo, Bojaada, Cabrera Ortega.

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..