vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen verliest bij hekkensluiter Heeze (1-0)

FC Boshuizen verliest bij hekkensluiter Heeze (1-0)

-

Eerste klasse B- FC Boshuizen kwam afgelopen zondag, als enige ploeg in de Leidse regio, in competitieverband in actie. De formatie van Dennis den Turk ging op bezoek bij staartploeg Heeze, dat uit de eerste veertien wedstrijden slechts acht punten bij elkaar had weten te sprokkelen. In theorie dus een te nemen hobbel voor de Leidenaren, maar de praktijk bleek, zoals vaker het geval is, toch een stuk weerbarstiger dan de papieren werkelijkheid.

De Kadebewoners, die twee weken geleden met sprankelend voetbal koploper Nemelaer opzij zette, konden op het winderige veld geen moment hun favorietenrol waarmaken. Nadat de taai verdedigende gastheren op voorsprong waren gekomen gingen de bezoekers tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker, waardoor de blauw-gelen uiteindelijk met lege handen naar de sleutelstad terug reisden (1-0).

FC Boshuizen-keeper Oussama Zayzaoui blikte terug op de teleurstellende nederlaag: ,, Voor rust hebben we voldoende kansen gehad om de openingstreffer te scoren, maar we gingen erg slordig met deze mogelijkheden om. Als je zelf niet scoort, dan gaat de tegenstander erin geloven en dat is precies wat er in de tweede helft ook gebeurde. Zij kwamen vaker voor ons doel en ik kreeg het een stuk drukker dan voor de rust. De tweede helft was dus meer in balans en dan wordt het een wedstrijd die alle kanten op kan. Nadat zij de 1-0 maakten gingen ze met elf man achterin staan en was het voor hun een kwestie van de bal wegrossen.”

,,Erg jammer dit verlies, maar misschien wel kenmerkend voor ons seizoen. Met goed voetbal winnen van de koploper en vervolgens verliezen van de onderste…. Om bovenin mee te draaien moeten we dit soort wedstrijden winnen, maar we zijn gewoon niet consistent genoeg. Nee, dit was alles bij elkaar een hele zure middag voor ons, aldus Zayzaoui tot besluit.

Heeze – FC Boshuizen 1-0 (0-0) 70. Heeze 1-0.

Basisopstelling FC Boshuizen: Zayzaoui, Hagens, Ortega, Zenzen,Voorn, Mouchih, Lobo, Van Gils, Vandi, Dasburg, Marengo.