donderdag, maart 23, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels boekt zeer fraaie uitzege (plus nababbel)

FC Rijnvogels boekt zeer fraaie uitzege (plus nababbel)

-

Derde divisie-‘Supertrots’ was een kernachtige maar terechte uitspraak van de winnende trainer Thomas Duivenvoorden. Net als vorige week moest hij met al zijn stukjes weer een legpuzzel in elkaar passen om elf man binnen de lijnen te brengen. Op het wedstrijdformulier prijkten aanvankelijk vier namen waarmee hij met zijn basiself dit seizoen begon. De mannen die nu wel binnen de lijnen kwamen, hebben hem niet teleurgesteld evenals de supporters die hun team verbaal steunden.

‘Net als vorige week misten we veel spelers. Maar de jongens hebben een prachtige prestatie geleverd’, glundert Duivenvoorden nog na. Vorige week was het ‘gehavende team’ nog dicht bij een punt maar op sportpark De Ebbenhorst werd tegen Sparta Nijkerk een zeer knap resultaat behaald door met 1-3 de punten in de Katwijkse knip te steken. Een prestatie van het collectief. ‘We speelden misschien niet de beste wedstrijd als gevolg van de vele blessures maar we hebben met dit team de overwinning afgedwongen’ was zijn heldere analyse.

De dit keer witte Vogels begonnen goed aan de wedstrijd. Er werd gecontroleerd gespeeld en de gastheren konden voor het talrijke publiek vooralsnog niet domineren. Ook de Katwijkers hielden de balans op het middenveld. Bij de eerste echte gevaarlijke aanval van de thuisclub voorkwam doelman Yannic Augustinus het onheil van een achterstan. Pas na een klein half uur werd hij van dichtbij gepasseerd toen na een vlotte aanval over rechts Pernelly Biya van dichtbij kon binnen knallen. Tot aan dat moment hadden de Vogels nog weinig gevaar kunnen stichten totdat na een vlot lopende aanval Dennis Bakker binnen de zestien werd gevloerd. Bakker, bij afwezigheid van Maarten Reyneveld schoot er eerder al een paar binnen maar zijn inzet van vandaag was slap en een prooi voor doelman Johan Jansen. Een ultieme mogelijkheid om voor de pauze de stand nog recht te trekken ging hiermee teloor.

De Vogels kwamen goed uit de kleedkamer en binnen no-time lag de 1-1 al in het Nijkerkse netje. Duivenvoorden had Sieb Rutgers en Leonard de Beste ingezet en de tactiek aangepast. De beloning was er snel en Rutgers kopte door naar Bakker die met een kopbal zijn misser vanaf de stip deed vergeten. Het was de opmaat voor de geest die uit de Katwijkse fles kwam.

Er werd gedomineerd doch uit de vele aanvallen wisten Tom Bijen en Victor van Montfort met een geplaatste kopbal het vijandelijke doel net niet te vinden. Een stief kwartier nadien was het echter wel raak. De immer ijverige Tom Bijen nam een vrije trap en mocht zich enkele seconden nadien laten bejubelen, 1-2. Met nog een half uur op de klok ontspon zich een spannend duel. De thuisclub had pech met een bal op de paal toen Vrouwe Fortuna de Vogels gunstig gezind was. De tijd verstreek en de spanning steeg. In de lange blessuretijd voorkwam doelman Augustinus de gelijkmaker en overleefden de Katwijkers een aantal corners. Toen doelman Jansen ook mee naar voren kwam pikte Bijen na een afgeslagen aanval de bal op en tussen de doelman en een verdediger kon Rutgers de bal  bemachtigen en schoof van afstand het leer tergend langzaam in het verlaten doel om hiermee een vreugde explosie in de Katwijkse gelederen teweeg te brengen.

FC Rijnvogels: Augustinus, Massaoudi (46. De Beste), Ogidi Nwankwo, Michel, De Haas, Bakker, Bijen, Jansen, Van Paassen, Noordam (46: Rutgers), Van Montfort.

Scoreverloop: 25. Biya 1-0. 47.Bakker 1-1. 58. Bijen 1-2, 90+ 10. Rutgers 1-3.

Beluister hier nog de nababbel met de winnende trainer met dank aan de collega’s en tevens partner RTV Katwijk.

 

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read