zondag, april 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels neemt revanche op VVSB (plus nababbel en foto's!)

FC Rijnvogels neemt revanche op VVSB (plus nababbel en foto’s!)

-

Een maand geleden stonden beide teams nog tegenover elkaar op sportpark De Boekhorst. Cupfighter VVSB trok na een spectaculair duel na verlenging en strafschoppen als gelukkigste aan het bekende langste eind. Nu waren het de Katwijkse Vogels die na een spannende tweede helft de buit in een zware en zinderende slotfase binnen sleepten, 2-3. Wederom een opwindende vertoning en het kwartje viel nu de goede kant op voor de mannen van trainer Dogan Corneille.

De thuisclub was er alles aan gelegen om na drie wedstrijden voor eigen publiek eindelijk weer eens te triomferen. Slechts een mager puntje was niet ’des Bavo’s die vorige voetbaljaargang nog lang in de titelrace waren. Het is soms moeilijk te verklaren. Feit is in ieder geval dat de beide ploegen elkaar in de enige streekderby sportief bestreden. Arbiter Smeenk leidde het duel perfect en voelde de wedstrijd aan. Die ene gele kaart die hij moest trekken was een niet noodzakelijk wegwerpgebaar door Vincent Noordam.

De Katwijkers begonnen met aanvallende intenties en binnen de minuut kopte Alljereau Mercera al over. Geen schroom maar op weg naar de revanche. Het duurde echter tot de 20ste minuut toen de aanvalsdrift werd beloond. Hetzij met een gelukje toen Victor van der Linde een inzet met de hand beroerde. Kolfje naar de hand van de vaak druistige Tom Bijen maar die nu al voor de derde keer bewees koelbloedig vanaf de kalkstip te zijn. Ook doelman Ruben Valk was de klos, 0-1.

De thuisclub stelde alles in het werk om nog voor halftime de zaken recht te trekken maar de Vogeldefensie verijdelde elke poging. Ook doelman Pim van der Plas die een gevaarlijke vrije trap van Ricardo Kuyvenhoven uit de hoek ranselde. Daar waar de gastheren aandrongen was het een messcherpe counter die de Vogels een comfortabele ruststand bezorgde. Mercera en Roy van Leeuwen gingen er vandoor en laatst genoemde liet doelman Valk kansloos, 0-2.

Direct na de hervatting had Vincent Noordam het duel in het slot kunnen gooien. Zijn inzet uit een moeilijke hoek vloog voorlangs. Geen 0-3 maar binnen no-time de 1-2 na de afgeslagen aanval. Gyuliano van Velzen leidde de weeropstanding van de thuisclub in. Vervolgens werd het een kopie van het bekerduel van een maand geleden. VVSB geloofde er weer in. De messen werden gescherpt zonder de sportiviteit  geweld aan te doen. De beelden van een maand geleden doemden weer op. Een heerlijke derby. Het waren echter de Katwijkers die de marge weer verruimden. Na een bijna op de doellijn niet te missen kans was het daarna Peer van Paasen die met een schuiver Valk versloeg (1-3). De doelman die overigens al enkele malen een inzet van eigen teamgenoten met een reflex onschadelijk had moeten maken. Een snelle counter van VVSB werd door doelman Van der Plas binnen de zestien verijdeld, maar het ging ten koste van een strafschop. Ian van Otterloo knalde raak al zat Van der Plas er dichtbij. Het laatste kwartier brak aan. De spanning steeg gelijk aan de zomerse temperaturen. Ondraaglijk. De Bavo drong aan en de Vogels verweerden. Met succes want de driepunter werd zwoegend en zwetend binnen gesleept.

Scoreverloop. 20. Bijen 0-1 (pen.). 43. Van Leeuwen 0-2. 47. Van Velzen 1-2. 76. Van Paasen 1-3. 78. Van Otterllo 2-3 (pen.).

FC Rijnvogels. Van der Plas, Van den Oever, Schonenberg, Michel, Marcander, Bijen, Van Monfort, (56. Van Paasen), Haddadi, Van Leeuwen (56. De Jong), Mercera (62. Ritgers), Van Montfort, ( 56. Van Paasen), Noordam.

Beluister hier de bevinding van onze Remco Mentink en zijn interview met middenvelder Nabil Haddadi.

Foto’s: met dank aan Edwin Langezaal (zie ook: www.ewlonline.nl )

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read