vrijdag, mei 3, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels ondermaats in Beverwijk

FC Rijnvogels ondermaats in Beverwijk

-

Derde divisie A (zaterdag)- FC Rijnvogels laat dit seizoen wel heel wisselende resultaten zien. Knappe overwinningen op Urk en IJsselmeervogels werden afgewisseld met kansloze nederlagen tegen HSC’21 en DOVO. Het lijkt een dobbelsteen die de ene keer een zes oplevert, maar een andere keer willekeurig een één. Het duel met het Beverwijkse DEM zat weer dicht bij de 1, zeker in de eerste helft.

Niet één keer stichtte het basiselftal van Dogan Corneille voor rust enig gevaar voor het doel van Swen Verswijveren. Daarin ontbraken wel een reeks vaste krachten als Kasper Michel, AJ Mercera, Roy van Leeuwen, Pim van der Plas (ziek geweest) en Dennis Bakker, maar dat mag geen excuus zijn voor het fantasieloze spel dat de Kooltuinbewoners op de Beverwijkse kunstgrasmat legden.

Daarom stond DEM in de rust volkomen terecht met 2-0 voor. Een door Herraez Gallego verlengde voorzet van Bilal Zejli en een schitterende goal van Raymond de Waard lieten invaller Dammes van der Poel kansloos. De voormalige speler van Quick Boys draaide zich goed vrij en schoot in de verste bovenhoek. De wolken boven Rijnvogels trokken zich verder samen toen aanvoerder Dirk-Jan van den Oever met een blessure het veld moest ruimen na nog geen kwart wedstrijd.

Na rust wilde Rijnvogels met invallers Bakker en Djamairo Rigters voor Maarten Reyneveld en Jacco Scholten de aanval zoeken, maar stond het al heel snel 3-0 achter. Van der Poel kon een schot van Erkan Altun half keren, waarna De Waard simpel zijn tweede kon inschuiven. Toen de aanvaller met weer een fraaie uithaal zijn derde aantekende halfweg de tweede doorgang, leek de Katwijkse ploeg rijp voor de sloop.

Razendsnel scoorden Tom Bijen en Neville Ogidi Nwankwo echter twee tegentreffers die de hoop op een inhaalrace wakker schudden. Het leek nog even spannend te worden, maar uiteindelijk had de thuisploeg toch niet veel moeite met de bezoekers die deze middag onder de maat opereerden. Pluspuntje richting tweede seizoenshelft waren slechts de minuten die Jesse Driebergen na lange afwezigheid mocht maken en de drie weken die Corneille krijgt om wonden te likken en gewonden op te lappen.

FC Rijnvogels: Van der Poel, Van den Oever (21. Macrander), Schonenberg, Ogidi Nwankwo, Scholten (46. Bakker), Noordam (72. Driebergen), Haddadi, Van Montfort, Bijen, De Jong (61. Van Duijn), Reyneveld (46. Rigters).