HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels wint in Veenendaal eerste uitduel zonder tegendoelpunten (plus nababbel)

FC Rijnvogels wint in Veenendaal eerste uitduel zonder tegendoelpunten (plus nababbel)

-

Derde Divisie (zaterdag)- Een rondspringende groepsomhelzing van de staf en een groepje supporters met een rode fakkel. Op het veld feestvierende spelers die tussendoor de tegenstanders en de arbitrage de hand schudden. FC Rijnvogels maakte er zaterdagmiddag geen geheim van dat het uitermate content was met de 0-2 overwinning op DOVO. En terecht, want in de eerste helft zag het er niet naar uit dat de ploeg van Thomas Duivenvoorden aanspraak zou maken op een driepunter.

Des te lekkerder was de openingstreffer acht minuten na rust. De felicitaties konden naar het adres van Tom Bijen, al is nog niet helemaal zeker of de aanvaller het doelpunt aan zijn conto mag toevoegen. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd door Timo Pluk verlengd in eigen doel en ondanks verwoede pogingen aan het adres van de scheidsrechter lijkt het erop dat de teller van Bijen op acht blijft staan.

De 0-1 voorsprong van FC Rijnvogels was op dat moment niet terecht te noemen. De eerste helft van de Katwijkers was ondermaats en in totaal viel er slechts één uitgespeelde aanval te noteren. Via Dirk-Jan van den Oever en Dennis Bakker werd Julian Dobbe in de gelegenheid gebracht om op doel te schieten. De aanvaller vuurde naast. Doelman Jeroen Vrolijk moest later in de eerste helft nog een keer reddend optreden bij een afstandsschot van Bakker.

Deze doelpogingen hadden eigenlijk voor een gelijkmaker moeten zijn, omdat DOVO na een half uur spelen op voorsprong had moeten staan. Lulhino Martins, de meest dreigende man aan de zijde van de thuisploeg, speelde zich slim voorbij Kasper Michel en probeerde de bal met een boog achter Yannic Augustinus te werken. Martins raakte het aluminium en had niet gerekend op een rebound, waardoor Max de Haas op tijd kon wegwerken.

Het was niet de enige keer dat FC Rijnvogels goed weg kwam in de eerste helft. In de tweede helft kantelde het spelbeeld echter en zo vaak als DOVO vóór rust gevaar stichtte, zo zelden kwam het in de tweede helft voor het Katwijkse doel. Het meest dreigende moment kwam van invaller Chisom Leonard Johnson, die van binnen het strafschopgebied een doelpoging waagde. Op zijn weg naar het doel raakte de bal de hand van een Katwijkse verdediger, maar arbiter Sam Dröge oordeelde dat de arm langs het lichaam was.

Echt spannend werd het in de absolute slotfase niet meer. Vier minuten voor tijd verzilverde Roy van Leeuwen zijn steengoede invalbeurt met het beslissende doelpunt. Een snelle counter werd door de aanvaller afgedrukt, waardoor de wedstrijd definitief in het slot viel. Van Leeuwen raakte eerder in de tweede helft nog de kruising. FC Rijnvogels neemt wat afstand van DOVO op de ranglijst en mag hierdoor eigenlijk alleen nog maar naar boven kijken.

Het is de eerste uitwedstrijd dit seizoen dat de Katwijkers een clean sheet bewaren. De cliché ‘een wedstrijd met twee gezichten’ mag in dit geval nog even uit de kast worden getrokken, mede omdat deze quote in interviews met Thomas Duivenvoorden, Tom Bijen en Dennis Bakker letterlijk voorbij kwam. Ze hadden geen ongelijk. Om de 0-2 overwinning terecht te noemen gaat wat te ver, maar de ontlading bij de bezoekers was na afloop als nooit tevoren.

DOVO – FC Rijnvogels 0-2 (0-0). 53’ Pluk (e.d.) 0-1, 86’ Van Leeuwen 0-2

DOVO: Vrolijk (C), Disveld, Pluk, Mercan, Hak, Van Dijk, Martins, Den Boer, Hettinga, De Bondt, Visser.

FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever (C), Michel, De Haas, Van Paasen (90. Massaoudi), Bakker, Jansen, Dobbe (88. Tjin-Asjoe), Van Montfort (58. Van Leeuwen), De Beste (90. Noordam), Bijen.

Foto’s: met dank aan Piet van Kampen