zaterdag, december 9, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFC moet toch nog gelijkspel toestaan

LFC moet toch nog gelijkspel toestaan

-

Eerste klasse (zaterdag)- LFC heeft de eerste competitiewedstrijd op zaterdag niet winnend kunnen afsluiten. Op bezoek bij Die Haghe werd het 2-2 na een 0-2 voorsprong voor de Leidenaren.

De thuisploeg moest het stellen zonder aanvoerder Sander de Jong, Robin Laming, Junior Nelson, Sami Aoulad Said en Moaaz Elnahas. De bezoekers waren ook niet op volle oorlogssterkte gezien het ontbreken van Frank van Gils en Levi Marengo.

In de eerste fase ging het duel geleid door Takacs gelijk op, waarbij de thuisploeg een strafschop claimde vanwege een vermeende handsbal. De 1-0 kwam toch bijna tot stand, maar Francis Ashey voorkwam een Haagse treffer. Niet veel later werd het wel 0-1 na een overtreding in de zestien bij het wegdraaien van een aanvaller, Nabil Hadui ontfermde zich over het klusje en scoorde dus het eerste Leidse doelpunt van het seizoen. Het werd nog mooier voor de gasten omdat Mo Zenzen er keurig 0-2 van maakte.

Die Haghe moest de aanval zoeken, maar het was doelman Justin van Look die voor de Leidenaren de 0-3 voorkwam. Daarmee zou de koers gelopen zijn geweest, maar het liep anders. Die Haghe mocht twee keer aanleggen vanaf de stip tot ergernis van de Leidse bank. Aanvoerder Mike de Graaf verkleinde de marge en daarna kreeg LFC het steeds lastiger. Roy van der Ven, Tony Bergsma en De Graaf kregen kansen op de 2-2 en LFC wankelde. Aan de andere kant werd evenwel nog wel een inzet van de doellijn afgehaald zodat Soufiane Boukhidous niet tot scoren kwam. Uiteindelijk kwam er dus nog een tweede pingel en nu voltrok Jelle Halsema het vonnis: 2-2.

Trainer Mo el Abdallaoui: ,,Ik geef de schuld niet aan de leidsman. Wel of geen hands blijft lastig, maar het gaat erom dat we twee keer een verkeerde keuze maken. Die bal moet gewoon de bossen in en die risico’s moet je gewoon niet nemen om een voetballende oplossing te zoeken. Daarnaast verzuimden we op 0-3 te komen en tot twee keer toe weg te lopen naar 1-3. Dan schiet je jezelf dus in de voet en dat is zonde. We hadden onze start anders voorgesteld en dat was zeker mogelijk geweest.”

Nog eens de trainer: ,,Een zeker lijkende zege leek voor het grijpen te liggen, maar uiteindelijk gaven we het zelf weg. Bij een derde goal van ons was het zeker gespeeld geweest. We zijn er nu op gebrand om volgende week onze eerste thuiswedstrijd onder de naam LFC winnend af te sluiten.”

Basisopstelling LFC: Ashley, Oulmouden, Hamdi, Heemskerk, Mensah, Cabrera Ortega, Zenzen, Mouchih, Vandi, Boukhidous, Hadui.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read