HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseMaarten Reyneveld goud waard voor FC Rijnvogels (plus nababbel)

Maarten Reyneveld goud waard voor FC Rijnvogels (plus nababbel)

-

Hij was er ruim een jaar uit vanwege een ernstige blessure. Vorige week tegen Urk viel hij in en scoorde de 3-1. In de uitwedstrijd tegen DVS ’33 Ermelo viel hij weer in en koud twee minuten binnen de lijnen tikte Maarten Reyneveld de enige en belsissende treffer achter doelman Daan Huiskamp. Hiermee een zwaar bevochten 1-0 overwinning voor de Vogels te realiseren.

Over de hele wedstrijd bezien wel iets te veel van het goede voor de Katwijkers die zonder –naast de langdurig afwezigen Jesse Driebergen, Willem Schonenberg en Edin Bibuljica- Dirk Jan van den Oever en Dennis Bakker aantraden. Roy van Leeuwen begon op de bank. De thuisclub met ex-prof Stef Nijland in de gelederen (hij scoorde vorige week tegen Ter Leede nog drie keer), zette in de eerste helft de toon.

Het was doelman Yannick Augustinus die de eerste redding moest verrichten om de boel droog te houden tijdens de constante regenval op Sportpark Zuid. Hij is een van de constante factoren in het team. Overigens waren zijn verdedigende kompanen voor hem ook tot in de tenen gemotiveerd om voor een goed resultaat te gaan. Zij weerstonden de druk van de gastheren die vlot combineerden en tot aan het half uur de bovenliggende partij waren.

Pas daarna werden de Vogels gevaarlijk. Nadat eerste doelman Huiskamp een slippertje nog net op de doellijn kon corrigeren moest hij gestrekt naar de hoek om een inslag van Leonard de Beste onschadelijk te maken. Kort daarop schoot Tom Bijen naast. Vervolgens strekte Augustinus zich op een inzet van Ali Akia en brak de rust aan.

Het tweede bedrijf gaf een ander spelbeeld te zien. De thuisclub bleef uitstekend ballen, maar de Katwijkers werden minimaal de evenknie. Van Leeuwen werd ingebracht voor meer diepgang in het goed verzorgde spel. Het duel golfde op en neer met veel druk van de geelzwarten die een aantal corners op hun conto mochten bijschrijven. Zonder resultaat want de kopsterke Neville Ogidi Nwankwo en Kasper Michel wonnen vele luchtduels.

Het werd een wedstrijd op het scherpst van de snede. Een vrije trap werd door Augustinus over getikt en hij solliciteerde naar de titel MotM aan Katwijkse zijde. In de 69e minuut brak de tijd aan om Maarten Reyneveld in te brengen. Amper binnen de lijnen verzilverde hij een voorzet op maat van Bijen. Een spits die op het juiste moment op de goede plaats staat.

De Vogels leunden niet achterover om de magere voorsprong te koesteren. Sterker nog, Van Leeuwen had na een messcherpe dieptepass de 0-2 op de linkerschoen, maar stuitte op het uitgestoken linkerbeen van doelman Huiskamp die zijn team hiermee in de race hield. Een race tegen de klok die in het voordeel voor de vandaag witte Vogels wegtikte. Nog eenmaal moest Augustinus zijn klasse tonen om de 0-1 overwinning veilig te stellen. Verdiend? Op basis van inzet ja, maar bij de thuisclub zal men er wellicht- terecht?- iets anders over denken.

DVS’33- FC Rijnvogels 0-1 (0-0). 71. Reyneveld 0-1.

FC Rijnvogels: Augustinus, Van Paasen, Igidi Nwankwo, Michel, Jansen, De Beste, Dobbe (69. Reyneveld), Bijen, Noordam (52. Van Leeuwen), Van Montfort (82. Rutgers), Tjin Asjoe (82. De Haas).

Beluister hier in de nastoot een bijdrage van Remco Mentink met de enige doelpuntenmaker.