zaterdag, december 9, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseOussama Zayzaoui op zoek naar nacompetitie en nieuwe club

Oussama Zayzaoui op zoek naar nacompetitie en nieuwe club

-

Komende zondag komt FC Boshuizen als eerste weer in het veld om de knikkers. Het eerder uitgestelde duel tegen Marvilde wordt ingehaald en de Leidenaren gaan op jacht naar de eerste driepunter van 2023 en de aansluiting met de kopgroep in de eerste klasse B. Oussama Zayzaoui had graag nog een weekje extra tijd gehad net als de andere clubs, maar geeft wel aan klaar te zijn voor de eerste echte krachtmeting in het nieuwe jaar. De sluitpost gelooft erin dat zijn ploeg minimaal de nacompetitie kan halen en gaat daar vol voor. Wel zal het Leidse avontuur er na dit seizoen op zitten. De docent Engels op een middelbare school in Rijswijk is toe aan een nieuwe uitdaging.

Eerst maar eens over de komende ontmoeting in Veldhoven. ,,We kennen ook deze tegenstander niet, maar de verschillen zijn klein en we moeten er vooral zelf staan. Er is genoeg kwaliteit om met de beteren mee te komen van deze klasse. Het kwam er niet altijd uit tot nu toe, maar bij winst komen we op vier punten van de twee leiders tot nu toe. Dus er is nog van alles mogelijk en we zijn gereed voor de hervatting. We oefenden tegen FC Skillz om ritme op te doen. Dat was wel even lekker na een periode van rust. Ik heb een helftje gekeept en kon de nul houden, altijd lekker voor een keeper.”

De geboren Hagenees keepte hiervoor bij TAC’90 en stond ook tussen de palen bij GDA. Met zijn 25 jaar kan Zayzaoui nog alle kanten op en de doelman wil minimaal op hetzelfde niveau blijven spelen. ,,Ik heb de clubleiding eerder en de de spelersgroep gisteravond aangegeven dat ik het na een seizoen voor gezien ga houden bij de club. Dat heeft niets met de spelersgroep en sfeer te maken. Ik lig prima in de groep. Wel heb ik genoeg ambitie en die wil ik graag tonen bij een andere club uit deze regio of in de regio waar ik vandaan kom. Op zaterdag of zondag ballen, maakt mij niet zoveel uit. Enkel is er op zondag in dit gebied weinig meer dus als ik in dit gebied wil keepen, is het zaterdagvoetbal het meest voor de hand liggend.”

Op 4 december speelde FC Boshuizen voor het laatst in competitieverband. Op eigen veld werd verloren met 0-2 waardoor de geel-blauwen even moesten passen op de ranglijst. ,,Aan die pot bewaar ik sowieso weinig goede herinneringen. Ik moest er vanaf en naar het ziekenhuis. De vrees bestond dat ik een zware hersenschudding had, maar dat bleek gelukkig nogal mee te vallen. Wel had ik een gescheurde lip en die kon niet gehecht worden. Dat was vooral lastig met eten, maar na een paar weken ging het al veel beter en zo is de schade gelukkig meegevallen. Ik wil de club graag nog helpen aan een succesvolle tweede seizoenshelft. Ik zie zeker nog mogelijkheden voor het team. Hoe ik mezelf zou willen beschrijven? Ik zou mijzelf betitelen als een betrouwbare sluitpost die voetballend is ingesteld en veel coacht. Buiten dat heb ik een goede trap. Het zou mooi zijn als er een mooie club op mijn pad komt na FC Boshuizen.”

Zondag 15 januari: Marvilde- FC Boshuizen

FC Boshuizen (7e): 10-15-17-19

Marvilde (12e): 10-11-18-18

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read