Punten blijven opnieuw op Adegeest

Eerste klasse B (zaterdag)- De teller voor Voorschoten’97 is voor wat betreft thuiswedstrijden geëindigd op tien zeges. Dit keer werd op sportpark Adegeest VELO met 3-2 verslagen en daarmee werd revanche genomen op de pak rammel eerder dit seizoen. De eindsprint van de ploeg van Jonatah  Jonk is net te laat gekomen om nog een rol van betekenis te spelen in de strijd om de derde periodetitel. Voorschoten’97 lijkt aan te gaan meren als de nummer zes van de ranglijst.

Al na vijf minuten kon het scorebord zijn werk doen. Martijn Hoogenboom scoorde en daarna ontstond een levendig duel waarin het over en weer ging. Na een fraaie aanval kon verdediger Derk Reinders de marge vergroten naar twee, maar niet ver voor rust vond de ploeg uit Wateringen eveneens het net. Voorschoten’97 verzuimde in die situatie de bal uit te spelen voor een blessure bij Marc van der Voorst.

Na de pauze waren de ploegen geruime tijd in evenwicht en moest de gastheer toezien dat de bezoekers de zaken gelijk trokken vanaf elfmeter. Het leek vervolgens mis te gaan voor de gastheren vanwege een tweede gele kaart voor Nassim el Khiraoui, maar het tegendeel was waar. Melle Rekvelt scoorde acht minuten voor tijd de winnende en zo bleven de punten andermaal in eigen huis. In de slotfase werd Ronnie Verplancke nog gewisseld in zijn laatste thuiswedstrijd en mocht Shemiel Constncia, de aanvaller stopt ook na dit seizoen, nog even opdraven.

Basisopstelling Voorschoten’97: Kwant, Van der Voorst, Hoogenboom, Verplancke, Reinders, Beumer, El Khiraoui, Maatoug, Boersma, Rekvelt, Wijnalda.