woensdag, september 27, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseRode kaart voorkomt waarschijnlijke zege FC Boshuizen

Rode kaart voorkomt waarschijnlijke zege FC Boshuizen

-

Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen heeft dure punten laten liggen in het Brabantse land. Weliswaar knokte de Leidse ploeg zich terug van 2-0 achterstand, maar de 2-2 gaf toch niet enkel louter voldoening. De bezoekers hadden veelal gedicteerd, maar door een rode kaart van Levi Marengo kreeg een waarschijnlijke overwinning geen gestalte. Mo Zenzen had dan ook gemengde gevoelens na afloop.

,,We kenden een goede start en waren veelvuldig in balbezit. Het leverde ook kansen en mogelijkheden op, terwijl Sarto eigenlijk geen gevaar kon stichten. Zij kregen het niet voor elkaar om ons onder druk te zetten dus konden we ons er goed onderuit voetballen. Daarom is het eigenlijk onbegrijpelijk dat je toch met 1-0 gaat rusten. Dat doelpunt kwam voort uit balverlies op het middenveld. Hun spits ging er vandoor en ik probeerde hem nog op te houden, maar hij knalde in van een meter of twintig. Het gevoel in de rust was dan ook tweeslachtig. Zoveel beter zijn en toch weer in de achtervolging vanwege die achterstand.”

Na de rust leek het compleet fout te gaan voor de Boshuizerkadeploeg. Marengo kreeg zijn tweede gele kaart vanwege aanmerkingen op de leiding. ,,Niet handig, maar wel voorstelbaar. De scheidsrechter floot erg veel tegen ons en dat maakt wat los. Halverwege de tweede helft werd het ook nog 2-0 nadat onze doelman ongelukkig tegen een speler aan schoot. Met 2-0 werd het natuurlijk een lastig verhaal, maar toen lieten we juist zien dat er veerkracht in deze ploeg zit. Eerst bediende Omar Hamdi Jason Dasburg voor de 2-1 en niet veel later brak Frank van Gils door over rechts en de ingevallen Abedelhak Bojaada kopte zijn voorzet keurig binnen. In de slotfase kregen we nog een vrije trap, die ik onderweg kon schampen. De doelman moest redding brengen met zijn vingertoppen.”

Zo kwam FC Boshuizen nog in de buurt van een spectaculaire 2-3 zege, maar zover kwam het niet. Er heersten zeker gevoelens van een gemiste kans, maar Zenzen was zoals zo vaak positief met zijn laatste woorden over dit duel en de toekomst. ,,Dit FC Boshuizen gaat nog wel hoge ogen gooien alleen moeten er wat kleine dingen uitgehaald worden, maar we zijn op de goeie weg. Zonder die rode kaart had er zeker meer ingezeten. Jammer, maar de verschillen zijn nog altijd niet levensgroot.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Zayzaoui, Hamdi, Hagens, Zenzen, Voorn, Cabrera Ortega, Dasburg, Ahannach, Vandi, Marengo, Van Gils.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read