zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseTommy Bekooij strijkt net als broer Mike neer bij FC Boshuizen

Tommy Bekooij strijkt net als broer Mike neer bij FC Boshuizen

-

Het was al enige tijd bekend dat Tommy Bekooij na dit seizoen zou vertrekken bij Quick Boys. Bij de Katwijkse club speelde de aanvaller totaal zeven jaar verdeeld over twee periodes. De Leidenaar beleefde mooie tijden en tot afgelopen zomer werd hij in de armen gesloten. Dit seizoen verloopt het seizoen anders dan gehoopt en daardoor komt er een einde aan het huwelijk tussen Bekooij en Nieuw-Zuid. Veel clubs informeerden naar zijn plannen en geruime tijd dacht de speler nog aan de tweede of derde divisie. De knoop is inmiddels doorgehakt en het is FC Boshuizen geworden.

,,Voor velen misschien wel verrassend en aanvankelijk voor mij ook wel. Met mijn 31 jaar had ik wellicht nog wel op dit niveau kunnen blijven acteren, maar de keuze is gevallen om met mijn broer Mike (op eerste foto hieronder rechts) te gaan voetballen bij de eersteklasser uit Leiden. Die wens hebben we al een tijd en nu gaat het er van komen. Eerder liep het net even anders bij toen nog VVSB, maar nu krijgen we de kans bij een Leidse club als Leidenaar zijnde en we hebben er allebei heel veel zin in. De club wil een meer Leids gezicht krijgen en de verwachting is dat er wel meer jongens uit deze stad straks daar gaan spelen. Soufiane Boukhidous, die overkomt van Sporting Leiden, ken ik ook en hij speelde al bij diverse Leidse clubs. Mijn broer ging vroeger in de buurt met hem om. Wij willen de club heel graag meer op de kaart gaan zetten. Ja, en het streven is om kampioen te worden in een mooie klasse met onder meer Voorschoten’97, Valken’68 en hopelijk ook nog UVS.”

Vervolgend: ,,Ik ben uiteraard op de hoogte dat de club wel nog even in de eerste klasse moet blijven. Gelukkig hebben ze afgelopen zondag gewonnen en misschien kunnen ze ook nog naar boven gaan kijken. De verschillen zijn ook in die klasse klein. Ik zal ze zeker ook gaan bekijken, maar ik weet al dat er veel voetbal in zit. Omar Hamdi ken ik uiteraard nog van toen hij bij Katwijk speelde. Ik denk dat er straks een hele leuke groep staat.”

Vorig seizoen kwam Bekooij nog 26 keer aan de start van een wedstrijd en ook viel hij vijf keer in. Dit seizoen heeft hij pas 1 basisplaats gekregen en dat was thuis tegen de Koninklijke HFC. Verder viel hij elf keer in. ,,Ik heb al eerder het een en ander uitgesproken en daar laat ik het bij. Het mag duidelijk zijn dat ik mij het seizoen anders had voorgesteld. Dat heeft zeker ook te maken met een blessure die ik opliep in oktober. Sinds kort ben ik er pas weer bij en je weet dat je achteraan aansluit als een team goed draait. Dat gebeurde in de fase dat ik aan de kant zat. Ik kijk met veel plezier terug op alle jaren, behalve dan op dit seizoen. We gaan het echter netjes afmaken en ik zie nog wel of er speelminuten in zitten. Straks geven we elkaar een hand en dat was het dan. Quick Boys is een mooie club met fantastische supporters, Dat zal ik niet licht vergeten. Bovenal wil ik echter straks gaan knallen met Mike bij FC Boshuizen. We willen een boost geven aan het Leidse voetbal en ik kijk dan ook vooral graag vooruit.”

De gebroeders Bekooij met in hun midden Richard Laterveer die namens de FC laat weten ‘verguld te zijn met de aanwinsten’
Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read