maandag, februari 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken’68 trekt in slotfase volle buit naar zich toe (plus nababbel)

Valken’68 trekt in slotfase volle buit naar zich toe (plus nababbel)

-

Eerste klasse B (zaterdag)- De hervatting na de winterstop beviel Valken’68 uitstekend. Met een klinkende overwinning van 2-0 op Nootdorp stapten de Valkenburgers het veld af. Een verdiende overwinning die zelfs hoger had kunnen uitvallen.

Het verblijf in de Portugese Algarve deed de Valkenburgers dus goed. Daar werd tegen zondag vierde divisionist SV Kampong met 3-2 weliswaar verloren, maar daarvoor werden op Nederlandse bodem twee wedstrijden gewonnen met 2-1. De overwinning op tweede klasser Alphia is wellicht een logische overwinning, maar de winst op tweede divisionist Scheveningen baarde toch wel enig opzien. Op persoonlijk vlak ook een prima winterstop voor oefenmeester Derek van der Plas. Allereerst de contractverlenging, maar de mooiste beloning was de geboorte van zijn zoontje. Een dubbele felicitatie waard namens de gehele redactie.

Enfin, er werd ook nog gevoetbald op deze koude, maar door het zonnetje niet onaangename zaterdagmiddag. Al in de eerste minuut kreeg Valken’68 al een uitstekende mogelijkheid. Via een snelle counter denderden de Valkenburgers in overtalsituatie op het Nootdorpse doel af, maar de voorzet van Thijs den Hollander (verder uitstekende spelend en later verkozen tot man-of-the-match) was te matig om hiervan te kunnen profiteren. Het eerste wapenfeitje van Nootdorp was een kopbal van Pim Hulst, maar zijn inzet belandde op het dak van het doel, dat nu weer verdedigd werd door Joris van Harmelen.

Na een kwartier belandde de bal dan toch in het doel van Nootdorp. Via een verdediger belandde de bal op de lat en het teruggekomen leder werd door Lars Wietsma over de doellijn gewerkt. Nu kwam Diego Maradona daarmee weg maar scheidsrechter Gerrit Beekman zag deze handsbal niet over het hoofd En om dan maar meteen een andere Argentijnse sterspeler aan te halen. Lionel Messi werd in Qatar dan wel gespaard maar Lars Wietsma moest deze actie wel bekopen met een gele kaart.

De paal was even later Nootdorp van dienst. Met een splijtende pass stuurde Marc Langeveld Samet Arikan weg en in een situatie tussen keeper en verdediger kon de Valkenburgse aanvaller de bal langs beide Nootdorpers tikken. Maar zoals gezegd, de paal zorgde wederom voor roet in het eten.

De Valkenburgse verdediging was solide en stond goed. Na veel blessureleed was er een basisplek voor Lars Oudshoorn weggelegd en hij deed dit naar behoren. Dit onder toeziend oog van vader Martin. In een ver verleden zelf ook actief in de Valkenburgse hoofdmacht. Weinig kansen dus voor Nootdorp dankzij het goede metselwerk achterin. Noemenswaardig was een kansje voor Jop Verhagen die de bal via een stuiter op het kunstveld voor de voeten zag komen maar zijn volley was te slap en belandde in de veilige handen van Van Harmelen. Kort voor rust schreeuwde alles wat Valken’68 een warm hart toedroeg om een vrije trap toen Arikan op rand zestien werd neergelegd. De prima fluitende Beekman wilde hier niets van weten.

De wedstrijd leek na rust in een schaakspel te verzanden waarin een half uur eigenlijk vrij weinig gebeurde. De eerste hoekschop was ook pas in de 62e minuut een feit. Een kwartier voor tijd werd de ban eindelijk gebroken door de ploeg die daar toch wel het meeste recht op had al was hier wel enige hulp voor nodig. Een actie over rechts van Wietsma eindigde bij Langeveld. Zijn inzet was niet hard maar via het been van verdediger LoMonaco rolde de inzet over de doellijn.

Na deze 1-0 leken de Valkenburgers bevrijd en profiteerden uitstekend van de geboden ruimte omdat de Nootdorpers de verdedigende stellingen moesten verlaten. De gretig ingevallen Rodi Redel stuurde tien minuten voor tijd met een fraaie steekpass mede-invaller Van Delft weg. Deze invaller omzeilde prima de buitenspelval en prikte de bal door de benen van doelman De Leeuw. Positief was ook de rentree van Sammy Zandbergen. Een blessure hield hem geruime tijd aan de kant. Redel had zijn invalbeurt verder kleur kunnen geven door ook zijn naam op het scorebord te zetten maar hij slaagde er niet in een tweetal kansen te benutten.

Nootdorp werd niet gevaarlijk meer en Valken’68 scoorde evenmin. Niemand die daarom maalde want de Valkenburgers kunnen dik tevreden zijn met het resultaat en het vertoonde spel. De marge op de veilige regionen is inmiddels zeven punten. Misschien moet de ploeg met een schuin oog naar boven kijken. De tijd zal het leren. Volgende week wacht in Delft Wippolder. De enige ploeg die de Valkenburgers nog niet tegenkwamen dit seizoen.

Valken’68-Nootdorp 2-0 (0-0). 62. Langeveld 1-0, 80. Van Delft 2-0.

Opstelling Valken’68: Van Harmelen, Den Hollander (66. Van Delft), Oudshoorn, Slootweg, Kuijt, De Mooij, Duiker, Wietsma (79. Zandbergen), Langeveld, Cooper (61. Redel), Arikan

Beluister hier nog twee nabeschouwingen van Jaap Kloos:

 

 

Wim Masmeijer
Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..

Must Read