zondag, april 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken’68 trekt overwinning over de streep

Valken’68 trekt overwinning over de streep

-

Eerste klasse C (zaterdag)- In de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Nootdorp trok Valken’68 de overwinning over de streep. Eenvoudig ging dat niet. Met enig fortuin en goed keeperswerk van Frank Kardjani werd het 0-1 voor de Valkenburgers.

Tegen het nog puntloze Nootdorp zou je vooraf kunnen denken dat Valken’68 een makkelijke middag tegemoet zou kunnen gaan op sportpark ’s-Gravenhout. Maar de Valkenburgers hebben het vaak lastig in Nootdorp. De laatste uitoverwinning dateerde alweer van 2014 en op de laatste speeldag vorig seizoen verloor Valken’68 met 2-1 waardoor men de laatste kans op een nacompetitie-plek op hun buik kon schrijven en Nootdorp zich verzekerde van handhaving.

Op een druilerige en regenachtige middag hadden de Nootdorpers (zonder de geschorste spits Mitchell Abdoel) in het begin licht het voordeel. De eerste kans ontstond voor Tony van den IJssel. Zijn schot in de korte hoek was een prooi voor doelman Kardjani. Langzaam maar zeker trok Valken’68 het momentum  naar zich toe. Een schot van Bas Roorda werd gekeerd door doelman Augustinus en na de kleine scrimmage die daarna ontstond verdween de bal naast het doel. De wat later bleek uiteindelijke winnende 0-1 liet niet lang daarna op zich wachten al hadden de bezoekers hierbij wel in eerste instantie de helpende hand van Nootdorp nodig. Een terugspeelbal vanaf het middenveld belandde in niemandsland achter de verdediging van de Nootdorpers. Samet Arikan pikte deze bal op en kon alleen op de doelman afgaan. Die werd omspeeld en de bal kon eenvoudig over de lijn geschoven worden.

Even later werd een snelle uitbraak van de Valkenburgers in overtalsituatie in de kiem gesmoord door een overtreding wat Vincent Romeijn een terecht gele kaart opleverde. Wellicht had de verder goed leidende scheidsrechter Van Lith even voordeel af kunnen wachten want de aanval leek veelbelovend.

Na rust ontstond er een spannende wedstrijd waarin Nootdorp zich begrijpelijkerwijs niet bij deze stand neer leek te leggen. De thuisploeg kreeg hier vlak na rust een uitgelezen mogelijkheid voor. Een voorzet vanaf links belandde op het hoofd van Randy Starreveld, die vrij in de hoek had kunnen koppen, maar zijn bal ging via de lat het veld weer zin. Hiermee zwijnden de Valkenburgers. De tweede helft hield Frank Kardjani Valken’68 op de been met belangrijke reddingen. Eenmaal was hij geklopt, maar centrale verdediger Lars Oudshoorn verzorgde het opruimwerk vlak voor de lijn.

De mannen van Derek van der Plas kregen ook wat mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar een bal van Bas van Delft en een fraaie krul van Lars Wietsma net naast zorgden ervoor dat het toch regelmatig billenknijpen werd tegen de Nootdorpers. De thuisploeg liet aardig voetbal zien en presenteerden zich zeker niet als een fletse hekkensluiter.

Vlak voor tijd kon de uiteindelijke matchwinner Arikan wederom alleen op het doel van de opponent afstormen, maar door de redding van de keeper kon hij de Valkenburgers nog niet definitief in veilige haven schieten. Gelukkig voor Valken’68 kwamen de drie punten daarna niet meer in gevaar en kon er een klein feestje in de kleedkamer ontstaan.

Nootdorp – Valken’68:  0-1 (0-1). 19. Arikan 0-1.

Opstelling Valken’68: Kardjani, Den Hollander, Oudshoorn, Slootweg, Haasnoot, Roorda, Van Delft (63. Guijt), Wietsma (75. Van Duijvenvoorde), Van den Oever (84. Varkevisser), Cooper (63. Zandbergen), Arikan.

Beluister hier nog een vraaggesprek met trainer Derek van der Plas:

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..