HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVerdiende overwinning voor FC Boshuizen op koploper

Verdiende overwinning voor FC Boshuizen op koploper

-

Eerste klasse (zondag)- Op hun eigen Kade versloeg FC Boshuizen verdiend en broodnodig koploper Nemelaer met 3-2. Boshuizen trainer Dennis den Turk: ,,Alles staat nu redelijk dicht bij elkaar in het linkerrijtje en voor ons (zesde plek) kan dat met een beetje geluk straks nacompetitie betekenen.”

In de eerste minuten van de wedstrijd kregen de Leidenaren een behoorlijke domper te verwerken. De eerste de beste kans van de bezoekers uit Haaren (Brabant), leverde binnen twee minuten de 0-1 op. Joeri Vugts kwam rap op en stak Luuk Vermeer weg. Op zijn beurt haalde deze uit en met een draai-effect zoefde de bal de kruising in.

De Leidenaren waren geenszins van plan zich gemakkelijk opzij te laten zetten en hun eerste mogelijkheid volgde snel. Levi Marengo kreeg de bal voor bij Frank van Gils maar de Haarense doelman blokte de middenvelder voor hij kon uithalen. Het was de thuisploeg die voetbalde en Nemelaer trok zich met alle linies terug achter de bal. Den Turk over de tegenstander: ,,Voor een koploper speelde ze matig en wij knokten ons als team terug in de wedstrijd na die vroege achterstand.”

De Brabanders waren door hun fysieke overwicht sterk in het afschermen van de bal maar voetballend kwamen zij inderdaad tekort. De gasten speelden soms best slim, maar het was allemaal niet genoeg. Op een moment dat de wedstrijd wat dood begon te slaan, loerde Ahmed Vandi geduldig op Nemelaer verdediger Gijs van Baast. Laatstgenoemde verspeelde de bal aan de snel naderende Vandi die beheerst binnen schoot en de stand gelijk trok. Nu was de domper voelbaar aan de bezoekers kant en die werd nog heftiger. Twee minuten na de gelijkmaker knalde Jason Dasburg van afstand de 2-1 binnen.

De rollen waren omgedraaid. Uiteraard ging Nemelaer voor de gelijkmaker en die viel ook vijf minuten voor rust. Jasper van Venrooij werd diep gestuurd en stormde helemaal alleen op het doel van FC Boshuizen af, gevolgd door drie spelers van de thuisclub. Doorlopen zou betekenen dat hij zich vast zou lopen dus uithalen was zijn enige optie. Op goed geluk schoot Van Venrooij op het doel en wonderbaarlijk dook FC Boshuizen keeper Oussama Zayzaoui over de bal heen. Een tik in het gezicht nu weer voor de Leidenaren en met een 2-2 stand gingen de ploegen aan de thee.

De tweede helft was voor de ploeg van Den Turk. In de rust had de trainer van de Leidenaren een wissel doorgevoerd die gunstig uitpakte. Nog geen tien minuten in het veld besliste Silvanio Fortes de wedstrijd. Van buiten het zestienmetergebied schoot hij de Leidse ploeg op een voorsprong, die zij vanaf dat moment met hand en tand verdedigden.

Nemelaer begon meer en meer naar een slotoffensief toe te werken, en bleven daardoor gevaarlijk tot de laatste seconde. FC Boshuizen was zich hier overduidelijk van bewust, en qua organisatie stonden zij een stuk stabieler dan in het eerste rondgang.

Als de Leidenaren dan een keer een gaatje lieten vallen dan maakte de bezoekers daar niet voldoende gebruik van. Zij kregen welgeteld nog twee mogelijkheden, en dat was beide keren door een hoge voorzet die zij met het hoofd probeerden te verzilveren. Vooral Nemelaer spits Giel van de Ven was vlak voor tijd dicht bij de 3-3. Hij miste op een haar na de bal met zijn hoofd en dat moet een opluchting zijn geweest voor de Kadeclub.

Den Turk na afloop: ,,Natuurlijk schrik je als zij vlak voor tijd zo’n kans voor open doel krijgen. Maar de bal ging er gelukkig niet in. Sterker nog, ik vind eigenlijk dat wij de wedstrijd beter uit hadden moeten spelen. We hadden de voorsprong moeten vergroten. Maar al met al dik tevreden en we kunnen met dit resultaat ergens voor blijven spelen de rest van het seizoen.”

FC Boshuizen – Nemelaer 3-2 (2-2). 2. Vermeer 0-1, 25. Vandi 1-1, 27. Dasburg 2-1, 37. Van Venrooij 2-2. 52. Fortes 3-2.

Opstelling FC Boshuizen: Zayzaoui, Hamdi, Oulmouden, Zenzen, Voorn, Cabrera Ortega (46. Fortes), Dasburg (77. Abdul), Ahannach, Vandi, Marengo (66. Bojaada), Van Gils.

Opstelling Nemelaer: Schoenmaker, Bergmans, Van der Linden (46. Van Abeelen), Vermeer, Venrooij, Van Baast, Joeri Vugts, De Waard, Geert van de Ven (46. Giel van de Ven), Boogaers, De Waal.