donderdag, juni 13, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B (zuid 1), maandag 29 mei

Voorbeschouwing eerste klasse B (zuid 1), maandag 29 mei

-

FC Boshuizen-Heeze

Als zelfs een trainer het veld in moet om te voorkomen dat zij team in ondertal komt te staan is het goed mis. Het overkwam Romano Seedorf vorige week in de wedstrijd tegen Nemelaer. Ook hij kon echter niet voorkomen dat FC Boshuizen met maar liefst 8-0 van het veld werd gevaagd. Maandag hopen de Leidenaars op een aanzienlijk betere prestatie tegen Heeze. In een inktzwart scenario, vrijwel ondenkbaar, maar toch, zal FC Boshuizen nacompetitie moeten spelen om degradatie te voorkomen. Dan zal het zelf moeten verliezen en de drie achtervolgers Geldrop, Sarto en VOAB moeten winnen. De kans daarop lijkt nihil, maar om alle zorgen uit te sluiten moet er minimaal een punt gehaald worden aan de kade. Heeze vecht voor de laatste kans en kan bij winst juist nog competitievoetbal halen. Hier lijkt de wens de vader van de gedachte, maar FC Boshuizen kan rekenen en een sterk gemotiveerde tegenstander. Thuis bleek Heeze nog met 1-0 de betere.

Overige wedstrijden: DOSKO-Sarto, Eindhoven (av)-Marvilde, Erp-Nemelaer, SC Kruisland-TAC’90, VOAB-Best Vooruit, ’t Zand-Geldrop.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read