donderdag, maart 23, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B (Zuid I), zondag 19 maart

Voorbeschouwing eerste klasse B (Zuid I), zondag 19 maart

-

FC Boshuizen- Erp

In speelronde 18 treft FC Boshuizen op eigen complex Erp. Ofwel een botsing tussen de nummers zeven en vijf. De Leidse ploeg heeft vier punten minder en opvallend is dat beide formaties een negatief doelsaldo hebben ondanks dat de teams dus in het linkerrijtje staan. Daar moet je als club ook in terecht willen komen, want plek tien en elf betekent aan het einde van de rit p/d- duels en de nummers 12, 13 en 14 zijn meteen gezien. De FC heeft in dat opzicht een marge van drie punten op de nummer tien, maar kijkt liever naar boven.

De ploeg van tot het einde van het seizoen vermoedelijk Romano Seedorf op de bank was afgelopen zondag hard op weg naar een zege, maar de snelle 2-0 voorsprong kon niet worden vastgehouden tegen Best Vooruit (2-2). Erp won wel en dat gebeurde thuis tegen DOSKO, een ploeg waartegen de bewoners van de Boshuizerkade onlangs ook (nipt) van wonnen. De gastheer van zondag zal de klus moeten klaren zonder Levi Marengo. De middenvelder is geschorst na zijn gele kaart van j.l. zondag. Een waardevolle speler, maar die nog wel eens moet leren zijn mond te houden op zekere momenten. De titel lijkt te ver weg voor de FC, maar een hoge positie is zeker nog haalbaar. Dat zit er meer in bij een zevende driepunter. Uit werd er met 1-2 gewonnen door treffers van Abdelhak Bojaada en Ahmed Vandi.

Nagekomen bericht, 17 maart, 13.30 uur

In de afgelopen weken zijn een aantal gesprekken gevoerd met de selectiespelers, staf en trainer Dennis den Turk. Hieruit is gebleken dat de trainer en een deel van de spelersgroep niet meer op dezelfde lijn zaten, wat een goede samenwerking in de weg staat. Het bestuur van FC Boshuizen heeft daarop besloten om in goed onderling overleg uit elkaar te gaan. Namens het bestuur wensen wij Dennis veel succes in zijn verdere carrière. Assistent- trainer Romano Seedorf zal tot aan het einde van het seizoen de functie van hoofdtrainer op zich nemen. Vanaf komende zondag is Said Boutahar assistent-trainer bij de Leidse club.

Joop van Oven, voorzitter FC Boshuizen

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Must Read