zaterdag, december 9, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 30 september (speeldag 2)

Voorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 30 september (speeldag 2)

-

LFC – Honselersdijk

LFC, op bezoek bij Die Haghe, had in de openingswedstrijd van het seizoen de punten voor het grijpen, maar in de slotfase ging het toch nog mis voor de formatie van nieuwe trainer Mo El Abdallaoui. De Leidenaren hadden een comfortabele 0-2 voorsprong opgebouwd (via doelpunten van Nabil Hadui en Mo Zenzen) en leken op weg naar een driepunter, maar via twee benutte strafschoppen zorgden de Hagenaars toch nog voor een evenwichtige eindscore (2-2). De op de zaterdag debuterende Boshuizerkade ploeg zal daarom in de thuiswedstrijd tegen Honselersdijk de wat wrange nasmaak van het puntenverlies in de Hofstad willen wegspoelen. Voor Honselersdijk is de komende ontmoeting in Leiden overigens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, want de Westlanders startten deze voetbaljaargang direct met een vrij weekend (de eerste klasse C bestaat dit seizoen uit 13 ploegen, waardoor elke competitieronde één club vrij is).

Valken’68 – Die Haghe

Valken’68 kende een wat bleke competitiestart. De formatie van Derek van der Plas leek, na de bekerzege van vorige week bij Kagia, klaar voor het nieuwe seizoen, maar de praktijk bleek toch een stuk weerbarstiger. Gastheer FC Skillz trof een matig spelend Valken’68, dat vooral in de eerste helft ondermaats presteerde. Na de aansluitingstreffer van Bas van Delft  hadden de Duyfrak-bewoners nog even hoop op een resultaat, maar uiteindelijk bleven de drie punten verdiend in Den Haag. Valken’68 krijgt komende zaterdag bezoek van een club uit dezelfde gemeente, want dan komt Die Haghe op bezoek. Beide teams troffen elkaar ook in het vorige seizoen, in dat duel toonde de Haagse ploeg zich de betere (1-3).

Overige wedstrijden in deze klasse: VELO – Forum Sport, RKDEO – Den Hoorn, Nootdorp – TAC’90, Wippolder – FC Sklizz, Voorschoten’97 is vrij

Must Read