zaterdag, december 9, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten'97 begint flets aan competitie

Voorschoten’97 begint flets aan competitie

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Voor de voetballiefhebber viel er zaterdagmiddag weinig te genieten op Sportpark Adegeest. Alleen in de slotfase van het teleurstellend duel beloonde de ploeg van Voorschoten’97 trainer Jeffrey Frijters zichzelf niet. De uitblinkende doelman Deniz Pamuk van VELO behoedde zijn ploeg met een aantal fraaie reddingen, op schoten van Jim van der Krogt en Martijn Hogenboom, voor een nederlaag. Kort daarvoor kwam Guy Smit een op een te staan met de doelman Pamuk. Ook hier kwam de doelman als overwinnaar uit de tweestrijd. Zo bleef de wedstrijd op 0-0 steken.

In de eerste vijfenveertig minuten hadden beide ploegen de grootste moeite om het lederen monster naar een speler van dezelfde kleur te spelen. De veel te vaak gespeelde lange bal kwam zelden aan, waardoor van een fatsoenlijke aanval geen sprake was. Veelzeggend was dat beide ploegen in de eerste helft niet eenmaal op of richting doel schoten. De Wateringers, vorig seizoen als derde geëindigd, mochten als excuus aanvoeren dat in de zomer zeven basisspelers vertrokken waren.

De tweede helft begon hoopvoller voor de Voorschotenaren. Loyd van der Wilden werd door een knappe verdedigende actie van een VELO verdediger van de openingstreffer afgehouden. Kort daarvoor stuurde Marc van der Voorst, na een technisch hoogstandje, dezelfde speler de diepte in. De ingreep van een verdediger voorkwam de scoringskans. Voorschoten’97, op jacht naar de drie punten, werd in de eerder genoemde hectische slotfase door de uitblinkende doelman van de gasten van de drie punten afgehouden. Zo eindigde de toch vooral teleurstellende wedstrijd in een blanco score.

,,Het was niet goed, zeker niet in de eerste helft. De voorbereiding was ook wisselvallig. We mochten vandaag in ieder geval niet verliezen. Teveel ballen kwamen vooral in de eerste helft niet aan. In de tweede helft ging een stuk beter. Met wat geluk hadden we de wedstrijd in de slotfase kunnen beslissen. Het voelt al met al toch een beetje als een verliespartij. We zullen nog stappen moeten maken”, aldus middenvelder Van der Krogt.

Basisopstelling Voorschoten’97: Storm, Zijl, Hogenboom, Smith, Van der Voorst, Maatoug, De Koning, Van der Krogt, Van der Wilden, Wijnalda, Khiraoui.

Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read