zaterdag, mei 4, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Doelmannen maken het verschil bij EMM’21 - FC Oudewater

Doelmannen maken het verschil bij EMM’21 – FC Oudewater

-

Tweede klasse C (zaterdag)- EMM’21 won zaterdagmiddag, na twee nederlagen op rij, enigszins gelukkig met 3-2 van FC Oudewater waarin het zelf maar eenmaal de roos trof. Bij de andere twee thuisdoelpunten staken de bezoekers, en dan met name keeper Sem van Baren, de helpende hand toe.

Bij de 1-0, in minuut twintig, was zijn letterlijke uitglijder, na een onschuldig lijkende terugspeelbal, een vervroegd sinterklaascadeau. In de openingsfase kwam hij al goed weg na treuzelend wegwerken van de bal. Zijn collega Jari van Veen aan de andere kant van het veld had in de eerste helft weinig te duchten van de rode lantaarndrager. Hij hield vooral in de slotfase echter zijn ploeg overeind met enkele knappe reddingen.

Voetballend gezien was het in de eerste helft van beide kanten rommelig, waarin strijd het hoofdingrediënt was van het duel. Het vele balverlies aan beide kanten was alleszeggend in de eerste rondgang. De eerste kans van de wedstrijd was voor de ploeg van vertrekkend trainer Alex Redel. Het schot scheerde rakelings naast. Dit bleek een van de spaarzame
mogelijkheden in het hotse-knotse-begonia voetbal van de eerste vijfenveertig minuten, waar aan de zijde van de thuisclub linksachter Nadal Wesselman, niet voor het eerst, wel een sterke indruk achterliet.

De tweede helft was krap drie minuten oud toen de doelman van de bezoekers weer een negatieve rol opeiste, waardoor de 2-0 op het scorebord verscheen. De gasten schrokken wakker en speelden vanaf dat moment een prima wedstrijd, waar de thuisploeg het knap lastig mee had. FC Oudewater legde goede combinaties op de mat en dat leidde tot een grote kans op de aansluitingstreffer. Het duurde niet lang of de verdiende treffer was inderdaad een feit (2-1).

De ploeg van Redel, die na rust een metamorfose had ondergaan, bezorgde de gastheren de nodige problemen. Net op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hing, vergrootte invaller Zico Vermeer de marge weer: 3-1. De nummer laatst gaf zich nog niet gewonnen en was vijf minuten voor tijd dicht bij de 3-2. EMM’21 hield vooralsnog stand met dank aan de sterk keepende doelman. In de extra tijd was hij echter kansloos bij de tweede treffer van de gasten: 3-2. Daar bleef het bij. Zo bleef de thuisploeg aan de goede kant van de score en werkte het zichzelf wat verder weg van de onderste plaatsen.

EMM’21 trainer Jan de Koning: ,,Het was ook nu weer een puzzel en er stonden bij ons twee spelers van zeventien in het veld, eentje van 18 en twee van negentien. In die zin ben ik zeker trots op de geleverde prestatie, hoewel het voetballend gezien niet denderend was. In de fase waarin wij bivakkeren, heeft dat echter niet de grootste prioriteit. Het is overleven en sprokkelen. EMM’21 is onder meer aanvoerder Sven van der Meer kwijt en een scan zal moeten uitwijzen hoe groot zijn schade is. We moeten ervoor vrezen dat hij niet meer in actie komt dit seizoen. Daarom is elk punt nu welkom en deze overwinning was keihard  nodig en wordt omarmd.”

Wesselman: ,,We hebben veelal in de tweede helft de voorsprong moeten verdedigen. In de tweede helft kregen we meer ruimte, maar konden daar moeizaam mee omgaan. Een gelijkspel was niet onverdiend geweest voor de tegenstander. Maar gelukkig viel het kwartje onze op.” De van aanvaller tot verdediger getransformeerde Wesselman speelde een prima pot maar gaf aan zich toch meer thuis te voelen op het middenveld. Volgende week speelt EMM’21 uit bij het op de vijfde plek staande Alphia.

EMM’21 – Oudewater 3-2 ( 1-0).   22. 1-0 (e.d.), 2-0 9e.d.), 57. 2-1, 68.  3-1 Vermeer, 85. 3-2.

Basisopstelling EMM’21:  Van Veen, Wesselman, Huigsloot, Hoogenboom, Kerkvliet, Bakker, Jansen, Mooren, Vermeer, Kooistra,  Hoogervorst.