zaterdag, mei 4, 2024
HomeTweede klasseForeholteForeholte en VUC  delen punten in attractief duel

Foreholte en VUC  delen punten in attractief duel

-

Tweede klasse C (zaterdag)- ,,We willen kampioen worden en moeten vanmiddag winnen van koploper VUC’’, Foreholte trainer Mario Koswal vertelde het zonder blikken of blozen voorafgaand het belangrijke duel. Het werd na een enerverende wedstrijd 2-2 na een 0-2 ruststand.

De stokoude Voorwaarts Utile Dulci Combinatie, in het grijze verleden leverancier van enkele spelers voor het Nederlands Elftal, met Bertus de Harder als de bekendste, was na een stroeve openingsfase de betere ploeg in de eerste vijfenveertig minuten. Het bleef in het eerste kwartier bij wat kansjes en mogelijkheden voor beide elftallen. Daarna braken de gasten de wedstrijd open.

Eerst kreeg Levi Schipper namens de gasten een kopkans om de score te openen, maar hij trof de roos niet. Zijn misser werd even later door Niels Meinema, een van de uitblinkers van de wedstrijd, goed gemaakt (0-1). Na deze openingstreffer waren de bezoekers de betere ploeg, waarin het vooral genieten was van de twee razendsnelle en behendige flankspelers die voor het meeste gevaar zorgden. Bij de 0-2 halverwege eerste helft was Andani Ollie, de andere uitblinker bij de Hagenaars, die Schipper een niet te missen kans bood: 0-2. Vlak voor rust zag Thijs van Gils zijn zelf gecreëerde kans niet verzilverd door uitstekend keeperswerk van de VUC doelman.

Na rust nam de thuisploeg direct het initiatief en kreeg de kans op de aansluitingstreffer, die echter niet benut werd. Kort daarop had VUC de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar ook de bezoekers slaagden er niet in de doelman te verschalken. Het bleek het begin van een enerverend en uitstekend voetbalgevecht, zeker na de treffer van Gregor Zalewski, die een prima aanval bekroonde met de aansluitingstreffer 1-2.

De wedstrijd werd op zijn kop gezet, zeker na de gelijkmaker van Lars Berg  amper twee minuten na de eerste goal: 2-2. De thuisploeg speelde bij vlagen de tegenstander volledig zoek. De beste kansen waren logischerwijze voor de ploeg van Koswal. Het was wel oppassen voor de eerder genoemde uitblinkende flankspelers die het de laatste
linie nog knap lastig maakten. De vermakelijke wedstrijd die geen verliezer verdiende eindigde in een gelijkspel, waar Koswal na afloop er fijntjes aan toevoegde dat zijn ploeg het betere voetbal had laten zien, maar niet het gewenste resultaat bereikte.

Lars Berg, de maker van de 2-2:  ,,We hadden in de eerste helft te veel ontzag voor de koploper. In de tweede helft lieten we zien dat we heel goed kunnen voetballen. Vooral toen hebben we het publiek vermaakt. We hadden gehoopt op winst. Over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel wel terecht. We gaan in ieder geval voor een prijs.”

Foreholte-VUC 2-2 (0-2).  17.Meinema 0-1, 26. Schipper  0-2, 54.Zalewski 1-2, 57.Berg 2-2.

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Ligtvoet, Voorn, Steendam, Roffelsen, Van Gils, Berg, Rekvelt,  Noordermeer, Koppe, Zalewski.