woensdag, mei 1, 2024
HomeTweede klasseForeholteForeholte verslaat in eigen huis Olympia

Foreholte verslaat in eigen huis Olympia

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Na een zwaarbevochten uitzege vorige week op EMM’21 speelde Foreholte dit keer op eigen bodem tegen Olympia uit Gouda. Na een ietwat stroeve start bleven de drie punten in Voorhout. Het werd 3-0 voor de thuisploeg tegen de formatie van ex- Foreholte trainer Frank Bloemheuvel.

Centrale verdediger Boyd Slobbe over de wedstrijd: ,,We hadden van de week wat beelden gezien van Olympia en wisten dus hoe we moesten spelen. Toch kwamen zij de eerste tien minuten wat beter uit de startblokken en werden we genoodzaakt wat meer te verdedigen. Na de openingsfase kwamen we beter in ons spel, we creëerden rust om vervolgens de overhand te hebben. We speelden in die fase goed voetbal en in de eerste helft kwamen we op voorsprong. Na een goede aanval over links krulde Melle Rekvelt op gevoel de bal binnen. Dat gaf ons vertrouwen, altijd lekker om voor te komen, er kon daardoor wat vrijer gespeeld worden. Onze opponent had het daar moeilijk mee, eigenlijk konden ze er gewoon niet onderuit voetballen. Uit een hachelijk moment, een bal via de lat kwamen ze bijna op gelijke hoogte. Maar dat was dan ook wel hun enige wapenfeit in de eerste helft. Op slag van rust kregen wij een penalty mee nadat Lars Berg was gevloerd in hun zestien. Zoals verwacht faalde Julian Autar niet vanaf de stip. Met een prettige 2-0 voorsprong gingen we de rust in.”

De Voorhouter vervolgt: ,,In de tweede helft speelden we moeizamer, maar dat compenseerde de ploeg door er wel de broodnodige energie in te leggen. Pas tegen het einde van de wedstrijd kreeg Olympia een echte kans uit een vrije trap. Deze werd gescoord, maar afgekeurd wegens buitenspel. Gelukkig maar, anders hadden we een tumultueuze eindfase over onszelf afgeroepen. Een schrikmomentje dus. Onze tegenstander ging alles of niets spelen en in de laatste minuut profiteerden wij daarvan uit de counter. Het lag open en bloot, Rekvelt legde keurig af op Gregor Zalewski en hij bepaalde de eindstand op 3-0.”

Slobbe tot besluit: ,,Een lekkere overwinning voor ons en dus een mooie start van de competitie. De nul is gehouden en in aanvallend opzicht is het weer eens gelukt. Dat is iets waar het in eerdere weken net niet wilde lukken. In alle opzichten een heerlijk gevoel. Op naar de volgende opponent.”

Volgende week gaat de ploeg van trainer Mario Koswal op bezoek bij het nog puntloze FC FC Oudewater.