woensdag, juni 12, 2024
HomeTweede klasseKagiaCode oranje voor Kagia na zure 1-0 nederlaag tegen Alphia

Code oranje voor Kagia na zure 1-0 nederlaag tegen Alphia

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het zat er voorafgaand aan deze wedstrijd al in dat de strijd der oranjewitten een spannend verloop zou krijgen. Vorig jaar was het verschil één punt in het voordeel van de Lisserbroekers over de gehele competitie en dit seizoen is het ook maar 1 puntje verschil tot nu toe, maar dan in het voordeel van de Alphenaren. Op het veld was er zaterdagmiddag ook weinig te merken van enig niveauverschil, maar na de winst van de thuisclub nestelen zij zich in de subtop en moet Kagia toch weer eerst naar beneden kijken. Enige nuance is wel op zijn plaats, aangezien we amper op een derde van de competitie zijn aanbeland.

Er staat weer een interlandweek voor de deur, hoogstwaarschijnlijk om alvast in stemming te komen traden beide clubs in het oranje-wit aan (wel goed te onderscheiden qua samenstelling). In de aanvangsfase kregen beide ploegen mogelijkheden, waarbij het voor de Kagianen zonde was dat Stefan Immerzeel de bal niet goed kon meenemen nadat hij was aangespeeld door Rowan Hoeke. Rond de twintigste minuut kwam Kagia een paar keer goed door, maar steeds zat de kluts niet mee of was de laatste pass onzuiver. De grootste kans was voor Immerzeel, die een fraaie pass van Nick Diels net naast kopte. Diezelfde Diels had het in de eerste helft moeilijk met de uitstekend spelende Bryan de Bruin, hij bracht zijn ploeggenoten een paar keer in kansrijke positie. Het was een individuele fout van Glenn Lobbezoo die de enige treffer inleidde, ondanks het kunstlicht schatte hij de situatie niet goed in en door zijn getreuzel kon Daan van Leeuwen scoren (1-0).

De bezoekers drongen na de rust aan en werden gevaarlijk middels twee vrije trappen op randje zestien. Lobbezoo wilde bij een van die pogingen zijn fout goedmaken, alleen zijn geplaatste schot kwam op de paal en de terugketsende bal kwam ongelukkig terecht voor Hoeke, die anders een leeg doel voor zich had gehad. Spelmaker Michaël de Bruijn die ook een vrije trap nam: ,,Het was een mooie positie, maar als de muur op een meter of zes staat dan wordt het moeilijk, al moest de doelman nog knap redding brengen. Ik werd later ook nog gevaarlijk en vind dat wij zeker een gelijkspel verdiend hadden. Ondanks dat wij onze beiden buitenspelers misten, ben ik eigenlijk wel tevreden over ons spel. Rens (Lamboo, red.) had een goede reden want hij is gisteren vader geworden. Ik ben blij dat ik de wedstrijd kon uitspelen na die keiharde overtreding op mij (rode kaart) een kwartier voor tijd. Het was dat ik mijn voet al van de grond had, anders had ik hier nu niet gestaan. Toch heb ik goede hoop dat als we weer redelijk compleet zijn we de weg omhoog weer gaan vinden.”

Er was geen sprake van een carnavaleske stemming op en rond het veld op de 11e van de 11e want de emoties liepen meerdere malen hoog op. Het vlaggedrag van de grensrechter van de thuisclub was daar mede debet aan.

De ruimtes werden groter op het veld en ook Alphia werd een paar keer dreigend. Kagia werd na de rode kaart eigenlijk maar één keer echt gevaarlijk toen Micha Schoone net over schoot. De ploeg van trainer Koen van der Vlugt deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren en bleef de ballen in het strafschopgebied pompen, maar tot de verdiende gelijkmaker leidde het niet.

Volgende week gaat Kagia het aan de Kikkerbeetstraat opnemen tegen UVS en kan het bij winst op een punt komen van de Leidenaren.

Alphia-Kagia 1-0 (1-0). 40. Van Leeuwen 1-0. Scheidsrechter: Meuwese

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Diels, Modderman, Verdegaal, Schoone, De Bruijn, Lobbezoo, De Graaf, Bloem, Hoeke, Immerzeel.

Must Read