vrijdag, april 19, 2024
HomeTweede klasseKagiaKagia en Koen van der Vlugt gaan samen verder

Kagia en Koen van der Vlugt gaan samen verder

-

v.v. Kagia is zeer verheugd te kunnen melden dat Koen van der Vlugt ook komend seizoen de trainer is van onze club. De club en Van der Vlugt verlengen de samenwerking met één seizoen. Zodoende zal de Sassenheimer in 2024/2025 ook voor de groep staan.

Het zal voor Van der Vlugt zijn tweede seizoen worden in Lisserbroek. De oefenmeester kwam afgelopen seizoen over van competitiegenoot EMM’21. Onder de Sassenheimer kende Kagia een goede voorbereiding met onder andere de winst in de Kaag & Braassem cup. In de competitie werden er in het begin de nodige puntjes gesprokkeld, maar de laatste twee maanden kwam er helaas de klad in. Toch is de VTC zeer tevreden over de samenwerking en ziet het genoeg aanknopingspunten om ook komend seizoen met elkaar aan de slag te gaan.

“Vanuit de VTC zijn we tevreden met deze verlenging. Ondanks de stand op de ranglijst zien wij  voldoende aanknopingspunten waar wij samen met Koen en zijn technische staf aan kunnen werken”, begint VTC-voorzitter Mark Scholte.

Bouwen naar het komende seizoen
“De versterkte degradatieregeling heeft het voor Kagia in de 2e klasse niet makkelijker gemaakt. Het is nog een lang seizoen, maar we moeten als club en als VTC ook realistisch blijven. We hebben een jong team, de teamspirit is goed en er zit genoeg potentie bij de spelersgroep en staf om het maximale eruit te halen. Met de feedback van de spelersgroep gaan we de uitdaging voor de tweede seizoenshelft aan en bereiden wij ons alvast voor op het seizoen 2024 – 2025. Wij kijken dan ook met een goed gevoel richting de toekomst samen met Koen en zijn staf.”

Ook Van der Vlugt is erg content over het feit dat de samenwerking wordt voortgezet. “Om te beginnen, wil ik zeggen dat ik het enorm naar mijn zin heb bij Kagia! Ik vind het een gezellige en familiaire club waarin de sfeer altijd goed is.”

Goede sfeer behouden
Daarnaast is de hoofdtrainer lovend over de sfeer in de groep en hoopt hij deze goede spirit te kunnen behouden. “De resultaten in de competitie zijn niet zoals we vooraf hadden gehoopt, maar ik ben enorm blij met de goede en positieve sfeer die er heerst in de spelersgroep. Voor ons als staf is het zaak om ervoor te zorgen dat dit zo blijft. Dan heb ik er vertrouwen in dat wij in de tweede seizoenshelft er alles aan kunnen doen om minimaal twee ploegen onder ons te houden.”

 “De realiteit is ook dat we ten opzichte van vorig seizoen wat ervaring zijn kwijtgeraakt en door, een wederom, zware blessure van Robin van der Zwet hebben we het lastig. Tijdens het trainingskamp gaan wij keihard aan de slag om een goede basis neer te zetten voor de tweede seizoenshelft en het komende seizoen.”

Oog op het komende seizoen
Met de verlenging van Van der Vlugt geeft Kagia het startsein af richting het komende seizoen. De komende weken zullen wij met meerdere stafleden om de tafel gaan met het op het komende seizoen. Hetzelfde geldt voor de spelers.

Bron: Kagia

Must Read