EMM’21 komt niet verder dan gelijkspel tegen tiental RCL

Tweede klasse C (zaterdag)- Een vroege rode kaart voor RCL was niet genoeg voor EMM’21 om de eerste overwinning van het seizoen te behalen. De roodwitten speelden lange tijd met tien man, maar kwamen kort na rust op voorsprong. EMM’21 kwam even later wel langszij, waardoor de ploegen de punten deelden na negentig minuten.

RCL en EMM’21 verloren nipt op de eerste speeldag. De Leiderdorpers gingen op bezoek bij Nieuwkoop. Voor EMM’21 zag het er in Voorhout lange tijd naar uit dat het een doelpuntloos gelijkspel zou worden, ware het niet dat Foreholte in de slotminuut de overwinning naar zich toe trok. Voor beide ploegen was het dus zaak om van de hatelijke nul af te komen.

De wedstrijd begon wat flets. RCL had net wat meer de overhand, maar kon dit nog niet omzetten tot doelpogingen. Na een klein halfuur dacht de thuisploeg wel op voorsprong te komen via het hoofd van Sven Verlaan, maar de aanvoerder stond nipt buitenspel. EMM’21 groef zich in en leek een 0-0 wel welletjes te vinden.

Niet veel later leek RCL toch in grote problemen te komen. Doelman Rens van der Zwet anticipeerde op een lange bal. Net wat eerder zat er een Veense voet aan, waardoor het leer buiten de zestien tegen de handschoen kwam. De scheidsrechter aarzelde niet en trok rood. Oudgediende Andrew Bontje kwam het veld in, terwijl de wedstrijd er voor aanvaller Pascal Brasker al snel op zat.

EMM’21 profiteerde nog niet van de overtalsituatie. De uitploeg bleef wat achterover hangen en liet RCL veelal aan de bal. De ploeg van trainer Hein van Heek kon voorin echter ook weinig potten breken. Waar eerst nog wel wat gevaar werd gesticht via de drie aanvallers, had het spitsenduo Jarne Kanbier en Illias Assabban het lastig tegen vier verdedigers. Kort voor rust kwam Mohamed Gasamma in scoringspositie, maar de inzet van de voormalig DoCoS-speler ging net naast.

Vlak na rust was het het tiental wat op voorsprong kwam. Een diepe bal werd tot doelpunt gepromoveerd door Assabban, die keurig over de uitgekomen doelman heen kopte. Het was ook meteen het moment dat EMM’21 wakker geschud leek. De roodzwarten kropen wat meer uit hun schulp en kregen kansen via Luke Bakker en Nino Wesselman. Meerdere malen stond keeper Bontje in de weg. Toch kon hij de 1-1 uiteindelijk niet voorkomen. Na een uitgespeelde aanval belandde de bal bij Stijn Rietbroek (foto). De buitenspeler, eerder nog enige tijd in het RCL tenue, maakte geen fout en zette zijn ploeg op gelijke hoogte.

Daarna was van beide kanten het beste voetbal er wel vanaf. Maar dat zorgde juist wel voor een stuk meer spektakel dan eerst. Er vielen veel gaten, spelers kregen kramp en kans na kans viel te noteren. De doelmannen hielden echter verder keurig hun doel schoon.

RCL en EMM’21 schreven zo hun eerste punt bij op de ranglijst. Om ook de eerste driepunter bij te kunnen schrijven, zal RCL komende zaterdag bij Olympia moeten winnen. EMM’21 krijgt HVV op bezoek in Roelofarendsveen.

RCL – EMM’21 1-1 (0-0) 49. Assabban 1-0, 62. Rietbroek 1-1.

RCL: Van der Zwet, De Kroon, J. van Overloop, S. Verlaan (46. R. Brasker), L. Verlaan, Schouten, Gasamma (72. Van Heusden), Weenink, Assabban (72. Flippo), Kanbier (80. S. van Overloop), P. Brasker (34. Bontje).

EMM’21: Van Veen, Nadal Wesselman (60. Hoogenboom), Van der Meer, Huigsloot, Kerkvliet, Nino Wesselman, D. Vermeer, Van der Geest, Rietbroek, Bakker, Z. Vermeer.